Zoeken en Boeken: Slowakije

Vakantie in Slowakije

Slowakije! Door haar geschiedenis, prachtige natuur en culturele tradities behoort Slowakije tot één van de meest interessante vakantiebestemmingen van Europa. U vindt hier een omvangrijk cultureel erfgoed. Door de centrale ligging in Europa mag Slowakije met recht het culturele kruispunt van Europa genoemd worden. Uitgestrekte bossen, hooggebergtes, kronkelende rivieren, meren en watervallen ..

Slowakije

Vakantie in Slowakije!

Door haar geschiedenis, prachtige natuur en culturele tradities behoort Slowakije tot één van de meest interessante vakantiebestemmingen van Europa. U vindt hier een omvangrijk cultureel erfgoed. Door de centrale ligging in Europa mag Slowakije met recht het culturele kruispunt van Europa genoemd worden. Uitgestrekte bossen, hooggebergtes, kronkelende rivieren, meren en watervallen, al deze natuurverschijnselen komt u tegen tijdens uw bezoek. De op één na grootste rivier van Europa, de Donau, baant gemoedelijk haar weg door heel Slowakije. Op dit moment telt Slowakije ongeveer 70 musea, 23 galerieën, diverse oudheidskamers en openluchtmusea.

Steden

BratislavaDe hoofdstad van Slowakije is Bratislava gelegen in het zuidwesten van het land aan de voet van de Kleine Karpaten slechts 60 km van Wenen. Kosice is de tweede stad van Slowakije en ligt aan de rand van het Slowaakse Ertsgebergte aan de rivier Hornald, dicht bij de grens met Hongarije. Deze stad aan de Donau is het centrum van de Slowaakse politiek, de wetenschap, de economie en de cultuur. Het grootste deel van het 18e eeuwse historische centrum verkeert vanwege de recente restauraties in uitstekende staat. Het historische centrum is klein, maar zeker een bezoekje waard.

Landschap

Het landschap van Slowakije, wordt in feite door de Karpaten omsloten. In het westen, op de grens van het Tsjechische Moravië en Slowakije, bevinden zich de Witte Karpaten (Bilé Karpaty) en de Kleine Karpaten (Malé Karpaty), twee vrij lage gebergtes. De wijnbouw tegen de hellingen is voor diverse dorpen in de herfst aanleiding tot kleurrijke oogstfeesten.

Hoge Tatra

Hoge TatraDe Hoge Tatra (Vysoké Tatry) is het hoogste gebergte van het land, bevindt zich in het noorden en strekt zich tot Polen uit. Karakteristiek voor het Hoge Tatragebergte zijn de steile wanden en spitse toppen, waarvan de hoogste, de Gerlachovský štit 2655 m is. Het hoogst gelegen aantrekkelijke centrum Strbske pleso is een belangrijk uitgangspunt om bergwandelingen te maken.Ook een aantrekkelijk plaatsje in dit recreatiegebied is Stary Smokovec. Hier kunt u met een treintje naar het beginpunt van diverse wandelroutes. Het leuke kuuroord Tatranska Lomnica ligt in het oostelijke gedeelte van Hoge Tatra en is gelegen onder de berg Lomnicky stit. Andere interessante bezienswaardigheden van Hoge Tatra zijn de steden Liptovsky Mikulas, Rozumberok, Kezmarok, Levoca en Poprad.

Lage Tatra

De Lage Tatra ligt in Midden-Slowakije. De hoogste top is de Dumbier (2045 m). De hoofdbergkam heeft een lengte van 80 km en de gemiddelde hoogte bedraagt tussen de 1500- 2000 m. De prachtige natuur, de rijke flora en fauna, de romantische dalen en pronkende berghellingen zijn een lust voor het oog. Veel bossen met naald- en loofbomen typeren dit gebied waar u urenlang heerlijk kunt wandelen. Het mooiste dal van Lage Tatra is het Demänovskydal. Liefhebbers van grotten en spelonken komen hier ruim aan hun trekken door de talrijke druipsteengrotten. Watersporters kunnen hun hart ophalen in stuwmeer Liptovska Mara bij Liptovsky Mikulas.

Velka Fatra en Mala Fatra

Westelijk van de Kleine Karpaten liggen weer twee kleine gebergten, de Velka Fatra en de Mala Fatra. In het zuiden en zuid oosten, op de grens met Hongarije, bevindt zich een kalksteengebied met veel druipsteengrotten, de Slowaakse Karst (Slovenský kras). Vlakbij Zilina voert een spectaculaire wandeling door de Dierykloof langs een driftige beek tussen rotswanden waarlangs het water zich naar beneden stort. Ongeveer in hetzelfde gebied ligt het zogenaamde Slowaaks Paradijs (Slovenský raj) waar veel grotten, watervallen en kalksteenrotsen uw zicht veraangenamen. Op de grens met Polen ligt het Pieniny-gebergte. Hier kunt u watersporten beoefenen op o.a. de rivier Dunajec.

In het oosten van Slowakije, tegen de Oekraïense grens, ligt het uit vulkanische gesteente bestaande Vihorlatgebergte. Van de totale oppervlakte in Slowakije is ca. 40% bedekt met bos en slechts 20% van het land is gecultiveerd.

Aan de grens, ligt het uit vulkanische gesteente bestaande Vihorlatgebergte. Van de totale oppervlakte in Slowakije is ca. 40% bedekt met bos en slechts 20% van het land is gecultiveerd.

Activiteiten


Aquapark Tatralandia

Aquapark TatralandiaSlechts 2 km van Liptovsky Mikulas aan het meer Liptovska Mara bevind zich het grootste aquapark in Slowakije Tatralandia. Het aquapark biedt veel attracties waaronder 9 thermaal zwembaden, zomer zwembaden, grote glijbanen, waterbruggen, massage bedden, water paddestoelen, fonteinen, waterstromen en nog veel meer! Ook veel anders soort van vertier mogelijk op het volleybalveld, basketbalveld en de kinderspeelplaats. Een familiebestemming bij uitstek!

Favorieten

Een greep uit ons aanbod in Slowakije!

Boek nu uw favoriete vakantie bestemming in Slowakije en geniet van een heerlijke vakantie!

Locatie

Video