Aflevering 3 wie is de Mol

Aflevering 3 wie is de Mol

De kandidaten van wie is de Mol moeten in aflevering 3 een keuze maken tussen de hoogte en het water. Nu is dat niet zo moeilijk want wat je ook kiest het zal met dit prachtige vakantieland als bestemming sowieso een leuke ervaring zijn. Of je nou aan de wolkenkrabber van Bata hangt of gaat kajakken door de Punkva grotten. Onvergetelijk is het zeker geweest voor de deelnemers van Wie is de Mol in Tsjechië.

Kajakken in grotten of abseilen

Hoe bijzonder is het dat je door grotten mag kajakken die normaal op deze manier niet toegankelijk zijn voor toeristen. Deze Punkva grotten hebben indrukwekkende stalagmieten en stalag tieten en het is bijzonder avontuurlijk om je met een kajak in de ondergrondse rivieren van de Punkva grotten te begeven……….het lijkt mij in ieder geval een behoorlijk spannende ervaring. Als je van ongerept natuurschoon houdt is dit de plaats waar je echt kunt genieten van diepe kloven en kraakheldere meren.

De Punkva grotten zijn onderdeel van het Moravisch Karst. Ze zijn genoemd naar de Punkva rivier die hier ontspringt in de Macocha-kloof. Het is dan ook deze ondergrondse rivier waarop de vier Wie is de Mol-deelnemers gaan kajakken. Uniek, want normaal is dit niet mogelijk. Gelukkig heb je als ‘gewone' bezoeker wel de mogelijkheid om de Punkva grotten ook vanaf het water te bekijken. Je kunt de grotten namelijk uitgebreid bewonderen door deel te nemen aan een rondleiding. Een vakantie vieren in deze streek? Bekijk ons aanbod

Escape room Brno

Na dit avontuur begeven de kandidaten van Wie is de Mol zich heel even in de tweede stad van Tsjechië Brno, Jammer genoeg is dit een kort intermezzo met deze bruisende stad want ze worden als het ware opgesloten in de toffe filmkamers van het “ Anybody for a day” hotel in Brno. Deze zijn speciaal omgetoverd tot ware escape rooms. Per tweetal weten ze de kamers te ontvluchten en wordt er vervolgens een gezellige lunch in gezet op 1 van de vele sfeervolle terrassen alvorens ze vertrekken voor de 2e opdracht.

Wil je weten wat je allemaal nog meer kunt ontdekken en doen in Brno? Je leest het in onze andere blog over Brno.

Abseilen van de Bata wolkenkrabber

Zelf vond ik het enorm verrassend dat de andere kandidaten van wie is de Mol de hoogte in gingen middels het abseilen van de Bata Wolkenkrabber. Wat een locatie! Met zijn hoogte van 77,5 meter zouden we het vandaag de dag geen wolkenkrabber meer noemen, maar bij de bouw in 1936-1938 was het het hoogste gebouw van Europa. En 77,5 meter is natuurlijk nog steeds een hele hoogte om vanaf te abseilen! Het schoenenmerk Bata is een begrip. Jullie hebben hier ook ongetwijfeld vaak van gehoord of op gelopen.

In de wolkenkrabber zien we ook het kantoor in de lift van Tomas Bata de oprichter van het schoenenmerk. Hij heeft veel voor dit stukje van Tsjechië betekend, want door de groei van zijn bedrijf trokken er steeds meer mensen naar de regio. Daarop besloot hij om huizen te laten bouwen voor zijn medewerkers en zo ontstond het bijzondere stadje Zlin.

Ben je geïnteresseerd in de ‘industriële revolutie' van Tsjechië? Zorg dan dat een bezoek aan de Tomáš Bata-gedenkplek in je reisplannen komt te staan.


Heb je deze uitzending gemist? Geen punt klik hier en kijk snel de aflevering.

Laat een reactie achter