Van Delft naar 1e stop Pec pod Snezkou

Van Delft naar 1e stop Pec pod Snezkou
Om 9 uur in de ochtend zijn we vertrokken uit Nederland met als eerste stop het Hauptbahnhof in Berlijn. Vandaar door naar onze eerste bestemming Pec pod Snezkou in het Reuzengebergte. Na het inchecken hebben we het gemoedelijke bergdorpje ontdekt en hebben we een restaurantje gezocht omdat we wel wat honger hadden. Voor een Tsjechisch prijsje heerljik gegeten!
De beklimmig van de hoogste berg van Tsjechië de Snezka

Tijdens onze eerste dag in Pec hadden wij het plan om de Snezka op te gaan (hoogste berg in Tsjechië).

We waren de dag goed begonnen met een ontbijtje op het balkon waarbij we meteen ook de route hadden uitgestippeld hoe we uiteindelijk de Snezka op kunnen lopen. Er was een optie om hier met een gloednieuwe gondel omhoog gebracht te worden of om zelf omhoog te wandelen. Wij hebben gekozen voor de sportieve tweede optie.

Het naar boven wandelen was zwaarder dan dat we gedacht hadden, maar was zeker de moeite waard. Halverwege hadden we nog een tussenstop genomen waar we wat konden drinken. Vervolgens zijn we in 1 stuk door naar boven geklommen.

Eenmaal aangekomen op de top zagen we een prachtig heuvellandschap wat bezaaid was met enorm veel bomen. Dit is hier kenmerkend omdat de boomgrens geen een keer wordt overschreden in het Reuzengebergte. Dit gaf ons dé perfecte gelegenheid om even wat foto’s te maken.

Na het nemen van foto’s hebben wij de gondel naar beneden genomen omdat we erg hongerig waren. Beneden bij de lift zat een bierbrouwerij waar wij heerlijk geluncht hebben.

Om de dag nog goed af te sluiten zijn we in de skybar van hotel Horizont een cocktail gaan drinken en hebben we van de ober Roman een sambuca showtje gekregen.

Luieren, rodelbaan en monkeypark

De laatste dag in Tsjechië hebben we rustig aan gedaan. We zijn om 10 uur in de ochtend gaan ontbijten en zijn om 12 uur de deur uit gegaan voor onze eerste activiteit.

Tegenover ons appartementen complex Kovarna is een klimpark waar je door middel van een tokkelbaan over de rivier in het bos terecht komt en waar je van boom naar boom kunt klimmen. Na onze activiteit in dit monkeypark zijn we een aantal keren met de rodelbaan gegaan bij het relaxpark naast de appartementen.

In de avond hebben we rustig aan gedaan en een lekker biertje gedronken in ons appartement. We moesten immers de volgende dag vroeg opstaan voor onze treinreis naar Krakau in Polen, onze volgende stop. Het was een leuke kennismaking met dit deel van Tsjechië.

Bekijk ons aanbod

Laat een reactie achter