Al wandelend door de stad ontdekt u de vele verrassingen van Praag!

Onaangetast door oorlogen en de tand des tijds is Praag één en al bezienswaardigheid. De schoonheid en de sfeer van deze stad valt als een warme deken over u heen en laat zich haast niet in woorden uitdrukken.

Praag bruist en leeft!

Om de vele hoeken, de vele straten en steegjes wacht u telkens weer een aangename verrassing elke keer weer. Praag is één van 's werelds mooiste steden, een bezoek aan Praag is daarom een onvergetelijke ervaring die u het beste zelf kunt ervaren. Toch hebben wij enkele bezienswaardigheden voor u op rij gezet die u zeker niet mag missen!

Bezienswaardigheden in Praag

Bezienswaardigheden in Praag


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Karelsbrug
Karelsbrug
De Karelsbrug is één van de meest sfeervolle bezienswaardigheden van Praag! Het wandelen alleen al over deze brug is zeer indrukwekkend te noemen. Met de beelden aan weerszijden, flaneert u tussen de kunstenaars door en geniet u van een prachtig uitzicht over het Praagse Kasteel.
Gouden straatje (Zlatá Ulicka)
Gouden straatje (Zlatá Ulicka)
Nabij het Praagse kasteel is het bekende Gouden Straatje. Het straatje bestaat uit 17e-eeuwse huisjes en ligt romantisch bij de kasteelmuren. Volgens de legende probeerde alchimist Rudolf II het geheim van het eeuwige leven hier te ontdekken en hier goud te maken.
Josefov en het Joodse Museum
Josefov en het Joodse Museum
In de Joodse wijk Josefov heeft de Joodse gemeenschap duidelijk haar sporen nagelaten. De wijk en het museum is zeer indrukwekkend en een bezoek hieraan mag u beslist niet overslaan. Naast het Joodse Museum is de oude begraafplaats in de vorm van een grote heuvel.
Het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí)
Het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí)
Bij een bezoekje aan het Oude Stadsplein ontkom je niet aan een aantal prachtige bezienswaardigheden. Naast het Oude Raadhuis en de Astronomische Klok staat hier ook de St. Nicolaaskerk uit 1920. Het is hier niet voor niets een drukte van jewelste! Neem de tijd om dit mooie stukje Praag en dit prachtige plein te verkennen!
De astronomische klok (Staroměstský orloj)
De astronomische klok (Staroměstský orloj)
Dit is één van de bekendste attracties van Praag. De astronomische klok op het Oude Stadsplein. Elk heel uur drommen weer kluiten toeristen samen. Ze turen naar boven, in afwachting van wat komen gaat.
De Praagse Burcht (Hradcany)
De Praagse Burcht (Hradcany)
Van de Karelsbrug heb je een mooi uitzicht op deze prachtige, avond verlichte burcht. Je kunt er niet omheen. Het is de parel van Praag en het meest opvallende monument van de stad. Hradcany staat bekend als één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld.
Het Nationale Museum van Praag (Národní muzeum)
Het Nationale Museum van Praag (Národní muzeum)
Dit indrukwekkende gebouw staat aan het eind van het Wenceslasplein. Het nationale museum van Praag heeft de grootste en oudste collectie van Bohemen en telt zo'n 20 miljoen voorwerpen. Er zijn hier zoölogische, paleontologische en antropologische collecties te bewonderen.
Wenceslas Plein
Wenceslas Plein
Het Wenceslas plein is beroemd in Praag. Het is een boulevard, met daartussen een smal park. Tegenwoordig vind je er winkels en uitgaansgelegenheden.
Strahov Klooster
Strahov Klooster
Een schitterend klooster en de bewaarplaats voor de Tsjechische literatuur. Je vindt er 130.000 boeken. Gebouwd in 1140. Gesticht door de Premostratensische orde, de orde die het klooster ook vandaag de dag nog beheert.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag en geniet van deze mooie stad!