De 10 leukste activiteiten bij het Lipnomeer

De 10 leukste activiteiten bij het Lipnomeer
Wij zijn groot fan van een vakantie aan het Lipnomeer. Er is een groot scala aan activiteiten bij het Lipnomeer om te ondernemen. Je zal je zeker niet gaan vervelen. In deze blog geven we je de 10 leukste activiteiten. Veel plezier!
1 Treetop Walkway / boomkroonpad
Aan het Lipnomeer vind je het eerste boomkroonpad van Tsjechië. Vanaf 40 meter hoogte kijk je uit over de toppen van de bomen. Het voetpad is 675 meter lang en geeft je een prachtig uitzicht over de bergtoppen van de Alpen en het Lipnomeer. Voor kinderen zijn er verschillende adrenaline secties. Waaronder een glijbaan van 52 meter waarmee je naar beneden kan aan het einde van het pad. Het pad is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens en daardoor voor de hele familie toegankelijk.
2 Království lesa
Království lesa of wel het koninkrijk van het bos is een speelparadijs voor jong en oud. Midden in het bos vind je houten torens aan elkaar verbonden met wandelpaden van touw, klim muren, mega trampolines en schattige geitjes. Kinderen kunnen zich er uren vermaken en leren ook nog eens een heleboel over het bos en de dieren die zich erin bevinden. Eten en drinken is in het park verkrijgbaar, dus je kunt hier gerust een halve dag verblijven.
3 Aquaworld Lipno
Heb je zin een dagje relaxen aan het zwembad? Bezoek dan Aquaworld Lipno. Het zwembad heeft uitzicht op het Lipnomeer en biedt vermaak voor zowel volwassenen als kinderen. Ontspan in de whirlpool, ga van de glijbaan of laat kleine kinderen spelen in het kikkerbad. Daarnaast kan je plaatsnemen op een bubbelbed met massagejets of genieten van de Finse sauna met kruiden. Het ultieme ontspan moment tijdens je vakantie. Wilt u een accommodatie boeken aan het Lipno meer? Bekijk ons aanbod
4 Bobovka Draha
Ben je klaar voor wat adrenaline? Ga dan naar de bobsleebaan Bobovka Draha. De baan heeft een lengte van 780 meter en de karretjes kunnen een snelheid bereiken van 62 km/h. Met 21 bochten en 2 tunnels is het een spannende rit! Kinderen vanaf 3 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene in een bob plaatsnemen. Vanaf 8 jaar mag je zelfs alleen de baan af.
5 Fun spot Lipno Adventure Golf
Als je van midgetgolf houdt kan je je hart ophalen bij Fun Spot Lipno Adventure Golf. Met 18 holes kan je je uitleven op de baan. Het leukste is om ‘s avonds te spelen als de zon onder is. Dan is de hele baan mooi verlicht. De banen zijn omgeven met een botanische tuin, een waterval en heuse holografische projecties. Naast de midgetgolfbaan bevindt zich een restaurant waar je kan genieten van een hapje en drankje.
6 Lipno Line
Stap op de boot van de Lipno Line voor een sightseeing rondvaart. Zie het Lipnomeer vanaf het dek van een cruiseschip en geniet van het prachtige uitzicht. De dagelijkse rondvaarten duren ongeveer 1 a 2 uur. Tijdens de vaart is het mogelijk om drankjes te halen aan de bar en als je geluk hebt is er ook vermaak aan boord. Naast een rondvaart is het mogelijk om de Lipno Line als vervoer te gebruiken tussen de plaatsjes aan het Lipnomeer. Vaar tussen Lipno nad Vltavou, Frymburk, Černá v Pošumaví and Horní Planá. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je fiets mee te nemen.
7 Raften
De rivier de Moldau is perfect om op de raften. Het is de langste rivier van Tsjechie en het Lipnomeer ligt er middenin. Een groot gebied van de rivier is goed bevaarbaar doordat de stroming zo rond de 4 km per uur is. Dit is zelfs voor een beginner geschikt. Langs verschillende routes vind je picknickplekken, mooie kastelen en kloosters. Maar ook dorpen waar je kan uitstappen en een rondje kunt wandelen. Op verschillende plekken langs de routes kun je kano’s huren. Soms kan dit zelfs door je verblijf geregeld worden.
8 Kasteel Rožmberk
Op een klein half uurtje rijden van Lipno nad Vlatvou vind je Kasteel Rožmberk. Dit kasteel is het oudste en een van de mooiste kastelen van de Bohemen regio in Tsjechië. Het kasteel heeft een bijna natuurlijke slotgracht omdat het wordt omringt door de rivier Moldau (Vltavou in het Tsjechisch). Het kasteel is gebouwd in de 13de eeuw en tijdens de renaissance omgebouwd tot kantoor. Tegenwoordig is het kasteel open voor bezoek en kan je er een rondleiding volgen. Het kasteel is gevuld met waardevolle meubels en voorwerpen.
9 Dierentuin Hluboka (Ohrada Zoo)
9 Dierentuin Hluboka (Ohrada Zoo)
Ben je op zoek naar een leuk familieuitje in de buurt van het Lipnomeer? Ga dan op bezoek bij Dierentuin Hluboka (Ohrada Zoo in het Engels). De dierentuin heeft meer dan 300 verschillende soorten dieren, deze komen vooral uit het Palearctisch gebied in Europa en uit Tsjechië zelf. Voer een otter, trek gekke bekken naar de apen en maak foto’s van de tijgers. Aan het einde van de dierentuin vind je een restaurant en een speeltuin voor de kinderen.
10 Wandelen in nationaal park Šumava
Het nationale park Šumava is uitermate geschikt om te wandelen. Met 6900 km2 aan oppervlak is dit park het grootste beschermde natuurpark van Tsjechië. Tijdens een wandeling door het park loop je over eeuwenoude wandelpaden kom je allerlei kleine dorpjes tegen die tussen de bossen liggen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kan volgen door dit sprookjesachtige bos. Op de route vind je onder andere uitkijkposten zodat je het park kan overzien en kan genieten van schitterende uitzichten. Trek wel een hele dag uit voor een wandeling. Het park is heel erg groot.

Laat een reactie achter