Zweven over West Bohemen

Zweven over West Bohemen

Voor alweer de één na laatste aflevering reizen de kandidaten af naar West-Bohemen. Een heerlijke vakantiebestemming in het meest westelijke gedeelte van Tsjechië. Het gebied wordt gekenmerkt door uiteenlopende toeristische en culturele bezienswaardigheden.

Van het tot totale ontspanning komen in één van de vele prachtige kuuroorden tot het terug gaan in de tijd tijdens een bezoek aan indrukwekkende kloosters en kastelen. Schilderachtige natuurparken en wonderschone steden die schreeuwen om ontdekt te worden ontlenen het gebied een ongelofelijke charme. West-Bohemen is the place to be voor een gevarieerde vakantie in Tsjechië.

Puzzelen in de lucht
De eerste opdracht stond in het teken van het leggen van een puzzel. Saai zou je misschien denken, maar niets is minder waar. De oplossing moest namelijk komen van twee kandidaten, die in een heus stuntvliegtuig loopings boven het West-Boheemse landschap maakte. Kandidaten Rocky en Charlotte raapten de zenuwen bij elkaar en betraden met parachute en al de kleine ruimte van het toestel. Vooral de hysterische Charlotte deed de lachspieren werken.
de Mol in Marianske Lazne

Bijgekomen van de eerste opdracht kwamen de kandidaten aan in kuuroord Mariánské Lázně, ook wel Mariënbad genoemd, waar zij in het gelijknamige theater werden getrakteerd op muziek. Er was echter een probleem, de toeschouwers zaten namelijk niet allemaal op de voor hen bestemde plek, aan de kandidaten de taak om dit op te lossen. Gedurende de aflevering werden er fragmenten getoond die de schoonheid van het kuuroord etaleerden.

Het kleine kuurstadje omringd door hoog beboste heuvels was ooit een geliefde plek van kunstenaars die zich door de charmante stad lieten inspireren. Symbool voor de stad staat de neobarok Collonade, met haar schitterende plafondfresco’s en muren gesierd door bronzen reliëfs. Voor de Collonade is op elk oneven uur een compositie te horen afkomstig van de Zingende Fontijn, die met elke keer een ander repertoire de toeristen voorziet van een fantastisch klank- en lichtspel.

Wandelend door Mariënbad lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan, dit gevoel wordt versterkt door de door paarden voorgetrokken koetsen, die regelmatig voorbijkomen en waar je zelf ook van harte welkom bent om een ritje te maken. De grote, kleurrijke, fraaie gebouwen rondom het park maken van Mariënbad een echte stad met allure. Het kuuroord dat ruim 40 natuurlijke waterbronnen telt is vooral populair onder mensen met gewrichtsaandoeningen, ziekten aan de luchtwegen en urologische aandoeningen. Die zich door de heilige kracht van het mineraalwater uit de bronnen, die elk van elkaar verschillen in temperatuur en samenstelling, laten genezen van hun kwalen. De rustgevende waterbronnen matchen goed met de eveneens rustgevende omgeving van Mariënbad, die zich goed uitleent voor een wandeling.

Het kleine kuurstadje Mariënbad is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens de vakantie in Tsjechië.

Nog meer kuuroorden in het Westen van Tsjechië
Binnen de West-Boheemse regio bevinden zich echter veel meer plekken die het bezoeken meer dan waard zijn. De elegante stad Karlovy Vary ook wel Karlsbad genoemd is gelegen in het Ertsgebergte, dat op een uurtje rijden van Mariënbad ligt, bijvoorbeeld. De stad dat met zijn fraaie architectuur, gezellige terrasjes, talloze winkeltjes en hete geisers, enorm veel toeristen trekt en daarmee na Praag de meest bezochte stad van Tsjechië is.

Karlsbad is net zoals Mariënbad een leuk stadje om doorheen te slenteren, al raden we aan hier meerdere dagen de tijd voor te nemen, aangezien de omvang van de stad een stuk groter is.

De bier spa in Plzen / Plsen
Eveneens op een met de auto uur afstand van Mariënbad ligt het stadje Pilsen. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden een echte aanrader voor bierliefhebbers. In Pilsen kun je genieten van de heerlijkste biertjes, en is dat nog niet genoeg, dan neem je toch lekker een bier bad. Het is echt waar, in Pilsen bevind zich een echte Bier Spa, waar naast badderen in het vloeibare goud, ook bier peelings heel normaal zijn.

De geboorteplaats van de Pils heeft echter meer te bieden dan de alcoholische versnapering. Zo bevinden zich in het centrum van Pilsen prachtige pastelgekleurde herenhuizen in barok-en renaissancestijl en zijn er genoeg musea om de ogen mee uit te kijken. Bovendien kun je hier genieten van heerlijke traditioneel Tsjechische gerechten

Rondreizen
Op rondreis in Tsjechië? Sla de prachtige en fascinerende plekken in West-Bohemen dan niet over. Wij van Tsjecho Reizen zijn dol op deze prachtige landstreek en bieden naast onze rondreizen onder andere hotels en vakantiehuizen aan in deze regio. Neem gerust een kijkje op de website voor het volledige assortiment aan accommodaties. Wij zijn benieuwd welke prachtige locaties er in de allerlaatste aflevering van Wie is de Mol? voorbijkomen. Deze aflevering heeft bij ons de reislust in ieder geval alweer verder aangewakkerd


Heb je deze uitzending gemist? Geen punt klik hier en kijk snel de aflevering.

Laat een reactie achter