Wenceslas plein in Praag

Wenceslas plein in Praag

Het Wenceslas plein is beroemd in Praag. Het is een boulevard, met daartussen een smal park. Tegenwoordig vind je er winkels en uitgaansgelegenheden. Er vonden diverse manifestaties en protestacties plaats. Bekend geworden is Jan Palach, die zichzelf in 1969 als protest tegen het communistische regime in brand stak. Later volgden Jan Zajíc, en nog acht anderen. Op het plein vind je een herdenkingssteen voor Palach en Zajíc.

Wenceslas plein in Praag

Wenceslas plein in Praag


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

De geschiedenis van het Wenceslasplein
De geschiedenis van het Wenceslasplein
Het Wenceslasplein is vernoemd naar Wenceslas, hertog van Bohemen en beschermheilige van Tsjechië. Van oorsprong vond op dit plein altijd de paardenmarkt plaats. In de 20e eeuw werd het plein vooral bekend door de manifestaties en protestacties die er plaatsvonden. Zo stak Jan Palach zichzelf hier in 1969 in brand als protest tegen het communistische regime. Later volgden nog acht anderen zijn voorbeeld. Op het plein staat nu een herdenkingssteen voor Palach. In 1989 vond op het Wenceslasplein de fluwelen revolutie plaats, wat het einde betekende van het communistische tijdperk.
Nationaal Museum
Nationaal Museum
Aan de zuidoostzijde van het plein is het Nationaal Museum gevestigd. Voor het museum staat een standbeeld van de heilige Wenceslas te paard. Aan de andere kant van het plein staat de Maria Sneeuwkerk. Zowel het museum als de kerk zijn zeker een bezoek waard.
Het Wenceslasplein in Praag met eigen ogen aanschouwen? Boek een hotel in Praag en misschien brengt u binnenkort ook een bezoekje aan dit plein waar zo veel belangrijke historische momenten hebben plaatsgevonden.

Meer over bezienswaardigheden in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag! Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag!