Zoeken

Land

Zomervakantie Tsjechië

Tsjechië is uitermate geschikt als zomervakantiebestemming. Het is dichtbij, verrassend divers en uw geld is er gewoon net iets meer waard dan in veel andere landen. Daarbij komt dat de Tsjechen bekend staan om hun gastvrijheid en goede keuken. Een aangename bijkomstigheid!

Bezienswaardigheden Tsjechië

Komt u voor de prachtige natuur naar Tsjechië? Vanaf de bergtoppen in het Tsjechische Reuzengebergte ziet u uitgestrekte bossen zo ver als het oog reikt. Het hoogste punt van het gebergte is de 1600 meter hoge Snezka. Meer over het Reuzengebergte klik hier.

De regio Bohemen staat bekend om de afwisseling tussen natuur, cultuur en architectuur. Wellicht de meest bekende regio onder de vakantieganger is Zuid-Bohemen, waar onder andere het populaire Lipno meer ligt. Meer over Zuid Bohemen klik hier.

Tientallen prachtige meren vindt u in het Ertsgebergte, dat zijn naam dankt aan de mijnbouw die hier de afgelopen eeuwen tot stand kwam. Breng vooral een bezoek aan het Hracholusky meer, dat bijzonder helder water heeft. Ook zijn er in West Bohemen meerdere stuwdammen en prachtige kuuroorden te bezichtigen. Meer over West Bohemen klik hier.

Uiteraard mag het bosrijke Moravië niet vergeten worden. Slechts 50 km vanaf Praag bevinden zich hier diverse prachtige gebergtes, waarvan het Adelaarsgebergte samen met het Jesenikengebergte en Beskydengebergte misschien wel het meest populair zijn. Meer over de wijnstreek Moravië klik hier.

Accommodatie in Tsjechië

In Tsjechië heeft u de keuze uit diverse soorten accommodaties. U kunt bijvoorbeeld kamperen in Tsjechië, maar ook verblijven in vakantiehuizen, hotels, pensions, appartementen of familieparken. Iedere accommodatie heeft zijn eigen voordelen. Op onze website kunt u altijd een accommodatie vinden die geschikt is voor de samenstelling van uw reisgezelschap, ook voor uw kinderen. Dan weet u zeker dat iedereen een onvergetelijke vakantie heeft! Voor ons uitgebreide aanbod van accommodaties klik hier.

Auto Rondreis Tsjechië

Als u tijdens uw zomervakantie in Tsjechië graag nog meer wilt zien dan één plek is het ook mogelijk om een motor of auto rondreis te maken. Dan ziet u de mooiste plekken van het land en zijn al uw overnachtingen van tevoren al geregeld. Een fijne zekerheid na een dagje toeren langs alle hoogtepunten! U kunt kiezen uit een kant en klare reis, of u kunt zelf een op maat gemaakte reis samenstellen. Voor ons uitgebreide aanbod van rondreizen klik hier.

Actieve vakantie Tsjechië

Zitten u en uw kinderen liever niet te lang stil tijdens uw vakantie? Dan kunt u een vakantie boeken met een avontuurlijk dagprogramma. U heeft dan keus uit diverse activiteiten voor zowel jong als oud. Op die manier worden in de vrije natuur op een uitdagende manier door iedereen grenzen verlegd. Op zoek naar een uitdaging? Voor ons aanbod van actieve vakanties klik hier.

Vakantie Tsjechië boeken

Op de website van Tsjecho Reizen kunt u gebruik maken van de zoekfunctie om een geschikte zomervakantie naar Tsjechië of Slowakije te vinden. Loopt u warm voor één van de zomervakanties, dan kunt u online een prijsopgaaf inzien. Zo weet u precies wat de vakantie gaat kosten. Wel zo handig! Mocht u er toch niet helemaal uit komen op de website of heeft u een speciaal verzoek? Neem dan gerust contact op met Tsjecho Reizen op 010-2781500.

Golfvakantie Tsjechië

Een golfvakantie naar Tsjechie boeken? Speciaal voor onze golfliefhebbers hebben we een aparte website vol informatie over de beste golfbanen in Tsjechië: Voor ons aanbod van banen en arrangementen klik hier.

 • Activiteiten
  Activiteiten

  Via tsjechoreizen.nl kunt u bij diverse zomer accommodaties in het Reuzengebergte, West Bohemen of Zuid Bohemen een actief dagprogramma of een leuke excursie reserveren.

  Meer informatie
 • Actieve vakanties
  Actieve vakanties

  Actieve vakanties Tsjechië en Slowakije! Kies bijvoorbeeld AV 4002 8 dagen 7 nachten Pec pod Snezkou Familie "Spelen Monkey en relaxpark"! Lekker bezig zijn met de kids en op een actieve manier het mooie Tsjechië ontdekken!

  Tsjecho Reizen biedt een scala aan mogelijkheden

  Van raften, mountainbiken wandelen over de bergtoppen tot tokkelen in een monkey of relaxpark..

  Lekker samen met je gezin de hele dag bezig zijn. Wij bieden een scala aan mogelijkheden waarbij allerlei avontuurlijke activiteiten zijn inbegrepen.

  Meer informatie
 • Autorondreizen Tsjechië, Slowakije
  Autorondreizen Tsjechië, Slowakije

  Tijdens onze autorondreizen trekt u van de ene mooie plek naar de andere. Er is een vast reisprogramma. Per streek hebben wij goede onderkomens geselecteerd.

  Meer informatie
 • Kindvriendelijke vakantie
  Kindvriendelijke vakantie

  Kindvriendelijke vakantie Tsjechië, het land waar kinderen hun paradijs vinden (en volwassenen hun rust)! Wilt u uw kinderen vele uitzonderlijke en onvergetelijke belevenissen gunnen? Tsjechië ...

  Meer informatie
 • Vakantieparken & resorts
  Vakantieparken & resorts

  Ideale accomodaties voor samenreizende gezinnen. Tsjecho Reizen heeft in het luxe segment een hoop accommodaties die dichtbij elkaar liggen.

  Meer informatie
 • Vakantie aan het Lipnomeer
  Vakantie aan het Lipnomeer

  Zuid Bohemen en het Lipno meer, familie bestemming bij uitstek! Wilt u wel lekker genieten van zon en water, maar bent u Spanje zat ? Boek dan nu uw vakantie naar Zuid Bohemen Lipno, een ware familiebestemming!

  Meer informatie

Reisinfo

Reisinformatie Tsjechië

Klimaat en geografische gegevens Tsjechië

Tsjechië ligt in het hart van Europa en wordt begrensd door Duitsland, Slowakije, Polen en Oostenrijk. Ongeveer een derde van het land wordt bedekt met bossen. Dit vakantieland is gastvrij, goedkoop en nu nog niet door het massatoerisme ontdekt. Tsjechië is het synoniem voor: heerlijk relaxen in de prachtige natuur, het bezichtigen van historische stadjes en een gastvrij onthaal door haar gemoedelijke bevolking. Bergen vormen in een deel van het land een natuurlijke grens met de buurlanden. Op 1 mei 2004 is Tsjechië toegetreden tot de Europese Unie.

Tsjechië heeft een landklimaat dus een duidelijk continentaal karakter; typerend zijn de warmere zomers dan bij ons en de strenge winters, dat wil zeggen dat het land uitermate geschikt is voor een aangename, zonnige zomer en voor u ook een passende winterbestemming is. Er valt minder neerslag dan in Nederland. Tsjechië is twee maal zo groot als Nederland. De oppervlakte van het land is 78.864 km². Tsjechië telt ongeveer 10 miljoen inwoners.

Informatie voor automobilisten Tsjechië

Tsjechië heeft een netwerk van wegen en snelwegen van goede kwaliteit met een zichtbare markering. De verkeersvoorschriften in Tsjechië vertonen geen belangrijke verschillen ten opzichte van verkeersvoorschriften in andere Europese landen. Het is verplicht een autogordel op de voorbank te gebruiken en de lichten altijd aan te doen. In Tsjechië geldt een volledig alcoholverbod voor verkeersdeelnemers. Bij de benzinestations kunt u alle soorten loodvrije benzine, gas en diesel verkrijgen.

Enkele afstanden gerekend vanaf Utrecht:
Praag875 km
Centraal Bohemen875 km
Zuid Bohemen925 km
West Bohemen700 km
Noord Bohemen800 km
Reuzengebergte900 km
Oost Bohemen950 km
Moravië1100 km

Snelheidslimieten in Tsjechië

Snelheidslimieten in Tsjechië zijn

 • binnen de bebouwde kom 50 km per uur
 • buiten de bebouwde kom 90 km per uur
 • op de snelwegen 130 km per uur

Verplichte documenten in Tsjechië voor automobilisten

 • kentekenbewijs
 • een geldig rijbewijs
 • een goede autoverzekering (groene kaart) die minimaal geldig is voor de periode van uw verblijf in Tsjechië
 • een tolvignet Tsjechië (zie toelichting)

Een tolvignet behoeft u alleen aan te schaffen indien u gebruik maakt van de snelweg. Deze is te koop bij de Tsjechische grens en benzinestations. Een vignet voor 7 dagen kost 220,-- CZK (ca. € 8,50). Een vignet voor 3 maanden kost 330,-- CZK (ca. € 13,--). De controle door de Tsjechische politie is streng. Vergeet niet een evt. oud tolvignet te verwijderen en het kenteken op het vignet te vermelden.

Snelwegen
Autosnelwegen en hoofdwegen zijn goed in Tsjechië. De belangrijkste autosnelweg loopt van de Duits-Tsjechische grens bij Waidhaus via Praag en Brno naar Bratislava. Hierdoor rijdt u vanaf Arnhem in 7 uur naar Praag. Files komen in Tsjechië zelden voor. Wel kan het op de rondweg van Praag in het weekeinde soms erg druk zijn.

Reisdocumenten Tsjechië

Sinds 1 mei 2004 is Tsjechië lid van de Europese Unie. Hierdoor is het voor Nederlanders mogelijk te reizen met een identiteitskaart naar Tsjechië. Een paspoort is niet langer noodzakelijk. Deelnemers die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten moeten zich voor informatie betreffende benodigde grensdocumenten wenden tot de ambassade van hun land. Tsjecho Reizen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen voortvloeiend uit ontbrekende of ongeldige grensdocumenten. Uitvoerige informatie kunt u krijgen bij de ambassade van de Tsjechische Republiek in Den Haag tel.nr. is: 070-3130031.

De taal in Tsjechië

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. De oudere generatie spreekt aardig Duits, de jongeren spreken Engels, Duits of andere talen.

Officiele feestdagen in Tsjechië

01.01. Nieuwjaarsdag
08. en 09.04. Pasen
01.05. Dag van de Arbeid
08.05. Bevrijdingsdag
05.07. Dag van de Slavische apostelen
06.07. Jan Hus
28.09. Feestdag sv. Vaclav
28.10. Nationale Feestdag / Onafhankelijkheidsdag
17.11. Dag van de vrijheid en democratie
24., 25. en 26.12. Kerstmis

Geld en cheques

Geld wisselen kunt u bij de grens, bij banken en wisselkantoren in het land. Invoer van Tsjechisch geld is toegestaan. Pinautomaten vindt u in alle grotere plaatsen en steden. Eurocheques en creditkaarten worden op dit moment bijna overal geaccepteerd. De gemiddelde koers is: 100,-- CZK = € 4,00.

Telefoneren van en naar Tsjechië

Het netnummer van Tsjechië is 00420. Het abonnee nummer dient u te kiezen zonder de eerste nul. Belt u vanuit Tsjechië naar Nederland dan dient u het netnummer 0031 te kiezen en het abonnee nummer wederom zonder de eerste 0. U kunt het voordeligst telefoneren vanuit het postkantoor of de openbare telefooncel.

Belangrijke telefoonnummers Tsjechië

Belangrijke telefoonnummers in Tsjechië zijn
Alarm Centrale 112
Politie 158
Ambulance 155
Brandweer 150

Nederlandse ambassade in Tsjechië

Het adres van de Nederlandse ambassade in Praag is:
Nederlandse Ambassade
Gotthartska 6/27
160 00 PRAHA 6
tel.: 00420 – 233 015 200
fax: 00420 – 233 015 254
web: www.netherlandsembassy.cz
e-mail: nlgovpra@ti.cz

Tsjechische Ambassade in Nederland

Tsjechische Ambassade
Paleisstraat 4
2514 JA DEN HAAG
tel.: 070 – 3130031
fax: 070 – 3563349
web : www.mzv.cz/hague
e-mail: hague@embassy.mzv.cz

Het Tsjechisch bureau voor Toerisme

Gatwickstraat 11
1043 GL Amsterdam
web: www.czechtourism.com

Openingstijden winkels in Tsjechië

Postkantoren: 08.00–18.00 uur
Banken: 08.00–16.00 uur
Winkels: 08.00–18.00 uur
(‘s zaterdags 08.00–12.00 uur)
Grotere supermarkten zijn vaak dagelijks geopend tot 20.00 of 22.00 uur.

Thuisblijvers

Laat bij familieleden, vrienden of buren het adres en telefoonnummer van uw vakantieverblijf in Tsjechië achter, zodat men u altijd weet te vinden indien dit nodig mocht zijn. Laat tevens het telefoonnummer achter van Tsjecho Reizen, wij weten precies waar u bent.

Grote Auto Atlas Tsjechië

Voor een goede route beschrijving naar uw vakantiebestemming in Tsjechië adviseren wij u om de Grote Auto Atlas aan te schaffen (1:200 000). Deze atlas geeft aan waar kastelen en benzinepompen te vinden zijn. Ook zijn in het boek grove plattegronden van een aantal steden opgenomen. De atlas is op aanvraag gratis verkrijgbaar bij een boeking bij Tsjecho Reizen.

Visvergunning in Tsjechië

In Tsjechië en Slowakije dient u in het bezit te zijn van een visvergunning. Om deze te kunnen verkrijgen dient u in het bezit te zijn van een geldige nationale visvergunning en dient u uw paspoort te tonen. Een visvergunning is bij de plaatselijke VVV-kantoren verkrijgbaar. Let er wel op dat in niet alle meren gevist mag worden. Informeert u daarom goed ter plaatse. Uiteraard is onze organisatie bereid de visvergunning voor u aan te vragen bij de accommodatieverschaffer. Wij rekenen hiervoor € 10,-- per aanvraag. U dient dit echter wel gelijk bij reservering op te geven. Wel willen wij u erop wijzen dat de tarieven van visvergunningen sterk kunnen verschillen per bestemming in Tsjechië.

Het eten in Tsjechië

In vrijwel ieder restaurant in Tsjechië staan schnitzel en biefstuk op het menu. Ook zult u overal goulash tegenkomen. Als bijgerecht kunt u altijd knedliky (aardappel/meel knoedels), patat frites of gekookte aardappels verkrijgen. Iedere streek heeft zijn specialiteiten. Gebakken kaas is een veelvoorkomend en smakelijk gerecht en in de visrijke gebieden zijn forel en karper volop verkrijgbaar. In de bergen van Tsjechië treft u in de menukaart diverse wildgerechten in de menukaart aan. Verse groenten zijn schaars echter een gemengde salade kunt u overal bestellen.

Voordelig Tsjechië

Tsjechië is nog steeds voordelig!
Voor een pilsje (halve liter) betaalt u ongeveer 25 CZK (= € 0,95). Ook voor de prijs van het eten hoeft u geen moeite te doen en zelf te gaan koken. Voor 200 CZK (= € 7,50) geniet u al een drie gangen menu. Het is in Tsjechië wel gebruikelijk fooi te geven. Wij adviseren een percentage van 10% te handhaven.

Voorwaarden kortingen en toeslagen

Onderstaande punten maken onverbrekelijk deel uit van onze reserveringsvoorwaarden vermeldt op deze site:

Veel hotels en pensions in Tsjechië geven speciale kinderkortingen. Deze staan vermeldt in de prijstabellen. Kinderkorting is niet mogelijk in combinatie met andere kortingen en is van toepassing, als kinderen op de kamer met 2 volwassenen verblijven. Er wordt bij de berekening ervan uitgegaan dat kinderen de e.v.t. extra bedden benutten. Korting op korting is niet van toepassing. Kinderen tot 2 jaar verblijven in de meeste gevallen gratis. Over het algemeen dient u het kinderbedje zelf mee te nemen. Indien kinderen ouder als 2 jaar geheel gratis verblijven dan hebben ze geen recht op een eigen bed. Kinderen tot 10 jaar genieten meestal kinderkorting. De leeftijd op de dag van aankomst is bepalend. Kortingen die gegeven worden aan volwassenen (b.v. extra bed) en kinderen zijn niet van toepassing op halfpension toeslag. Sommige bestemmingen in Tsjechië rekenen een aparte halfpension toeslag voor kinderen. Kinderkorting bij appartementen (m.u.v. de appartementen in hotels en pensions) is van toepassing indien per kind 1 volwassene betaalt. Bij reservering van een éénpersoonskamer is meestal een toeslag van toepassing. Indien niet de maximale capaciteit bedden op een kamer bezet worden gedurende het hoogseizoen, dan kan hiervoor een toeslag verlangd worden (toeslag leeg bed), indien dit het geval is dan wordt u hierover geïnformeerd door onze medewerkers.

Parkeerkosten in Tsjechië

Diverse accommodaties beschikken over betaalde parkeergelegenheid voor de auto. Wij kunnen u echter geen exacte (c.q. bindende) informatie verstrekken met betrekking tot het bedrag, dat u dient te betalen voor het gebruik van een parkeerplaats in Tsjechië. Deze kosten worden vastgesteld door de accommodatieverschaffer of gemeente en hierop hebben wij geen invloed. Parkeren geschiedt altijd op eigen risico.

Wijzigingen

Om uw vakantie goed te laten verlopen moeten wij bepaalde zaken voor u bij de verhuurder vast laten leggen. Daarom vragen wij u bij uw reservering op te geven of u een bepaalde voorkeur heeft, een huisdier meeneemt, een kinderbedje wenst of andere specifieke vragen heeft. Besluit u in een later stadium dat er nog iets geregeld moet worden dan zullen wij ons uiterste best doen om dit te realiseren. Voor een dergelijke wijziging berekenen wij € 20,-- wijzigingskosten. Wijzigingen in de overeenkomst met vertrek binnen 1 week worden door onze organisatie niet gerealiseerd.

Wenst u over te boeken naar een andere vakantiewoning, dan is dit mogelijk tot 6 weken voor aanvang van de huurperiode van de eerder gereserveerde accommodatie.

LET WEL: De hieraan verbonden kosten bedragen € 50,--. Indien u later dan deze voornoemde termijn wenst over te boeken, dan wordt dit als annulering beschouwd en zijn de annuleringsvoorwaarden onverminderd van kracht.

Ligging vakantiehuizen Tsjechië

Veel van onze vakantiewoningen zijn geselecteerd op een landelijke ligging en zijn nogal eens gevestigd in de vrije natuur. In Tsjechië is het een normaal verschijnsel dat een dorp bestaat uit soms maar 5 of 10 huizen. Tevens dient u er rekening mee te houden dat uw mobiele telefoon niet overal werkt en dat de winkels niet altijd op loopafstand bereikbaar zijn. Indien niet anders vermeld kunt u direct bij de woning parkeren.

Interieur woningen/appartementen Tsjechië

Alle woningen en appartementen in Tsjechië zijn eigendom van particulieren en volledig naar hun smaak ingericht en in de stijl van het land. Realiseert u zich dat u in het huis van “een ander” woont die niet dezelfde smaak als u heeft. Immers: thuis is het toch anders. De bedden zijn in Tsjechië vaak iets harder en kunnen korter zijn dan wij gewend zijn. Ook overgordijnen kunnen af te toe ontbreken. Over het algemeen zijn de woningen goed ingericht. Indien er gesproken wordt over bewoning van een verdieping of gedeelte van een huis dan kan het overige gedeelte bewoond zijn door de eigenaar. Het komt wel eens voor dat woningen voor westerse maatstaven nog wat eenvoudig zijn. Voor dergelijke woningen hanteren wij in de beschrijving het woord standaard. Hanteren wij in de omschrijving smaakvol dan betreft het een leuke inrichting met spulletjes van de eigenaar. En wordt er gesproken over een luxe (top) bestemming dan kan men een volledig, naar westerse maatstaven, ingericht huis verwachten. In het algemeen is het aantal gemakkelijke stoelen dat aanwezig is in de woning niet toereikend voor het maximaal aantal personen waarvoor de woning in Tsjechië geschikt is. Basisbenodigdheden zijn aanwezig om in de woning te kunnen verblijven. Toch dient u er rekening mee te houden dat interieur en gebruiksartikelen nog niet altijd de westerse kwaliteit hebben zoals u gewend bent. In sommige gebieden is het kraanwater geen drinkwater. De eigenaar zorgt er dan meestal zelf voor dat er genoeg drinkwater in het huis aanwezig is. Wij adviseren dan ook water in flessen aan te schaffen, dat is in Tsjechië heel goedkoop. Als er een TV aanwezig is, dan betekent dit dat u alleen Tsjechische zenders zult kunnen ontvangen. Alleen op een TV met satelliet ontvangst kunnen ook programma’s van Duitse en Oostenrijkse zenders ontvangen worden. Een sauna, indien deze bij een accommodatie aanwezig is, kan men meestal tegen een kleine vergoeding gebruiken. De accommodaties beschikken over normale sanitaire voorzieningen: toilet, douche en/of bad, wastafel koud en warm water. Een douche kan een handdouche zijn, een wastafel heeft niet altijd warm stromend water.

De keukenbenodigdheden zijn in het algemeen eenvoudiger dan bij u thuis, maar de keuken is altijd compleet ingericht. Het kan voorkomen dat men in de accommodatie een tweepits kookstel aantreft in plaats van een vierpits. Een koelkast, gas- of elektrisch fornuis en voldoende serviesgoed e.d. zijn natuurlijk wel aanwezig. In Tsjechië is het ook nog niet gebruikelijk dat er overal een koffiezetapparaat, waterkoker of magnetron aanwezig is. Deze benodigdheden zijn altijd extra vermeld. Het komt weleens voor dat appartementen zijn uitgerust met een keukenblokje of kitchenette. Ze bieden geen gelegenheid om uitgebreid te kunnen koken maar volstaan voor een eenvoudige bereiding. Als u iets mist meldt dit dan meteen bij de verhuurder of het sleutel adres. Hiermee voorkomt u dat een klein gemis uitgroeit tot een grote ergernis. Dekbedden/dekens zijn overal aanwezig evenals bedlinnen. Bij een verblijf in een vakantiehuis, chalet of bungalow dient u handlinnen en keukenlinnen zelf mee te nemen. In de teksten bij de woningen komt u o.a. de volgende omschrijvingen tegen: woonkeuken: de woonruimte en keuken zijn gecombineerd. Woon/slaapkamer: de woonruimte en slaapruimte is gecombineerd. Indien bij de woning staat b.v. 5-7 personen betekent dit dat de woning ideaal is voor 5 personen maar slaapplaatsen heeft voor 7 personen.

Hotels en Pensions in Tsjechië

Bij een verblijf in een hotel of pension in Tsjechië zijn handdoeken aanwezig. Het kan voorkomen dat de wisseling van handdoeken niet iedere dag plaatsvindt. Wij adviseren u daarom enkele handdoeken zelf mee te nemen. De bedden zijn in Tsjechië vaak iets harder dan wij gewend zijn en ook overgordijnen kunnen af te toe ontbreken. Bedverschoning vindt in principe één keer per week plaats. Bij de wat duurdere hotels is de bedverschoning vaker. Restaurant- of gezamenlijke ruimtes zijn niet 24 uur per dag geopend. U kunt bij de receptie of eigenaar informatie verkrijgen over de exacte openingstijden.

Verzorging

Logies - Verzorging van alleen logies.
Logies en ontbijt - De verzorging begint met het ontbijt op de tweede dag in uw hotel en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag.
Halfpension - U geniet ontbijt en diner. Deze begint met het diner op de aankomstdag en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een keuzemenu.

Gebruik faciliteiten accommodaties Tsjechië

Bij veel accommodaties in Tsjechië kunt u gebruik maken van bepaalde faciliteiten zoals b.v. een zwembad, sauna, stoombad, fitnessruimte e.d. Dit wil echter niet zeggen dat deze faciliteiten 24 uur per dag geopend zijn en gratis beschikbaar zijn. Informeer altijd ter plaatse naar de mogelijkheden en openingstijden. Bovendien is het doorgaan ervan afhankelijk van belangstelling.

Kindvriendelijk Tsjechië

Bij het contracteren van onze accommodaties houden wij rekening met de kindvriendelijkheid van deze bestemming in Tsjechië. Uiteraard blijft u uiteindelijk verantwoordelijk voor uw (kleine) kinderen, denk hieraan als u bijvoorbeeld een huis met zwembad in Tsjechië boekt of een huis met ligging bij water.

Kinderbedje in accommodatie Tsjechië

In de beschrijvingen van de accommodaties staat aangegeven of er een kinderbedje aanwezig is of dat er een kinderbedje aangevraagd kan worden. Indien mogelijk zal de eigenaar voor u een kinderbedje (meestal tegen een kleine vergoeding) plaatsen. Het bedlinnen voor een kinderbedje dient u zelf mee te nemen.

Favorieten

Een greep uit ons aanbod in Tsjechië!

Boek nu uw favoriete vakantie bestemming in Tsjechië en geniet van een heerlijke vakantie!

5 pers. vakantiehuis
5 pers. vakantiehuis
 • Vakantiehuis
 • TBN337
 • Noord Bohemen
 • Krasna Lipa
 • Prijs per week
Met privé zwembad!Verwarmd overdekt zwembad! Met o.a. fitness en biljartruimte! Tennisbaan en midgetgolf op 200m! Heerlijk vakantiehuis op een omheind (weiland) grondstuk voorzien van overdekt verwarmd zwembad, fitnessruimte en biljard (tegen bijbetaling). U viert uw vakantie aan de voet van het natuurgebied Sachsisch Zwitserland.In de omgeving vindt u de grootste concentratie natuurschoonheid van het hele land ...
8 pers. vakantiehuis
8 pers. vakantiehuis
 • Vakantiehuis
 • TBO100
 • Oost Bohemen
 • Skalka u Adrspachu
 • Prijs per week
Met privé zwembad!Veel faciliteiten o.a. darboard, speeltuin, buitenwhirlpool en biertrap! Dit vakantiehuis staat nabij het bos, ca 20 km van de steden Trutnov en Náchod. In de woonkamer bevindt zich een open haard waar u gezellige uurtjes door kunt brengen. Het huis heeft tevens een sauna, darts, speeltuin, buitenwhirlpool voor 4 personen met verlichting en een terras. Voldoende mo ...
 • Internet
 • gratis (draadloos)
10-12 pers. vakantiehuis Marjan
10-12 pers. vakantiehuis Marjan
 • Vakantiehuis
 • WH230
 • West Bohemen
 • Kraslice
 • Prijs per week
Met privé zwembad!Kindvriendelijk ten top! O.a. Trampoline, sjoelbak, tafelvoetbalspel, zandbak, glijbaan, wipkip, watertafel en kinderzitje! Dit prachtige vrijstaande en onlangs gerenoveerde vakantiehuis is in een berglandschap gelegen aan de rand van het dorpje Kraslice slechts 735 km van Utrecht nabij de Duits-Tsjechische grens. U wandelt of fietst vanaf het huis zo de natuur in. Het centrum van Kraslice is in 5 minuten bereikbaar (2 k ...
 • Vele extra's gratis zie bijzonderheden!
 • Gratis WIFI
Hotel Maxant
8.8
Hotel Maxant
 • Hotel
 • ZM511
 • Zuid Bohemen
 • Lipnomeer
 • Prijs per persoon per nacht LO
Met privé zwembad!Whirlpool en zwembad! Lipno meer100 m! Boot- en fietsverhuur! Maxi Bar Hotel Maxant ligt op een schiereiland in het geliefde recreatieplaatsje Frymburk. Dit direct aan het Lipnomeer gelegen plaatsje ligt 25 km ten zuiden van het charmante Unesco beschermde Cesky Krumlov en 55 km ten zuiden van Ceske Budejovice . De zeer bos- en waterrijke omgeving biedt optimale mogel ...
 • Gratis WiFi!
8 pers. vakantiehuis
8 pers. vakantiehuis
 • Vakantiehuis
 • TBG155
 • Reuzengebergte
 • Oblanov-dolce u Trutnova
 • Prijs per week
Met privé zwembad!Dit gezellige en mooi ingerichte vakantiehuis aan de rand van het dorp Oblanov op ongeveer 6 km van Trutnov nodigt u uit om een actieve en ontspannen vakantie te genieten. In deze plaats zijn er vele winkels, restaurants, een buitenzwembad en een binnenzwembad. Waterpret kun je ook direct in het zwe ...
 • Gratis toegang tot internet

Kinderkorting

Hoge kinderkortingen

Uit ervaring weten wij dat een vakantie met het gezin al duur genoeg is, vandaar dat wij altijd de hoogste kinderkortingen voor u regelen. De gastvrijheid van Tsjechië begint al tijdens het boeken!
Naast onze aantrekkelijke kinderkortingen zijn er ook accommodaties te vinden waar kinderen gratis op de kamer van de ouders verblijven.

In het overzicht hieronder kunt u snel de accommodaties met hoge kinderkortingen vinden, kijk het op uw gemak eens door en boek een (h)eerlijke vakantie naar Tsjechië met uw gezin.

Hotel Resort Oaza
7.6
Hotel Resort Oaza
 • Hotel
 • CM305
 • Centraal Bohemen
 • Ricany bij Praag
 • Prijs per persoon per nacht LO
Met privé zwembad!Tennisbanen, beach volley, zwembad! Deze geweldige vakantie bestemming kan een sportief tintje aan uw vakantie geven! Vakantie park Oaza Ricany bevindt zich in een zeer geliefde omgeving 20 km ten zuiden van het centrum van Praag nabij het gezellige stadje Ricany. Dit vakantie resort is zeer geschikt om een sportieve of relaxte vakant ...
 • Kind tot 6 op extra bed gratis
 • Kind tot 12 op extra bed 50%
 • Korting extra bed 30%
Family Hotel Lesana
6.6
Family Hotel Lesana
 • Hotel
 • RM116
 • Reuzengebergte
 • Spindleruv Mlyn
 • Prijs per persoon per nacht LO
Privé fietsverhuur! Kinderopvang! Het zeer populaire hotel Lesana, staat op een heerlijke plek aan de bosrand. U viert uw vakantie vlakbij het centrum van Spindleruv Mlyn. Dit bergplaatsje biedt prima mogelijkheden om een heerlijke vakantie te genieten met tal van sport- en relax mogelijkheden. Diverse uitgaansmogelijkheden zoals o. ...
 • Hoge kinderkortingen
 • Korting kind tot 12
 • Korting extra bed
 • 1x gratis toegang wellness
 • Gratis WIFI
Hotel Adam
7.5
Hotel Adam
 • Hotel
 • RM124
 • Reuzengebergte
 • Spindleruv Mlyn
 • Prijs per persoon per nacht LO
Met privé zwembad!Prachtig gelegen! Het in 2005 volledig gerenoveerde hotel Adam staat in gedeelte Svaty Petr, slechts 1000 m van het gezellige centrum van Spindleruv Mlyn. Dit toeristisch aantrekkelijke plaatsje ligt 15 km ten noorden van Vrchlabi en 130 van Praag. U viert vakantie in een perfect vakantiegebied volop ongerepte natuur ...
 • 7=6 (26.03.-05.12.)
 • Korting kind tot 6 jaar 100%
 • Korting kind tot 12 jaar 45%
 • Korting extra bed 30%
 • Gratis Wi-Fi
 • Gratis toegang tot het zwembad
Wellness Hotel Praha
7.7
Wellness Hotel Praha
 • Hotel
 • RM173
 • Reuzengebergte
 • Spindleruv Mlyn
 • Prijs per persoon per nacht LO
Met privé zwembad!Luxe! Music Bar Silver Rock! Prachtig uitzicht! Wellness & Family hotel Praha behoort tot één van de beste hotels van Spindl. Het is gesitueerd midden in het centrum van één van de mooiste vakantiedorpen van het Reuzengebergte. Dit toeristisch zeer aantrekkelijke plaatsje ligt 15 km ten noorden van Vrchlabi en 130 van Praag. U viert vakantie ...
 • 7=6
 • Korting kind tot 7 jaar 100%
 • Korting kind tot 12 jaar 50%
 • Korting extra bed 20%
 • 2 uur per dag gratis toegang tot de Wellness.
Hotel Windsor
8.1
Hotel Windsor
 • Hotel
 • RM187
 • Reuzengebergte
 • Spindleruv Mlyn
 • Prijs per persoon per nacht LO
Met privé zwembad!Luxe bestemming! Dit luxe, zeer smaakvol ingerichte hotel Windsor ligt midden in het centrum van Spindleruv Mlyn, één van de mooiste vakantiedorpen van het Reuzengebergte. Dit toeristisch aantrekkelijke plaatsje ligt 15 km ten noorden van Vrchlabi en 130 km van Praag. U viert vakantie in een perfect vakantiegebied ...
 • 7=6
 • 1 uur p.d. gratis toegang wellness
 • Kind tot 6 in fam.kamer gratis
 • Korting kind tot 12
 • Korting 3/4/5/6 e pers. in fam. kamer
 • Kind tot 12 in 2 pk. met extra bed gratis
 • Korting 3/4/5/6 e pers in 2 pk met extra bed
 • Vroegboekkorting (zie bijz!)
 • Gratis wi-fi
Hotel Zatisi
8.7
Hotel Zatisi
 • Hotel
 • RM287
 • Reuzengebergte
 • Spindleruv Mlyn
 • Prijs per persoon per nacht LO
Luxe bestemming! Veel faciliteiten! Over toppers gesproken. Dit is er 1! Hotel Zatisi staat op een helling nabij het centrum van één van de mooiste vakantiedorpen van het Reuzengebergte. Dit toeristisch aantrekkelijke plaatsje ligt 15 km ten noorden van Vrchlabi en 130 van Praag. U viert vakantie in een perfect vakantiegebied volop ...
 • Kind tot 6 jaar gratis
 • Hoge korting kind tot 13
 • Korting 3/4/5/6 e persoon op kamer
 • Vroegboekkorting
 • 40% korting op bowling en billiard
Pension Zakouti
7.8
Pension Zakouti
 • Pension
 • RP112
 • Reuzengebergte
 • Pec pod Snezkou
 • Prijs per persoon per nacht LO
Zo de bossen in en wandelpaden op! Pension Zakouti is gelegen aan de bosrand nabij het centrum van Pec pod Snezkou.U viert vakantie in één van de geliefdste vakantiedorpen van Tsjechië, Pec pod Snezkou. Dit gezellige bergplaatsje is bekend vanwege de hoogste berg van Tsjechië, de “Snezka”. Deze kunt u met de stoeltjeslift ber ...
 • Bij ons hoge kinderkortingen
 • Korting kind tot 10 jaar 100%
 • Korting extra bed 45%
 • Gratis wi-fi
 • 1 uur per dag gratis gebruik tennisbaan
Hotel Stein
6.6
Hotel Stein
 • Hotel
 • WM554
 • West Bohemen
 • Skalka bij Cheb
 • Prijs per persoon per nacht LO
Met privé zwembad!Meer Skalka op 350 m! Wellness! Manege! Kanoverhuur op 100m! Dit stijlvol ingerichte hotel Stein ligt op een rustige stek in het vakantie dorpje Skalka temidden diverse interessante kuuroorden zoals Cheb en Frantiskovy Lazne. Een ideale bestemming het gehele jaar door! De omgeving biedt met name veel actieve mogelijkheden. U kunt o.a. heerlijk zwemmen in het ...
 • Korting kind tot 6 jaar 100%
 • Korting extra bed 10%
Wellness Hotel Frymburk
6.9
Wellness Hotel Frymburk
 • Hotel
 • ZM219
 • Zuid Bohemen
 • Lipnomeer
 • Prijs per persoon per nacht LO
Met privé zwembad!Wellness & Spa! Aquapark! Veel faciliteiten! Dit prachtige nieuw gebouwde en luxe hotel Frymburk is gelegen aan het Lipnomeer op een schiereiland in het stadje Frymburk. Dit direct aan het Lipnomeer gelegen plaatsje ligt 25 km ten zuiden van het charmante Unesco beschermde Cesky Krumlov en 55 km ten zuiden van Ceske Budejovice. De zeer bos- e ...
 • Korting kind tot 3 jaar op extra bed 100%
 • Korting kind tot 12 jaar op extra bed 45%
 • Korting extra bed
 • Gratis entree in het wellness centrum en het aquapark (2 uur per dag)

Video

Slideshow

Voorreserveren

Voorreserveren volgend seizoen!

Vroeg boeken zomervakantie Tsjechië

Wilt u al vroeg uw zomervakantie voor volgend jaar boeken? Bij ons is dat altijd mogelijk!

Zelfs als de huidige zomerseizoen nog in volle vaart actief is kunt u uw favoriete bestemming voor het volgende zomerseizoen al reserveren. Het vroeg boeken van uw zomervakantie is een onderdeel van ons standaard service productenpakket. Het voordeel van het maken van een zogenaamde voorboeking is dat u keuze heeft uit het volledige aanbod. Maak daarom nu al uw keuze en maak gebruik van de dienst vroeg boeken zomervakantie. U kunt ter indicatie de prijzen van het huidige seizoen aanhouden. De prijzen van het nieuwe seizoen verschijnen eind december op de site. Op basis van deze gegevens besluit u eind december of de reservering definitief kan worden gemaakt.

Hoe boek ik mijn zomervakantie voor volgend jaar?

Heel eenvoudig, u vult in het ZOEK en BOEK menu uw wensen in (bijv. periode, streek etc.). U ziet dan alle bestemmingen die aan uw criteria voldoen. Vervolgens maakt u een keuze uit het aanbod. Zo kunt u heel eenvoudig uw zomervakantie vroeg online boeken. Meer is het niet en uw favoriete bestemming is op dat moment vastgelegd! Uiteraard kunt u uw voorboeking ook telefonisch doen via 010-2781500

Welke spelregels zijn van toepassing bij het vroeg boeken van een zomervakantie?

 • U voldoet, in plaats van de gebruikelijke 30%, een aanbetaling van slechts € 50,- per 15 personen met daarbij de reserveringskosten.
 • Mocht u uw voorboeking tussentijds willen wijzigen (huis, periode), dan bedragen de wijzigingskosten € 15,-.
 • U zet de voorreservering om in een definitieve reservering op het moment dat de nieuwe prijzen eind december online verschijnen. U krijgt hierover bericht met het verzoek contact op te nemen met onze organisatie. Bij het definitief maken kunnen evt. verzekeringen en gewenste diensten afgesloten worden.
 • Indien u de voorreservering definitief maakt, dan ontvangt u van ons de definitieve boekingsbevestiging met de datum waarop u het resterende deel van de aanbetaling dient te voldoen. Mocht u van de boeking wensen af te zien, dan zullen wij de door u voldane aanbetaling direct restitueren.
 • U maakt een voorreservering onder voorbehoud van prijs en programma wijziging

Groepen

Groepsreizen naar Tsjechië en of Slowakije!

Groepsreizen naar Tsjechië en of Slowakije!

Wilt u met een grote groep vrienden, de school, collega’s, familie, personeel of uw bedrijf een geheel op uw wensen afgestemde reis?

Een reis naar Tsjechië en of Slowakije is bij uitstek geschikt om met een groep te ondernemen. Mede vanwege het goedkope karakter van Tsjechië is het een ideale bestemming om aan te doen met bijvoorbeeld een school. Veel van onze accommodaties bieden aantrekkelijke groepskortingen en diverse zelfs in de hoogseizoenweken.

Scholen krijgen bij ons extra aandacht, tenslotte is Tsjechië een ideaal land om als schoolreis te bezoeken. De goede bereikbaarheid (met de bus), het culuurrijke karakter van Tsjechië in combinatie met de zonnige zomers en witte winters maken dat u altijd zal vinden waar u voor komt!

Uiteraard is het eenvoudig om via onze zoek en boek module uw reis te laten berekenen. Maar vanzelfsprekend adviseren wij graag een groepsreis op maat voor u, op deze manier kunnen wij u ook een scherpe prijs bieden. Neem contact op met onze afdeling groepsreizen via e-mail groepsreizen@tsjechoreizen.nl of per telefoon 010-2781500. Wij hebben de ervaring en deskundigheid in huis om voor u en uw groep een geweldige groepsreis naar Tsjechië en of Slowakije samen te stellen en een scherpe prijsopgaaf uit te brengen

Middels het offerteaanvraag groepsreizen kunt u een vrijblijvende offerte aanvraag bij ons doen wanneer u van plan bent een vakantie te organiseren voor een groep van minimaal 15 personen.

M.b.v. dit formulier kunt u vrij nauwkeurig uw wensen kenbaar maken. Uitzonderingen en/of overige vragen kunt u in dit formulier bij de opmerkingen/suggesties vermelden. Wij zullen binnen 5 werkdagen de vrijblijvende offerte per e-mail aan u verzenden.

LET OP:


 • Voor vakantiehuizen brengen wij geen offerte uit. Een vakantiehuis heeft doorgaans een vaste prijs per week ongeacht het aantal personen. De prijs hiervan vind u altijd terug op de website.
 • Voor het volgende seizoen kunnen wij nog geen offerte uitbrengen. De nieuwe tarieven komen medio december. Een voorboeking op basis van de huidige tarieven kunt u uiteraard wel maken.

Nu doen: offerteaanvraag groepsreizen