De bijzondere lift in Zlin

De bijzondere lift in Zlin

Afgelopen weekend was Wie is de Mol o.a. bij de Velka Amerika grantiet- en zandsteenmijnen. Deze bijzondere locatie trok voor mijzelf deze aflevering het meeste aandacht qua natuurschoon Aflevering vier begint in de stad Zlin. De eerste scene speelt zich af in de instaplift van de Bata Wolkenkrabber. Hier moeten de kandidaten een grappige opdracht uitvoeren waar onder andere de algemene ontwikkeling van de deelnemers centraal staat. Wellicht kent u deze lift nog van filmpjes of van vroeger. Bata was in ieder geval dol op bijzondere liften en deze lift was de eerste in zijn soort waarmee Bata een primeur had.

Nog even een glimp van Brno

Na de eerste opdracht van de 4 e aflevering nog even een extra glimp van de bruisende studentenstad Brno. Deze stad wordt door de deelnemers als relaxed ervaren en vele terrasjes op het marktplein trekken de aandacht in het zomerseizoen. Een heerlijk vakantiegevoel! In het oudste stadspark mogen de deelnemers hun eigen foto expositie organiseren. Na Brno laten we de streek Zuid-Moravië achter ons om samen met de kandidaten af te reizen naar Centraal Bohemen waar de Grand Canyon van Tsjechië te vinden is.

Van Brno naar de Grand Canyon van Tsjechië

Centraal Bohemen is tegenwoordig geliefd bij de mensen die vanuit Praag een dagje de natuur in willen. Het bestrijkt een gebied met een straal van ongeveer 80 km rondom Praag en biedt wonderschone en waardevolle natuur. Een accommodatie vinden in deze streek? Bekijk ons aanbod

Onze tip is om de trein vanuit Praag te nemen of een fiets te huren. Trek daar dan wel een hele dag voor uit en sla een bezoek aan kasteel Karlsteijn in deze streek dan ook niet over.

Velka Amerika (ook wel de Tsjechische Grand Canyon genoemd) ten westen van Praag is een steengroeve die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk is. Hoe speciaal is het om er via het programma wie is de Mol een kijkje kunnen nemen. En wat ziet dit Berounka Dal er betoverend mooi uit. Dit bekende dal is een prima recreatiegebied gelegen in het beschermde natuurgebied de Boheemse karst. De kalksteenrotsen in de omgeving geven een romantisch landschap met wonderschone diepe dalen, watervallen en veel flora. Het heldere water wat stroomt in de kloof nodigt in ieder geval uit om te zwemmen. Daar maken de deelnemers dan ook gretig gebruik van om hun opdracht te vervullen.

Beroun

In Beroun kwam alweer een einde aan de vierde aflevering van Wie is de Mol. Tsjecho Reizen vind het echt een kadootje om via dit spelprogramma Tsjechie als vakantieland te kunnen laten zien. Eindelijk eens een goede vorm van aandacht voor dit unieke en veelzijdige vakantieland. We kunnen er nu nog niet echt makkelijk naartoe, maar wat in het vat zit verzuurd niet! Mij maakt het in ieder geval heel enthousiast om weer vakantieplannen naar Tsjechie te maken. U ook? Bekijk alvast ons aanbod van accommodaties nabij Beroun Bekijk ons aanbod


Heb je deze uitzending gemist? Geen punt klik hier en kijk snel de aflevering.

Laat een reactie achter