Zoeken en Boeken

Vakantie in Benecko, Tsjechië

 

Benecko

Vakantie in Benecko

Sinds 1628 vinden we Benecko terug in geschriften en documentaties maar al in de 13e eeuw vestigden de heren uit Valdštejn zich in deze omgeving. Zo is John of Valdstein verantwoordelijk voor de bouw van burcht Št?panice, deze bezienswaardigheid is voor iedere toerist een echte aanrader.

Benecko is het hoogt geleden bergdorp van het Reuzengebergte en ligt grotendeels in het Reuzengebergte natuurpark. De schoonheid van de natuur komt prachtig tot zijn recht in de vele adembenemende vergezichten op het Reuzengebergte. Tijdens een wandeltocht door de bergkammen zal u dan ook regelmatig halt houden om te genieten van dit schouwspel.

Naast de vele wandeltochten kunt u er ook heerlijk fietsen er zijn namelijk vele fietsroutes (meer dan 500 km totaal) in verschillende moeilijkheidsgraden. De fietsroutes zijn duidelijk aangegeven en zullen u langs de meest interessante plaatsen van het Reuzengebergte voeren.

Aan zon geen gebrek, het aantal zonuren ligt namelijk ver boven het gemiddelde. Een ideaal gebied dus voor de heerlijke zomermaanden. Ook de ligging is perfect, met Vrchlabi op 9 km en Jilemnice op 4 km.

Kortom, een echte zomerse aanrader waar de sportieve reiziger maar ook de zon- en cultuurliefhebbers volledig aan hun trekken komen.

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Benecko en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie