Josefov Praag

Josefov Praag

In de Joodse wijk Josefov heeft de Joodse gemeenschap duidelijk haar sporen nagelaten. De wijk en het museum is zeer indrukwekkend en een bezoek hieraan mag u beslist niet overslaan. Naast het Joodse Museum is de oude begraafplaats in de vorm van een grote heuvel. Deze heuvel is ontstaan nadat 110.000 Joden door plaatsgebrek in 12 lagen op elkaar zijn begraven. Lees verder >

Josefov Praag

Josefov Praag

Synagogen in Josefov


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

In de wijk Josefov staan tevens de Oud- Nieuwe synagoge en de Pinkas synagoge. De Oude Synagoge is de oudste van Europa. In de Pinkas synagoge zijn de namen aangebracht van de Tsjechische Joden die door de nazi's zijn vermoord.
Tegenwoordig bestaat Josefov voor het grootste deel uit gebouwen van het begin van de 20e eeuw. Het is daardoor moeilijk om na te gaan hoe de wijk er uitzag toen er nog meer dan 18.000 mensen woorden. Naast de synagogen, het Joods Museum en de oude begraafplaats vind u in Josefov ook het Oude Joodse Raadhuis uit de 16e eeuw. Het draagt een klok waarvan de wijzers linksom draaien. Breng tijdens uw vakantie in Praag eveneens een bezoekje aan het geboortehuis van Frans Kafka in deze wijk.
Geïnteresseerd geraakt in de wijk Josefov? Boek een hotel in Praag en binnenkort kunt u de synagogen en het museum met eigen ogen aanschouwen.

Meer over bezienswaardigheden in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag!