Een balletje slaan

Een balletje slaan
Houdt u ervan om een balletje te slaan? Dan raden wij u zeker aan om naar Tsjechië af te reizen. Met ruim 80 golfbanen kan de golfliefhebber uitstekend terecht in dit veelzijdige land. Door veel investeringen heeft de golfsport in Tsjechië de afgelopen twee decennia een ontzettende groeispurt doorgemaakt. Tijdens uw golfvakantie in Tsjechië geniet u niet alleen van de sport zelf, maar ook van luxe accommodaties, betaalbare prijzen en de wonderschone natuur waardoor de golfbanen zijn omringd. In deze blog lichten wij een aantal van de mooiste golfclubs in Tsjechië toe.
Golf Resort Karlovy Vary
We beginnen ons lijstje met een golfbaan dat niet alleen één van de mooiste van Tsjechië is, maar zelfs tot de mooiere golfbanen van Europa hoort. Voor de oprichting van Golf Resort Karlovy Vary gaan we heel wat jaren terug, de golfbaan bestaat namelijk al sinds 1996 en had als doel om de golf sport en het toerisme te stimuleren. En dit is goed gelukt, de golfbaan is uitgegroeid tot een zeer geliefde bestemming onder de golffanaten, waar regelmatig Europese toernooien worden georganiseerd.

Bij Golf Resort Karlovy Vary kunnen de golfers los gaan op de 18 holes championship course, dat zich bevindt in een prachtige bosrijke glooiende omgeving. De mascotte van de club is een schattig Europees grondeekhoorntje, de golfbaan is namelijk het tehuis van dit beestje, dat overigens een bedreigde diersoort is. In het midden van het resort staat een luxueus clubhuis, waar de golfers na een toernooi of training kunnen uitrusten in een ontspanningscentrum of gebruik kunnen maken van één van de andere beschikbare diensten, zo kan er bijvoorbeeld een lekker hapje worden gegeten in het restaurant en een drankje gedronken worden aan de gezellige bar. Golf Resort Karlovy Vary ligt slechts 5 km van het stadscentrum van Karlovy Vary, het is dan ook zeker aan te raden om uw golfreis te combineren met een bezoek aan de waterbronnen van deze prachtige stad, die bekend staan om hun heilzame werking.

Royal Golf Club Marianské Lázně
Een tweede fantastische golfbaan in het westen van Tsjechië is Royal Golf Club Marianské Lázně, dat zoals de naam misschien al doet vermoeden nauw verbonden is met het Britse Koningshuis. Royal Golf Club Marianské Lázně opende in het jaar 1905 haar deuren en is daarmee de oudste golfclub in Tsjechië. Tijdens de Tsjecho-Slowaakse periode raakte de baan in verval, pas in 1989 toen het beheer weer in handen van de club kwam werd er hard aan het onderhouden van de golfbaan gewerkt en bloeide het op tot een prachtige populaire golfbestemming.

Net zoals bij de meeste oude golfbanen zijn ook hier de greens klein. Op de aanwezige 9-holes baan kan er geoefend worden, waarna de golf skills kunnen worden getoond op de 18-holes parkbaan. Alhoewel de golfbaan op het eerste gezicht makkelijk oogt ervaren de golfers wel degelijk uitdagingen, zo bevinden er zich een aantal waterhindernissen en wordt er gevraagd om nauwkeurig en technisch inzicht. Het prachtige landschap waardoor de golfbaan is omringd maakt het golfen bij deze golf club bijzonder plezierig. De golfbaan, dat gelegen is op een plateau, bevindt zich gemiddeld 787 meter boven de zeespiegel, door deze vrij hoge ligging gaat de baan pas vanaf half mei open.

Golf Resort Karlštejn
Golfen met een heus kasteel op de achtergond? Bij Golf Resort Karlštejn is dit romantische tafereel mogelijk. Het prijskaartje van deze golfbaan ligt hoger dan bij de anderen in het land, maar wie Golf Resort Karlštejn heeft bezocht zal beamen dat de prijs het meer dan waard is, want wauw wat een prachtig panorama biedt dit golf resort.

Kasteel Karlštejn werd gebouwd in 1348 in opdracht van Karel IV, koning van Bohemen en keizer van het Heilige Roomse Rijk, en diende als bewaarplaats voor de kostbare kroonjuwelen. Golf resort Karlštejn met haar 27-holes golfbaan werd in 1993 geopend en is met recht één van de mooiste golf resorts van het land te noemen, hoe kan het ook anders met zo’n gotische parel op de achtergrond. Om nou alleen te zeggen dat de aanwezigheid van het schitterende kasteel Golf Resort Karlštejn zo bijzonder mooi maakt zouden we het toch echt tekort doen. Het bosrijke, heuvelige landschap met twee meren en maar liefst 86 bunkers verlenen het golf resort enorme schoonheid.

De golfbaan is op drie zijden van een heuvel gebouwd, de velen klimmen en dalen maken de baan erg uitdagend en ervaren golfers zullen zich dan ook zeker niet vervelen. Beginnende golfers hoeven echter niet te vrezen, ook voor hen is het hier heerlijk golfen. Golf Resort Karlštejn bevindt zich slechts 30 minuten van de Tsjechische hoofdstad Praag, het is erg leuk om tijdens uw golfvakantie een uitstapje te maken naar ‘De Gouden Stad’ gelegen aan de rivier de Moldau.

Golf Resort Konopiště
Een ander golf resort dat ook goed te combineren is met een dagje Praag is het onweerstaanbaar mooie Golf Resort Konopiště. Het golf resort is uitgestrekt over een groot landgoed met glooiende velden en meertjes. Op dit prachtige landgoed bevindt zich een statig landhuis, waar overigens ook een hotel in is ondergebracht.

Het hotel beschikt over comfortabele kamers, een spa & wellness centre, een restaurant en een terras met uitzicht over de golfbaan. Ook is er een buitenzwembad aanwezig, waar u na de golfpartij een frisse duik kan nemen. Bekijk ons aanbod

Golf Resort Konopiště heeft twee 18-holes championship golfbanen, waarvan de Radecky course de oudste is. Deze course, die vernoemd is naar de oorspronkelijke bewoner van het landhuis, wordt gekenmerkt door tal van bunkers en meertjes. De tweede course, de D’este dat misschien iets eenvoudiger oogt, kent net zoals zijn oudere broer een aantal lastige holes. Met 36 holes voor de deur kunnen golfliefhebbers zich hier helemaal uitleven.

De omgeving van Golf Resort Konopiště heeft veel te bieden, zo kunt u uw golfvakantie in Tsjechië perfect combineren met het bezoeken van nabijgelegen Middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende kastelen. Kortom, aan golfmogelijkheden is er in Tsjechië geen gebrek, de golfliefhebber kan bij de vele prachtige Tsjechische golfbanen zijn hart ophalen.

Voor ons volledige aanbod van golfreizen zie www.golfenintsjechie.nl

Laat een reactie achter