Národní muzeum (Nationaal Museum van Praag)

Národní muzeum (Nationaal Museum van Praag)

Dit indrukwekkende gebouw staat aan het eind van het Wenceslasplein. Het nationale museum van Praag heeft de grootste en oudste collectie van Bohemen en telt zo'n 20 miljoen voorwerpen. Er zijn hier zoölogische, paleontologische en antropologische collecties te bewonderen. Lees verder >

Národní muzeum in Praag

Národní muzeum in Praag


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Geschiedenis Národní muzeum
Geschiedenis Národní muzeum
In 1818 werd het Národní museum tijdens de Tsjechische nationale wedergeboorte opgericht door Kaspar Maria von Sternberg met medewerking van František Palacký. In 1848 werd de naam gewijzigd in ?eské muzeum en in 1854 ging het Muzeum Království ?eského heten.
Tijdens WOII werd het gebouw vernietigd tijdens een bombardement. Gelukkig zijn de collecties bewaard gebleven, omdat deze tijdelijk waren verplaatst naar andere opslagruimten. Na intensieve herstelwerkzaamheden heropende het museum haar deuren in 1947. Tijdens de Praagse Lente werd de voorgevel ernstig beschadigd, waarvan de schietgaten tegenwoordig nog altijd zichtbaar zijn.
Een bezoek brengen aan het Národní muzeum? Boek een hotel in Praag en u kunt binnenkort ook de prachtige collectie bewonderen.

Meer over bezienswaardigheden in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag!