Fietsen in de ongerepte natuur van de Tsjechische wijnstreek Moravië.

Fietsen in de ongerepte natuur van de Tsjechische wijnstreek Moravië.
Moravië is een fantastische regio in het oosten van Tsjechië, waar de cultuur van afdruipt. De streek wordt gekenmerkt door romantische landschappen met glooiende groene heuvels en uitgestrekte wijngaarden. Dankzij de vele fietsroutes die het gebied doorkruisen is Moravië de ideale bestemming om per fiets een prachtig landschap te ontdekken.
Wijnparadijs Zuid-Moravië
Alhoewel u bij wijngaarden misschien niet direct aan Tsjechië denkt, staat Zuid-Moravië hier toch echt om bekend. In veel van de charmante dorpjes zijn boeren te vinden die volgens de tweeduizend jaar oude traditie uitzonderlijke wijnen brouwen. De gezellige wijndorpen en schilderachtige wijngaarden vormen de perfecte gelegenheid om tijdens het fietsen een pauze in te lassen en met een goed glas wijn de schoonheid van de streek op te nemen. Voor een rustgevende fietstocht langs de wijngaarden van het wijnparadijs raden wij de fietspaden Palava of Hustopece aan.
Kastelen in overvloed
Ook leuk als tussenstop tijdens de fietstrip is het bezoeken van een kasteel. Want net zoals in de rest van Tsjechië is er in Moravië aan sprookjesachtige kastelen geen gebrek. Het kasteel van Lednice is een voorbeeld van zo’n kasteel dat wel uit een sprookjesboek lijkt te komen. Omgeven door weelderige tuinen met heldere vijvers en kleurrijke bloembedden lijk je in dit neogotische kasteel wel rechtstreeks een sprookje te zijn ingelopen.
De unieke fietsroutes in Moravië
Moravië kent 11 unieke wijnroutes die nogal variëren in afstand. De kortste wijnroute van 26 km is die van Bzenec, terwijl de route Greenway van Znojmo naar Uherské Hradištӗ met 300 km, maar liefst 11,5 keer zo lang is. Hieronder volgt een overzicht van de 11 wijnroutes en de bijbehorende afstand.

* Wijnroute van Bzenec - 26 km

* Wijnroute van Mutenice – 65 km

* Wijnroute van Uherské Hradištӗ – 75 km

* Wijnroute van Mikulov – 82 km

* Wijnroute van Kyjov – 85 km

Let op, als je van de fietstocht wilt genieten zonder je al te veel hoeven in te spannen, dan is deze route niet voor jou bestemt. De steile klimmen van de Kyjoh-wijnroute vereisen namelijk een goede conditie.

* Wijnroute van Stráznice – 101 km

* Wijnroute van Velké Pavlovice – 110 km.

Rode wijn liefhebbers, sla deze niet over. * Wijnroute van Podluzí – 115 km

* Wijnroute van Brno – 130 km

Neem ook even de tijd om de stad in te duiken, deze heeft namelijk tal van Bezienswaardigheden. Rond slenterend door de straatjes van Brno komt je onder andere de indrukwekkende kathedraal van St. Peter en Paul en de voormalige gevangenis, het kasteel Špilberk tegen. Bovendien kun je er heerlijk eten. Brno wordt niet voor niets de parel van Moravië genoemd.

* Wijnroute van Znojmo – 165 km

* Greenway van Znojmo naar Uherské Hradištӗ – 300 km Voor deze wijnroute bent u wel een tijdje onderweg. Maar we kunnen niets anders zeggen dan dat het meer dan waard is. Tijdens het afleggen van dit traject kom je maar liefst zeventig wijnbouwstadjes, tien beschermde natuurparken en talloze historische monumenten tegen.

Tsjecho Reizen verblijven in Moravië
Vooral in een tijd als deze waar de mogelijkheden op het gebied van reizen beperkt zijn en het verlangen om er even tussen uit te gaan groot is, is het heerlijk om de natuur in te trekken. Moravië, met haar schitterende natuurreservaten is echt een lust voor het oog. Wij zeggen: Stap op de fiets en ontdek al het prachtigs dat deze wijnstreek in het oosten van Tsjechië te bieden heeft. Op de website kunt u de accommodaties vinden die Tsjecho Reizen in Moravië heeft. Wij bieden een assortiment van prachtige bestemmingen aan die u verzekeren van een heerlijke (fiets)vakantie in de Tsjechische streek. Bekijk ons aanbod

Laat een reactie achter