Het oude Stadsplein (Staromestské Námestí) in Praag

Het oude Stadsplein (Staromestské Námestí) in Praag

Bij een bezoekje aan het Oude Stadsplein ontkom je niet aan een aantal prachtige bezienswaardigheden. Naast het Oude Raadhuis en de Astronomische Klok staat hier ook de St. Nicolaaskerk uit 1920. Het is hier niet voor niets een drukte van jewelste! Twee oudere juweeltjes zijn het Kinskypaleis (1765) en de Tynkerk (14e eeuw). Neem de tijd om dit mooie stukje Praag en dit prachtige plein te verkennen.

Het oude stadsplein Praag

Het oude stadsplein Praag


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

St.Nicolaaskerk op het Oude Stadsplein
St.Nicolaaskerk op het Oude Stadsplein
Naast het Oude Raadhuis en de Astronomische Klok staat op het Oude Stadsplein ook de St. Nicolaaskerk uit 1920. Deze barokkerk staat aan de Noordwestelijke hoek van het plein en is sinds die tijd een kerk van de Hussieten. De kerk wordt vaak verward met de St. Nicolaaskerk aan het Kleine Zijdeplein. Vanwege de vele bezienswaardigheden op het Oude Stadsplein is het hier vaak een drukte van jewelste!
Kinskypaleis en Tynkerk
Twee oudere juweeltjes zijn het Kinskypaleis (1765) en de Tynkerk (14e eeuw). Het Kinskypaleis is een rococo paleis aan de oostzijde van het plein. Het is tussen 1755 en 1765 gebouwd door Anselmo Lurago. Leuk weetje: de beroemde schrijver Kafka bezocht de school die vroeger in dit paleis was gevestigd. De Tynkerk op Starom?stské Nám?stí werd in 1385 gesticht, in een rumoerige tijd waarin Hussieten werden afgeslacht door de Romeinse katholieken die toen heersten. Het Oude Stadsplein wordt gedomineerd door de vele torenspitsen van de historische kerk.
Tsjecho Reizen Tip!
Tsjecho Reizen Tip!
Neem de lift binnen bij hotel U Prince, ga heerlijk zitten op het dakterras en geniet van het fenomenale uitzicht over de stad. En natuurlijk van elkaar!
Het Oude Stadsplein in Praag met eigen ogen aanschouwen? Boek een hotel in Praag en misschien loopt u binnenkort ook de St. Nicolaaskerk binnen.

Meer over bezienswaardigheden in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag! Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag!