Een herfstarrangement voor het hele gezin in september, oktober en november.

Een herfstarrangement voor het hele gezin in september, oktober en november.
De herfst in Tsjechië is een betoverende tijd van het jaar, omdat de dichtbeboste Tsjechische natuur zichzelf transformeert tot een prachtig palet van warme herfstkleuren. De natuur vormt adembenemend plaatjes van kleuren, variërend van goudgeel tot diepgroen. De bergen en bossen met de laaghangende ochtendmist met de stralen van de ochtendzon door de bomen creëren daarmee een magische sfeer. De herfst in Tsjechië is voor velen de mooiste periode van het jaar. En dat begrijpen wij goed! Daarom bieden wij het perfecte herfstarrangement voor jullie Herfstvakantie!
Waarom juist in de herfst?
Er zijn talloze redenen om juist in de herfst naar Tsjechië te reizen. Hier zijn enkele hoogtepunten van deze streek gedurende dit bijzondere jaargetijde.

Het fotogeniekste jaarseizoen: De natuur is in de herfst prachtig schilderijachtig door het felle contrast tussen de kleurrijke bomen. Hierdoor valt de veelzijdigheid van de Tsjechische natuur nog meer op wanneer je bijvoorbeeld door de bergen fietst, en op de uitkijkpunten van je wandeltocht verwonderd blijft kijken.

Goedkoper Reizen: Reizen in de herfst is voordeliger, en je hebt de natuur bijna helemaal voor jezelf! Zacht Weer: Het weer in Tsjechië is in de herfst heel aangenaam, met zachte temperaturen en nazomerse zonnestralen. Door het landklimaat, en zeker in laaggelegen dal gebieden tussen de bergen, valt er een stuk minder regen dan in Nederland. Zeker september en begin oktober zijn perfect voor een rondreis of actieve vakantie. Afgekoeld en aangenaam, maar nog droog genoeg voor actieve avonturen in de bergen of in de nationale parken.

Minder toeristen: Vanaf september vullen de stadjes zich weer met lokale bewoners en zijn er minder toeristen. Dit zorgt natuurlijk voor meer contact met de rijke Tsjechische cultuur, minder drukte en meer interactie met de Tsjechen! Hoogseizoen voorbij, maar Kastelen zijn nog steeds open! : De vele kastelen in Tsjechië zijn tijdens de herfstmaanden gelukkig nog open voor bezoek! Enkel zijn ze minder druk met andere bezoekers, zo waan je je in alle rust in de rijke historie van deze kastelen.

Paddenstoelen seizoen: Het zoeken en plukken van paddenstoelen voor het familiediner is een nationale hobby in Tsjechië die door vele over het hele land fanatiek beoefend wordt. Wanneer je een herfstwandeling maakt door de bossen, zal je dan ook vele lokale inwoners tegenkomen met mandjes vol paddenstoelen, zorgvuldig afgedekt om niet te veel weg te geven over hun pluk-succes. Zelfs op de grote treinstations zie je passagiers tevreden de trein uitstappen met mandjes vol paddenstoelen. Uiteraard vereist het selecteren en herkennen van de juiste paddenstoelen wat kennis. Maar de vele bijzondere paddenstoel soorten en het culturele fanatisme, zijn zeker in dit seizoen, letterlijk en figuurlijk, te proeven!

Wildseizoen in de lokale keuken: De Tsjechische gerechten en lokale biertjes zijn het hele jaar door een heerlijke belevenis. Of het nou een lokale klassieker is, of een wereldwijde bekende. De Tsjechische keuken slaat de plank zelden mis. Maar juist in de herfst krijgt de Tsjechische keuken een boost! Omdat de natuur in de herfst extra gul is. De najaarsvruchten, de peulvruchten en de oogst van de pompoenen, wortelen, aardappelen en granen, maar ook het wildseizoen, proef je terug in de huisgemaakte gerechten. En als kers op de taart, zijn er volop wijnproeverijen van jonge wijnen in de gang. Genoeg redenen om in dit seizoen de culinaire festivals van het land te organiseren. En voor jullie om in de herfstvakantie naar Tsjechië te gaan.

Actieve Herfstvakantie in het Reuzengebergte Ons herfstarrangement in Pec pod Snezkou voor het hele gezin!
Het Reuzengebergte is een adembenemend natuurgebied waar het Tsjechische landschap plaats maakt voor majestueuze bergen, gemengde bossen, rotsformaties en kabbelende riviertjes. Het is de perfecte plek om de herfst in al zijn glorie te ervaren. En er zijn meer dan genoeg activiteiten te beleven voor de hele familie! Van avontuur en activiteiten, tot relaxen in de natuur. Ons herfstarrangement biedt voor u een 8 daagse vakantie in Pec pod Snezkou, een van de populairste vakantiedorpen van het Reuzengebergte, volledig in zijn kleurrijke herfstpalet. Het arrangement is voor het hele gezin, en biedt vele mogelijkheden. Persoonlijke wensen? Laat dat uiteraard weten, we passen uw reis graag voor u op maat aan! Bekijk het arrangement

8-daags verblijf in Krakonos Residence in Pec Pod Sněžkou.
Het in 2023 geopende Krakonos Residence ligt centraal gelegen in het dorp, direct aan de hoofdweg van het dorp. Dus geen klim naar boven, wanneer u even wilt bijkomen in uw appartement. Krakonos Residence staat precies tussen alle mogelijkheden voor jullie avonturen. Direct naast het ‘Relaxpark’ met rodelbaan, ‘Het Monkeypark’ en aan de start van het pad naar de (gondel naar) de top van de Snezka, de hoogste (en persoonlijke vinden wij mooiste) berg van het Reuzengebergte.

Het grootste gemak? Uw appartement ligt direct naast de centrale parkeerplaats, naast een bar-restaurant voor een lokaal gebrouwen Krakonos biertje, en op 5 minuten loopafstand van de supermarkt of de lekkerste pizzeria in omstreken. Krakonos Residence ligt aan de voet van de bergen en tussen de bossen, naast het meer en centraal in het dorp. Vanaf het balkon zie je de kinderen spelen in het Relaxpark en vanaf het terras zie je ze klimmen, klauteren in het monkey park. Of je ziplined natuurlijk zelf de goudgeel gekleurde bossen in. Krakonos Residence RA101

Wat is inclusief het arrangement
Elektrisch mountainbiken: Raas door het rood-oranje-gele kleurenpalet op de Elektrische Mountainbike. Ontdek de prachtige omgeving van het Reuzengebergte in dit bijzonder aangename seizoen voor sportactiviteiten. De mountainbikes hebben een boostfunctie voor de uitdagende stukken, en je kunt eenvoudig de gemarkeerde routes volgen door de bossen en over de bergen. Na de klim naar boven kun je genieten van een afdaling met prachtige uitzichten en de nodige adrenaline! Skifanaat? Dan is dit hét avontuur om alsnog de Tsjechische skipistes af te gaan voordat het skiseizoen begint.

Met de Gondel de Snežka op: Neem de gondel naar de top van de Snezka. Om te genieten van het adembenemende uitzicht op de top van de hoogste berg van het Reuzengebergte. Neem daarna de uitdagende maar bijzondere wandelroute naar beneden, om de mooie natuur op en vanaf Snezka volledig te beleven. Tijdens je tocht kun je geiten, lama's en schapen tegenkomen, en genieten van de vele uitzichten die nu schilderachtig in vele kleuren laten zien hoe veelzijdig de Tsjechische natuur is.

Relax Park met Rodelbaan: Vlak naast je appartement vind je een relaxpark met een rodelbaan. Een leuke rit voor jong en oud! Hier kun je zelf kiezen hoe snel je naar beneden wilt razen, van rustig tot razendsnel als een achtbaan. Boven de rodelbaan is een speelpark met trampolines en gigantische glijbanen, ideaal voor de kinderen.

Wellness Faciliteiten: Krakonos Residence ligt 300 meter van verschillende Wellnessfaciliteiten zodat u volledig tot rust komt tijdens uw herfstvakantie. En een avontuurlijke dag heerlijk in de wellness kunt afsluiten.

Laat een reactie achter