De Praagse burcht (Hradcany)

De Praagse burcht (Hradcany)

Van de Karelsbrug heb je een mooi uitzicht op deze prachtige, avond verlichte burcht. Je kunt er gewoonweg niet omheen. Het is het pareltje van Praag en het meest opvallende monument van de stad. Hradcany staat bekend als één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld en kent drie bouwstijlen die het geheel een imposante indruk geeft: Romaans, gotisch en classicistisch.

De Praagse burcht

De Praagse burcht

Hradcany, één van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Hradcany staat bekend als een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld en kent drie bouwstijlen die het geheel een imposante indruk geven: romaans, gotisch en classicistisch. De burcht stamt uit 880 en is gesticht door Borovoj, de oudst bekende vorst van de Przemysliden. Het is de grootste burcht ter wereld, met een oppervlakte van 7,5 ha.
De Hradcany heeft drie binnenplaatsen. Via deze binnenplaatsen zijn diverse kerken, torens en huizen te betreden. Het binnenhof wordt begrensd door de romaanse Zwarte Toren, wat vroeger een gevangenis was. Ernaast staat het Burggravenpaleis, dat nu een speelgoedmuseum is.
Hradcany met eigen ogen aanschouwen? Boek een hotel in Praag en misschien loopt u binnenkort ook in een van de grootste gesloten paleizencomplexen ter wereld.

Meer over bezienswaardigheden in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag!