Excursies en activiteiten in en om Praag

Tsjecho Reizen biedt u een uitgebreid scala aan excursiemogelijkheden voor Praag en omgeving.

Hier treft u de verschillende excursies aan. U kunt deze desgewenst bij uw accommodatie boeken. Bij uw reisbescheiden treft u de benodigde informatie en voucher aan die u ter plaatse dient in te leveren.

Excursies en activiteiten in Praag voor u op een rij

De verzamelplaats is Staromestske namesti (het oude stadsplein) in Praag.

PR1017 Stappen in Praag / Nightlive Tour 3 uur
Prijs € 25,- p.p.
Zie, hoor, proef en beleef het uitgaansleven van Praag! Zonder dat je de hoofdprijs betaalt aan drankjes of entree. We beginnen om 20.00 in een gezellige Pivovar (traditioneel Tsjechische bierbar). Daarna vervolgen we onze weg naar een trendy cocktail bar in het centrum van Praag. Natuurlijk vertelt onze gids onderweg het een en ander over de prachtige stad Praag. Hierna kunnen we naar een hippe club of een Eighties Bar. Het ligt er natuurlijk aan waar je voor in de stemming bent. De gids gaat mee tot aan de laatste stop. Daarna kan je het uiteraard zo laat maken als je zelf wilt; Trendy Cocktailbars, Clubs, bierkelders…. voor elk wat wils! Inclusief een biertje, wijntje of frisje
Prijs € 25,- p.p.
PR1018 Privé Rondleiding voor 4-6 personen vanaf uw hotel / 2 uur
Prijs € 25,- p.p.
Deze speciale stadswandeling door de oude stad, is de perfecte manier om in korte tijd Praag te ontdekken. Onze enthousiaste Nederlandstalige gids, verteld u pakkend over de bijzondere en belangrijke hoogtepunten van Praag, zoals het oude stadsplein, de joodse wijk en de schitterende Karelsbrug. In vogelvlucht krijg je een geweldige indruk van dit geddeelte Praag! Natuurlijk maken we ook tijd voor een lekkere kop koffie/thee of een heerlijk koud Tsjechisch biertje of een verfrissend frisje op één van de prachtige terrassen die Praag rijk is (niet inbegrepen in de prijs). De wandeling is geschikt voor jong en oud! Je beleeft gegarandeerd 2 heerlijke uurtjes! Minimum deelname 4. Maximum 6 personen. Kinderen onder de 10 jaar 50% korting.
Prijs € 25,- p.p.
PR1019 Rondleiding/ 3 uur. Oude stad, NEDERLANDSE gids/koffie/taart
Prijs € 37,- p.p.
Als we spreken over "De oude stad", dan hebben we het nog echt over het historische gedeelte van de stad Praag. In de tweede wereldoorlog is hier weinig gebombardeerd en is "De oude stad" bijna volledig intact gebleven. De oude stad Praag is met recht een schitterend openluchtmuseum te noemen: het ene moment waan je je in de 10e eeuw en het volgende moment loop je langs schitterende art-deco, barok en gotische stijlen. Noem het maar op en "De oude stad" heeft het! Er valt heel veel te ontdekken en dat gaan we ook doen tijdens deze rondleiding. Natuurlijk maken we ook tijd voor een lekkere kop koffie met gebak in een van de vele mooie “kavarna’s” die Praag te bieden heeft. Voor kinderen onder de 10 jaar geldt halve prijs voor deze rondleiding. Deze wandeltour is alleen te boeken van november tot en met maart.
Prijs € 37,- p.p.
PR1034 Black Light Theatre voorstelling
Prijs € 32,- p.p.
U brengt een bezoek aan het beroemde Black Light Theatre. Een lichtshow vol entertainment, creativiteit, poëzie en humor welke beslist de moeite waard is te bezoeken.

Prijs € 32,- p.p.
PR1035 Folkl. avond met diner, dansen en cultuur
Prijs € 67,- p.p.
De Folkloristische Tuin is speciaal ontworpen om bezoekers van Praag een unieke en authentieke folkloristische avond te bezorgen. Het is een speciaal ingericht tuin restaurant geheel gebouwd in Tsjechische stijl. Het restaurant gedeelte is overdekt en verwarmd. U geniet een sfeervolle folkloristische show met professionele dansers, muzikanten en Tsjechen gekleed in traditionele kledij. Gedurende de show kunt u gezellig meezingen met Tsjechische liederen en meedansen. Het laatste gedeelte van de avond speelt er een band internationaal. U kunt eveneens een bezoek brengen aan de souvenier shop. menu; zelfgemaakte smeerkaas met brood, traditionele Tsjechische aardappelsoep, diverse soorten vlees, koolsalade en aardappelen. Dessert is appeltaart en koffie / thee. Onbeperkt bier, wijn of soft drinks. Vis en vegetarisch menu op aanvraag verkrijgbaar. Op aanvraag kunt u gebruik maken van het transport busje voor slechts 250,-- CZK (ca. € 10,--p.p.).
Prijs € 67,- p.p.
PR1037 De Verrukkelijke Biertour met NEDERLANDSE GIDS (wintereditie sept t/m april)
Prijs € 45,- p.p.
Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens De Winterse Biertour ga je de Tsjechische biercultuur beleven.Het Tsjechische bier is niet alleen uitzonderlijk lekker, maar ook bekend over de hele wereld. Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het zit echt verweven in de cultuur. Tijdens De Verrukkelijke Biertour ga je de Tsjechische biercultuur beleven. We nemen je eerst mee naar een bierlokaal en zullen daar een “tankova” biertje proeven. Vervolgens zullen we een microbrouwerij bezoeken en daar nog een heerlijke halve liter proberen, natuurlijk vertellen we je er graag alles over! Als afsluiter nemen we je nog mee naar het biermuseum, waar we naast het proeven van verschillende soorten bier in 13e eeuwse kelders, ook een stukje over de geschiedenis van het bier in Tsjechië leren tijdens een leuke rondleiding in het Nederlands. De Winterse Biertour kan natuurlijk niet ontbreken aan jouw bezoek aan de bierstad Praag! Hoogtepunten: - Wandeling door de Oude stad - Bezoek Bierlokaal- Bezoek microbrouwerij- Biermuseum- Proeverij in biermuseum- Historie over Tsjechisch bier- 6 Tsjechische biertjes inclusief! Inclusief bezoek bierlokaal & een microbrouwerij, entree en rondleiding biermuseum, bierproeverij, verschillende Tsjechische biertjes
Prijs € 45,- p.p.
PR1038 De Biergartentour van 3 uur met NEDERLANDSE gids (zomereditie mei t/m augustus)
Prijs € 45,- p.p.
Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens De Zomerse Biertour ga je de Tsjechische biercultuur beleven. Het Tsjechische bier is niet alleen uitzonderlijk lekker, maar ook bekend over de hele wereld. Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het zit echt verweven in de cultuur. Tijdens De Zomerse Biergartentour ga je de Tsjechische biercultuur beleven. We nemen je eerst mee naar 2 prachtige biergartens, we zullen daar 2 Tsjechische biertjes proeven. Vervolgens nemen we je mee naar het biermuseum, waar we naast het proeven van verschillende soorten bier in 13e eeuwse kelders, ook een stukje over de geschiedenis van het bier in Tsjechië leren. De Zomerse Biertour kan natuurlijk niet ontbreken aan jouw bezoek aan de bierstad Praag! Inclusief: Inclusief bezoek 2 biergartens, entree en rondleiding biermuseum, bierproeverij, verschillende Tsjechische biertjes, OV-ticket.
Prijs € 45,- p.p.
PR1040 Met de kids (kinderkorting) in Praag dag arrangement
Prijs € 39,- p.p.
Een stad met kinderen bekijken gedoe? Welnee! Praag is juist met de kinderen geweldig. Tijdens een bus rit door de stad kijken de kinderen alleen al hun ogen uit! Om alvast kennis te maken met de stad staat er uw tweede reisdag om 12.45 uur een korte stadstour van ruim een uur op het programma. U hoeft de bus niet uit want we nemen u en uw kids mee door de Oude stad (Stare Mesto), het nieuwe stadsdeel (Nove Mesto) en kleine stad (Mala Strana). Daarna kunt u gezellig wat door het centrum struinen om vervolgens om 15.30 uur weer op de boot te stappen. De prachtige oude gebouwen laten zich immers het best bewonderen vanaf het water. De moldau loopt door de stad heen en is te overbruggen door de beroemde Karelsbrug. De kinderen zullen zich vermaken op de boot. Kinderkorting tot 12 jaar 30% op de verkoopprijs!
Prijs € 39,- p.p.
PR1041 Fietstour Praag compleet met Nederlande gids
Prijs € 32,- p.p.
Met deze ontspannen fietstour verken je het prachtige Praag zo compleet mogelijk, onder de begeleiding van een enthousiaste Nederlandse gids! Fietstour Praag Compleet is een heerlijke fietstour waarbij je alle hoogtepunten van Praag gaat zien! Geniet van de historie, architectuur, moderne kunst en al het andere wat deze prachtige stad te bieden heeft. We zullen je o.a. meenemen naar het historische oude stadsplein, de schitterende Burcht van Praag, de John Lennon wall en nog veel meer! Wij vertellen je de verhalen, legendes en anekdotes van Praag. Zo zal de stad écht tot leven komen en je een bijzondere ervaring geven. De groep bepaalt het tempo van de tour. Dus willen jullie ergens even uitrusten, een mooie foto maken of gezellig wat drinken op een terrasje dan kan dat gewoon! Deze drie uur durende fietstour is goed te doen voor iedereen (niet te grote inspanning) en wordt altijd onder leiding van een ervaren Nederlandssprekende gids gegeven!
Prijs € 32,- p.p.
PR1043 Privé fietstour in Praag met eigen NEDERLANDSE gids / min 4 pers.
Prijs € 42,- p.p.
Geen zin om deel uit te maken van een grote groep? Of wil je eigen tour op maat met een persoonlijke gids? Geen probleem! Wij kunnen je een privé fietstour bieden met een eigen gids. We zullen je een gegarandeerd een onvergetelijke dag in Praag bieden. Let op! De privégroep dient minimaal te bestaan uit 4 personen. Onze privé fietstour is altijd met een Nederlandse gids. Deze ontspannen fietstour leidt u op de fiets door het prachtige centrum van Praag, aan beide oevers van de Moldau (Vltava) waar de meest populaire bezienswaardigheden zich bevinden. Onze ervaren gids zal u de mooiste plekken van de stad laten zien: het mooie Oude Stadsplein, de historische Joodse wijk met de Oude Joodse Begraafplaats (Josefov), promenades langs de rivier, de geweldige Malá Strana (letterlijk: Kleine Zijde) en het prachtig begroeide Kampa-park, het Nationaal Theater, het drukke Wenceslausplein en nog veel meer!
Prijs € 42,- p.p.
PR1044 Halve dag Fiets huur met routekaarten
Prijs € 15,- p.p.
Als u op eigen houtje per fiets de stad wil verkennen dan is de huur van een fiets een echte aanrader. Een fiets is ook ideaal transportmiddel tijdens je Praag stedentrip. Hiermee bespaar je geld uit omdat je geen gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer en taxi’s.We verhuren dames- en herenfietsen. Natuurlijk hebben we ook passende fietsen voor kinderen van alle leeftijden. Zelfs hebben we een tag-on voor de allerjongste sportieve fietsers! Bij ons huur je de ideale stadscruiser (met versnellingen) voor in de stad. Natuurlijk geven wij je tips voor de leukste routes door de stad. Je fiets staat klaar samen met een flesje water en een stadskaart.
Prijs € 15,- p.p.
PR1045 Wijnproeverij in hartje Praag/ 2,5 uur
Prijs € 45,- p.p.
Na een wandeling met een van onze gidsen langs diverse schitterende plekjes in de oude stad van Praag, kun je tijdens deze excursie even lekker ontspannen van alle indrukken. We bezoeken een typisch Tsjechisch wijnlokaal, oftewel een "Vinoteka". Heerlijk wijn drinken in een mooie rustieke omgeving. De Tsjechische wijnen zijn buiten Tsjechië niet zo bekend en dat komt omdat Tsjechië niet zo’n grote wijnproducent is. De Tsjechen, die bekend staan als bierdrinkers, genieten zelf telkens meer van hun eigen wijnen. Hierdoor blijft er nauwelijks wijn over om naar het buitenland te exporteren. Met deze Wijnproeverij Tour bieden wij je de kans om van verschillende verrassend lekkere wijnen te proeven. Duur 2,5 uur Aanvang 16:00 uur Inclusief wijn & hapjes Bestseller 2016 Natuurlijk worden er tijdens de wijnproeverij lekkere hapjes geserveerd. Deze excursie gaat door bij een minimaal aantal deelname van 4 personen
Prijs € 45,- p.p.
PR1048 Kerst Tour met Nederlandse gids en 2 drankjes 2,5 uur
Prijs € 29,-
Kerst in Praag is magisch en sprookjesachtig! De stad is romantisch verlicht en vol middeleeuwse stalletjes, traditionele lekkernijen en gezelligheid. Als het donker wordt, lijkt het oude stadsplein wel een sprookje, je gelooft je ogen niet wat een pracht van een kerstboom! We nemen je op deze speciale kersttour mee door het machische Praag en vertellen je de spannende verhalen achter de mooie bezienswaardigheden. Deze speciale december avondtour zit vol met geschiedenis en plezier, gemixt met anekdotes en spannende legendes! De Kerst in Praag tour zal je meenemen naar de highlights van de oude stad, onder leiding van een enthousiaste en ervaren Nederlandse gids. We bezoeken de astronomische klok, het oude stadsplein, de Joodse-wijk, Rudolfinum, de Karelsbrug, het Wenceslasplein en nog veel meer! Natuurlijk slaan we de gezellige en romantisch kerstmarkten niet over. En zullen een kerstborreltje drinken op de twee mooiste kerstmarkten van Praag. Deze speciale Kerst Tour wordt alleen in december gegeven behalve op Kerstavond,1&2 Kerstdag.
Prijs € 29,-
PR1051 Transfer vliegveld - accommodatie v.v. 1-4 personen
Prijs € 79,-
Niets is gemakkelijker dat uw taxi chauffeur klaarstaat op Václav Havel Airport om u naar uw accommodatie te brengen. Uiteraard brengt de taxi u ook weer terug naar de luchthaven aan het einde van uw verblijf. Prijs is inclusief vervoer van 1 koffer en 1 stuks handbagage. Vervoer met VW Transporter (evt. worden andere aanwezige lege stoelen bezet).
Prijs € 79,-
PR1052 Transfer vliegveld - accommodatie v.v. 5-8 personen
Prijs € 79,-
Niets is gemakkelijker dat uw taxi chauffeur klaarstaat op Václav Havel Airport om u naar uw accommodatie te brengen. Uiteraard brengt de taxi u ook weer terug naar de luchthaven aan het einde van uw verblijf. Prijs is inclusief vervoer van 1 koffer en 1 stuks handbagage. Vervoer met VW Transporter (evt. worden andere aanwezige lege stoelen bezet).
Prijs € 79,-
PR1053 Hop On Hop Off bustours 24 uur incl. boottocht
Prijs € 33,- p.p.
Geniet het introductievoordeel van deze busexcursie. U komt met de bus bij de hotspots van Praag! De drie verschillende routes die de Hop On Hop Off bus maakt biedt de gelegenheid om op een comfortabele manier de stad te verkennen met een ticket die 24 uur geldig is. Een begeleider is altijd aanwezig in de bus om u te informeren. De bus is uitgevoerd met koptelefoons waar u in 22 verschillende talen uitleg en informatie van de stad verkrijgt. Bij dit ticket krijgt u een boottocht van een uur. Klik hier voor een routebeschrijving.
Prijs € 33,- p.p.
PR1054 Hop On Hop Off bustours 48 uur incl. boottocht
Prijs € 39,- p.p.
Geniet het introductievoordeel van deze busexcursie. U komt met de bus bij de hotspots van Praag! De twee verschillende routes die de Hop On Hop Off bus maakt biedt de gelegenheid om op een comfortabele manier de stad te verkennen met een ticket die 48 uur geldig is. Een begeleider is altijd aanwezig in de bus om u te informeren. De bus is uitgevoerd met koptelefoons waar u in 22 verschillende talen uitleg en informatie van de stad verkrijgt. Bij dit ticket krijgt u een boottocht van een uur. Klik hier voor een routebeschrijving.
Prijs € 39,- p.p.