Ontdek Karlovy Vary in Tsjechië

Ontdek Karlovy Vary in Tsjechië
Karlovy Vary (ook wel Carlsbad of Karlsbad genoemd) staat bekend om zijn spa en film festival, maar er is nog veel meer te beleven. In deze blog leggen we je uit waarom een bezoekje aan Karlovy Vary in West Bohemen de moeite waard is en wat je vooral niet moet missen als je er eenmaal bent.
Ontspan in de spa
Karlovy Vary staat bekend om zijn warmwaterbronnen. Al sinds de 14de eeuw is de stad een bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en genezing. De eerste spa is gebouwd door koning Charles IV en sindsdien heeft de stad er alleen maar meer spa’s bijgekregen. Een van de mooiste spa’s in Karlovy Vary is de Elisabeth Spa. Het is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw in het centrum van de stad. Geniet van een verscheidenheid aan behandelingen en wandel na afloop door de grote tuin. Een van de bekendste spa’s in Europa is de Castle Spa (Zemecke Lazne). Deze spa maakt gebruik van het helende mineraalwater wat je kan vinden in Karlovy Vary. De spa heeft een groot aanbod aan wellness en medische behandelingen. Ben je op zoek naar iets speciaals? Ga dan naar de Karlovy Vary Beer Spa. Hier kan je een bad nemen in Krusovice Czech bier. De enzymen en vitamine B in de gist van het bier hebben een positieve uitwerking op je huid.
Het Karlovy Vary International Film Festival
Het bekendste en populairste evenement in Karlovy Vary is het International Film Festival. Sinds 1946 wordt het evenement gehouden in juli. Het wordt beschouwd als het belangrijkste filmevenement in Oost-Europa en trekt elk jaar weer veel bekend publiek. En als je de stad zelf herkent uit een film, dan kan dat kloppen. Karlovy Vary diende als achtergrond voor de James Bond film Casino Royale. Alleen werd er in de film net gedaan of het Montenegro was.
Vergeet niet de stad zelf te verkennen
Maar er is nog veel meer te zien in Karlovy Vary. De stad is gevuld met kleurrijke huizen en eigenaardige architectuur. In de stad vind je verschillende zuilengalerijen. In deze overdekte galerijen kan je gebruik maken van de warmwaterbronnen. Ga bijvoorbeeld naar de Market Colonnade of de Mill Colonnade. Wil je een mooi uitzicht over de stad? Ga dan naar de Diana Lookout Tower. Eerst ga je met een treintje de berg op, waarna je de 150 treden van de toren beklimt (er is ook een lift). Deze klim wordt beloont met een schitterend vergezicht. In de stad vind je ook een aantal kerken. Bezoek bijvoorbeeld de Pravoslavny Kostel Svateho Petra a Pavla of de Nova Louka. Beide zijn architectonische hoogstandjes gemaakt in de Oost-Europese stijl.
Boek nu!
Mis Karlovy Vary dus niet als je afreist naar Tsjechië. De stad heeft meerdere hotels en appartementen en voor ieder wat wils. Bekijk ons aanbod

Laat een reactie achter