Wintersport in Tsjechië: Sneeuwzeker

Wintersport in Tsjechië: Sneeuwzeker
Wintersporten in Tsjechië biedt voor velen precies de mogelijkheid en besneeuwde skigebieden die ze nodig hebben. Een goed bewaard geheim onder wintersportliefhebbers, of een verrassend alternatief voor budget-bewuste wintersporters die normaliter naar de Alpen reizen, of voor beginnende skiërs die meer sneeuwzekerheid zoeken dan Sauerland. Met een totaal van maar liefst 200 skigebieden, is Tsjechië een sneeuwzekere en voordelige keuze voor jouw volgende wintersportvakantie. Genoeg rust voor beginners en kinderen, en verrassende vernieuwingen en uitbreidingen voor ervaren wintersporters
Sneeuwzekerheid door landklimaat!
Tsjechië heeft een landklimaat, dit betekent: Koude Winters en warme zomers met minder risico van luchtstromingen van de opgewarmde zee. Oftewel: sneeuwrijke winters in de maanden december, januari, februari en maart! Door de gunstige ligging, het landklimaat, zijn desondanks de lager gelegen skigebieden in Tsjechië toch een behoorlijke mate van sneeuwzekerheid. Qua sneeuwzekerheid ligt Tsjechië dan ook niet ver van de hogere en verder gelegen Alpen, maar bieden de bergen vele malen meer zekerheid op verse sneeuw en lange sneeuwpret dan de Sauerland-gebieden.

Daarnaast wordt er de afgelopen jaren, juist hierdoor, flink geïnvesteerd in de Tsjechische skigebieden. Dit betekent nieuwe liften en kabelbanen tussen pistes en gebieden, maar vooral: sneeuwkanonnen op elke piste en zekerheid op het openblijven van zelfs de laagste dalafdaling! Sneeuwpret is hierdoor gegarandeerd! Naast nieuwe liften en sneeuwkanonnen worden er regelmatig pistes uitgebreid, komen er nieuwe bergrestaurants of extra voorzieningen voor kinderen, in Svoboda nad Úpou is er bijvoorbeeld laatst een kinderpark gebouwd! Wintersport in Tsjechië is dus zeker niet meer hetzelfde als toen, maar alleen maar beter, groter en sneeuw-zekerder geworden.

Nóg meer redenen voor Wintersport in Tsjechië:
Heerlijk lunchen op de berg met een traditioneel pilsje op de berg. Maar niet de hoofdprijs betalen.

Als je op zoek bent naar een voordelige wintersportvakantie met genoeg gelegenheid, is Tsjechië de meest logische keuze. De prijzen voor skipassen, accommodaties en maaltijden zijn aanzienlijk lager dan in de Alpen. Dit maakt het ideaal voor gezinnen en reizigers met een beperkt budget. Maar ook voor koppels die toch liever elke dag voor die schnitzel op de berg gaan in plaats van de kostenbesparende boterhammen, kunnen ze in Tsjechië makkelijker aan hun trekken komen.

• Geen drukke pistes en lange wachtrijen bij de liften. In vergelijking met de drukbezochte Alpen zijn de Tsjechische pistes rustiger, wat betekent dat je geen lange wachtrijen bij de skiliften zult vinden. Dit maakt de wintersportervaring in Tsjechië des te aangenamer. Geen overvolle skioorden, maar een ontspannen sfeer

• Kindvriendelijk en voor het hele gezin Tsjechië is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. De skigebieden bieden kinderparken en veel lager gelegen pistes. Ook zijn er in veel gebieden speciale tarieven voor gezinnen, waardoor het een ideale bestemming is om met de kleintjes op wintersport te gaan. Vraag hiernaar bij onze reisspecialist, wij zoeken dit met gemak voor u uit!

• Geweldig gebied voor beginners.... of om toch eens dat snowboarden uit te proberen. Vanwege de knussere sfeer en aanbod in kleinschalige pistes is Tsjechië perfect om op gemak te blijven voor beginnende wintersporters. De grote bergen en overvolle pistes kunnen snel als te spannend en ongemakkelijk worden voor de minder ervaren. Hierdoor geeft Tsjechië veel meer vrijheid om de wintersport helemaal eigen te maken! Gelukkig zijn er natuurlijk ook meer dan genoeg uitdagende pistes voor de meer ervaren medereizigers.

• Gewoon de schnaps, schnitzels en biertjes die erbij horen! De apres ski biedt gewoon wat jullie verdienen na een dag op de bergen. De bergrestaurants leggen de schnitzels, goulash en dumplings op de grill terwijl jullie proosten op de eerste afdalingen van vanochtend. Na een lange dag op de bergen, ski je door naar de après ski barren die met schnaps en muziek zorgen dat de skischoenen van de vloer komen!

Populaire Skigebieden in Tsjechië met veel faciliteiten en activiteiten:
Tsjechië heeft een verscheidenheid aan skigebieden die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren skiërs en snowboarders. Ook Langlaufen is populair, en er zijn tal van routes beschikbaar voor langlaufers. Bovendien biedt Tsjechië de mogelijkheid om op natuurlijke ijsbanen te schaatsen, zoals het Lipnomeer wanneer het bevriest.

Hier zijn enkele van de bekendste skigebieden in Tsjechië:

Černá hora-Pec: Dit skigebied in het Reuzengebergte biedt toegang tot 41 kilometer aan afdalingen en is perfect voor gezinnen. Er zijn uitstekende skilessen en kindvriendelijke voorzieningen beschikbaar. Skiresort Černá hora-Pec heeft 5 dorpen toegankelijk met 1 gecombineerde 1 skipas, zo zie je elke dag verschillende skipistes! - Pec pod Snezkou: met een uitgebreid dorp vol restaurants en après-ski barren, een rodelbaan, relaxpark en goede bereikbaarheid naar de andere skigebieden van Černá hora-Pec. Janske Lazne: Bekend om zijn prachtige bossen ( en een boomkroonpad die hier alles over vertelt!) en gevarieerde pistes daarom perfect voor zowel beginners als de ervaren skiërs van jullie groepsreis. Janske Lazne heeft een gondel en de langste afdaling van Tsjechië! Svoboda nad Upou: een charmant skioord bij Černá hora-Pec en dus gelegen naast bovenstaande, met een gezellige sfeer en uitgestrekte langlaufmogelijkheden, te midden van het berglandschap.

Špindlerův Mlýn: Gelegen in het hart van het Reuzengebergte, een skigebied met hoogwaardige skipistes van verschillende moeilijkheidsgraden en erg veel extra activiteiten, waaronder nachtskiën.

Harrachov: Met drie skigebieden met ongeveer 9 kilometer aan pistes biedt iedereen wat wils. Maar is vooral geliefd bij beginnende wintersporters, door de vele eenvoudige pistes kunnen zij in alle comfort de afdalingen steeds sneller afroetsen. Een perfecte plek voor gezinnen met kinderen.

Lipno: Dit skigebied is ideaal voor gezinnen en biedt gevarieerde skipistes, sneeuwparken en een gezellig dorp. Het dorp ligt naast een gigantische Lipnomeer, een prachtige plek om omringd met bossen en bergen te schaatsen op natuurijs!

Laat een reactie achter