Het Gouden Straatje in Praag

Het Gouden Straatje in Praag

Het straatje bestaat uit 17e-eeuwse huisjes en ligt romantisch bij de kasteelmuren. Volgens de legende probeerde alchimist Rudolf II het geheim van het eeuwige leven hier te ontdekken en hier goud te maken. De beroemde Tsjechische dichter Frans Kafka leefde in het ‘Gouden Straatje’ en werkte op nummer 22. In zijn woning is een kleine expositie en een Kafka-georiënteerde boekenwinkel. Lees verder >

Gouden straatje Praag

Gouden straatje Praag


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Nabij het Praagse kasteel is het bekende Gouden Straatje.
Nabij het Praagse kasteel is het bekende Gouden Straatje.
Dit eeuwenoude straatje ligt op een romantische plaats bij de kasteelmuren en wordt geflankeerd door voornamelijk 17e-eeuwse huisjes. De naam van het straatje duikt voor het eerst op in de 16e eeuw. De elf huisjes die er toen stonden, waren bestemd voor de kasteelwachten. Later woonden er ook andere kasteelbedienden, waaronder goudsmeden. Dit is een mogelijke verklaring voor de naam van het straatje.
Kafka en het Gouden Straatje
Kafka en het Gouden Straatje
Tussen 1916 en 1917 werd huis nummer 22 van het Gouden Straatje bewoond door de bekende schrijver Franz Kafka. Zijn huis is tegenwoordig een klein museum met boekwinkel. Ook de andere huisjes worden niet meer bewoond. Hier vindt u voornamelijk souvenirwinkeltjes en cafés.
Het Gouden Straatje in Praag met eigen ogen aanschouwen? Boek een hotel in Praag en misschien brengt u binnenkort ook een bezoekje aan het huis waar ooit Franz Kafka heeft gewoond.

Meer over bezienswaardigheden in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag!