Excursies en activiteiten in en om Praag

Tsjecho Reizen biedt u een uitgebreid scala aan excursiemogelijkheden voor Praag en omgeving.

Hier treft u de verschillende excursies aan. U kunt deze desgewenst bij uw accommodatie boeken. Bij uw reisbescheiden treft u de benodigde informatie en voucher aan die u ter plaatse dient in te leveren.

Excursies en activiteiten in Praag voor u op een rij

De verzamelplaats is Staromestske namesti (het oude stadsplein) in Praag.

PR1017 Stappen in Praag / Nightlive Tour 3 uur
Prijs € 25,- p.p.
Zie, hoor, proef en beleef het uitgaansleven van Praag! Zonder dat je de hoofdprijs betaalt aan drankjes of entree. We beginnen om 20.00 in een gezellige Pivovar (traditioneel Tsjechische bierbar). Daarna vervolgen we onze weg naar een trendy cocktail bar in het centrum van Praag. Natuurlijk vertelt onze gids onderweg het een en ander over de prachtige stad Praag. Hierna kunnen we naar een hippe club of een Eighties Bar. Het ligt er natuurlijk aan waar je voor in de stemming bent. De gids gaat mee tot aan de laatste stop. Daarna kan je het uiteraard zo laat maken als je zelf wilt; Trendy Cocktailbars, Clubs, bierkelders…. voor elk wat wils! Inclusief een biertje, wijntje of frisje
Prijs € 25,- p.p.
PR1019 Rondleiding/ 3 uur. Oude stad, NEDERLANDSE gids/koffie/taart
Prijs € 37,- p.p.
Als we spreken over "De oude stad", dan hebben we het nog echt over het historische gedeelte van de stad Praag. In de tweede wereldoorlog is hier weinig gebombardeerd en is "De oude stad" bijna volledig intact gebleven. De oude stad Praag is met recht een schitterend openluchtmuseum te noemen: het ene moment waan je je in de 10e eeuw en het volgende moment loop je langs schitterende art-deco, barok en gotische stijlen. Noem het maar op en "De oude stad" heeft het! Er valt heel veel te ontdekken en dat gaan we ook doen tijdens deze rondleiding. Natuurlijk maken we ook tijd voor een lekkere kop koffie met gebak in een van de vele mooie “kavarna’s” die Praag te bieden heeft. Voor kinderen onder de 10 jaar geldt halve prijs voor deze rondleiding. Deze wandeltour is alleen te boeken van november tot en met maart.
Prijs € 37,- p.p.
PR1020 Historisch Praag Tour per bus 2 uur
Prijs € 22,- p.p.
Deze stadstour duurt 2 uur. Na deze tour zult u geheel gefascineerd zijn door de schoonheid van deze stad. Vanuit ons luxe open touringcar kunt u genieten van de meest bijzondere en bekende bezienswaardigheden. U rijdt onder andere door het oude en nieuwe stadsgedeelte, het Praagse kasteel en het joods stadsgedeelte Josefov. De tour eindigt op het oude plein (Staromestske namesti) in het centrum van de stad.
Prijs € 22,- p.p.
PR1021 Korte Stadstour per bus 1 uur
Prijs € 19,- p.p.
Een indrukwekkende introductie van de stad. Deze tour biedt de mogelijkheid snel de meest bijzondere bezienswaardigheden van Praag te bekijken zonder dat u de bus uit hoeft! We nemen u mee door de Oude stad (Stare Mesto), het nieuwe stadsdeel (Nove Mesto) en kleine stad (Mala Strana).
Prijs € 19,- p.p.
PR1022 Terezin (oud concentratiekamp) 5 uur
Prijs € 62,- p.p.
Wij nemen u tijdens deze excursie mee naar de plaats waar de Duitse bezetters gedurende de tweede wereldoorlog de meest tragische periode in de geschiedenis hebben veroorzaakt. U bezoekt het gehele complex van het concentratiekamp Terezin en krijgt een uitvoerige rondleiding met toelichting.
Prijs € 62,- p.p.
PR1024 Bezoek aan Joods stadsgedeelte 3 uur
Prijs € 66,- p.p.
Een reis door de joodse geschiedenis. Tijdens deze wandeling treft u de enige Centraal Europese Joodse wijk die de holocaust heeft overleeft. U bezoekt het bekende oude Joodse kerkhof, bekijkt één van de zes synagoges en Kafka's huis. Via de straat "Maiselova" bereikt u uiteindelijk het eindpunt van de excursie het Oude stadsplein (Staromestské námestí). De prijs is inclusief een bezoek aan het Joods museum en de joodse begraafplaats.
Prijs € 66,- p.p.
PR1025 Boottocht Vltava 60 min.
Prijs € 19,- p.p.
Als Praag uw reisdoel is moet u ongetwijfeld een boottocht maken over de rivier Vltava. Via het Republikeinse plein en het oude stadsplein neemt onze bus u mee naar de pier. De cruise zal een uur duren. Vanuit de boot zult u gecharmeerd zijn van de mooie uitzichten op o.a. het Praagse kasteel en de beroemde Karelsbrug. De cruise eindigt op de pier op slechts 5 minuten loopafstand van het centrum van de stad.
Prijs € 19,- p.p.
PR1026 Boot rondvaart inc. lunch 120 min.
Prijs € 40,- p.p.
Deze activiteit is één van de populairste en meest aantrekkelijke. De start is op het Oude stadsplein (Staromestské námestí). U krijgt dan een transfer naar de boot. De 2 uur durende cruise biedt u unieke uitzichten op Praag. U krijgt 2 uur uitleg en geniet onderwijl van een lunch (buffet, excl. drankjes). Het uitstappunt is op 5 minuten loopafstand van het historische centrum.
Prijs € 40,- p.p.
PR1027 Karlovy Vary (exp) 9 uur
Prijs € 81,- p.p.
Maak vanuit Praag een fantastische trip naar kuuroord Karlovy Vary. Deze tour begint met een expositie in de Moser glasfabriek onder begeleiding van een gids. Al lopend door de bekende kollonade van Karlovy Vary krijgt u de kans de geneeskrachtige bronnen te proeven. Voordat de terugreis naar Praag begint krijgt u nog vrije tijd om te winkelen en wandelen door dit indrukwekkende kuuroord.
Prijs € 81,- p.p.
PR1028 Burcht Karlstein 5 uur
Prijs € 55,- p.p.
Vanuit Praag naar burcht Karlstein. U brengt per bus een bezoek aan dit majestueuze gothische kasteel, wat 650 jaar geleden is gebouwd op een pittoreske plek, midden in een bosrijke omgeving. Het is slechts een uurtje rijden van Praag. Voor veel Praag gangers is het een zeer popularie bestemming naast het bezoek aan de Gouden stad. De prijs is inclusief vervoer en entreegeld voor het kasteel.
Prijs € 55,- p.p.
PR1031 Unesco beschermd Cesky Krumlov 10 uur
Prijs € 89,- p.p.
Vanuit Praag nemen wij u graag mee naar het Zuid Boheemse bijzondere stadje Cesky Krumlov gesitueerd aan de oever van de Vltava. Veel pittoreske straatjes en historische gebouwen die dateren uit de 13e eeuw zult u hier treffen. Het kasteel van Cesky Krumlov is na het Kasteel in Praag het grootste kasteel van Bohemen. In het park bij het kasteel kunt u een uniek 18e eeuws theater bewonderen. Wij nemen u mee om een wandeling door het historische centrum te maken en uit te rusten in één van de vele stijlvolle gezellige cafeetjes.
Prijs € 89,- p.p.
PR1032 Praag bij nacht (bus/boot/diner/muziek) 3.30 min.
Prijs € 66,- p.p.
Kies deze nacht tour en spendeer een leuke avond. Allereerst nemen we u mee per bus voor een korte bus stads tour door de oude (Stare Mesto) en nieuwe stad (Nove Mesto). Daarna zal onze tour zich op de boot continueren die vaart over de Vltava. Tijdens deze 3 uur durende cruise zult u o.a. de prachtig verlichte oude stad en het Praagse kasteel bewonderen. We passeren uiteraard ook de beroemde Karelsbrug. Deze rivier cruise is inclusief muziek entertainment en een koud buffet. De tour eindigt om 22.00 uur op de pier. Deze bevindt zich ongeveer op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum.
Prijs € 66,- p.p.
PR1034 Black Light Theatre voorstelling
Prijs € 32,- p.p.
U brengt een bezoek aan het beroemde Black Light Theatre. Een lichtshow vol entertainment, creativiteit, poëzie en humor welke beslist de moeite waard is te bezoeken.

Prijs € 32,- p.p.
PR1035 Folkl. avond met diner, dansen en cultuur
Prijs € 69,- p.p.
De Folkloristische Tuin is speciaal ontworpen om bezoekers van Praag een unieke en authentieke folkloristische avond te bezorgen. Het is een speciaal ingericht tuin restaurant geheel gebouwd in Tsjechische stijl. Het restaurant gedeelte is overdekt en verwarmd. U geniet een sfeervolle folkloristische show met professionele dansers, muzikanten en Tsjechen gekleed in traditionele kledij. Gedurende de show kunt u gezellig meezingen met Tsjechische liederen en meedansen. Het laatste gedeelte van de avond speelt er een band internationaal. U kunt eveneens een bezoek brengen aan de souvenier shop. menu; zelfgemaakte smeerkaas met brood, traditionele Tsjechische aardappelsoep, diverse soorten vlees, koolsalade en aardappelen. Dessert is appeltaart en koffie / thee. Onbeperkt bier, wijn of soft drinks. Vis en vegetarisch menu op aanvraag verkrijgbaar. Op aanvraag kunt u gebruik maken van het transport busje voor slechts 250,-- CZK (ca. € 10,--p.p.).
Prijs € 69,- p.p.
PR1036 Praags Kasteel (3,5 uur)
Prijs € 59,- p.p.
Raak gefascineerd door de historie van prachtig Praag. Deze tour brengt je per bus naar het Praagse kasteel onder begeleleiding van een gids. We brengen een bezoek aan het Praags kasteel, de St. Vitus Kathedraal, de St. George Basiliek en het bekende "Gouden Straatje. Na het bezoek lopen we via de kasteeltrappen downtown via de bekende Karelsbrug. Excursie inclusief toegang tot het Praags Kasteel.
Prijs € 59,- p.p.
PR1037 De Verrukkelijke Biertour met NEDERLANDSE GIDS (wintereditie sept t/m april)
Prijs € 45,- p.p.
Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens De Winterse Biertour ga je de Tsjechische biercultuur beleven.Het Tsjechische bier is niet alleen uitzonderlijk lekker, maar ook bekend over de hele wereld. Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het zit echt verweven in de cultuur. Tijdens De Verrukkelijke Biertour ga je de Tsjechische biercultuur beleven. We nemen je eerst mee naar een bierlokaal en zullen daar een “tankova” biertje proeven. Vervolgens zullen we een microbrouwerij bezoeken en daar nog een heerlijke halve liter proberen, natuurlijk vertellen we je er graag alles over! Als afsluiter nemen we je nog mee naar het biermuseum, waar we naast het proeven van verschillende soorten bier in 13e eeuwse kelders, ook een stukje over de geschiedenis van het bier in Tsjechië leren tijdens een leuke rondleiding in het Nederlands. De Winterse Biertour kan natuurlijk niet ontbreken aan jouw bezoek aan de bierstad Praag! Hoogtepunten: - Wandeling door de Oude stad - Bezoek Bierlokaal- Bezoek microbrouwerij- Biermuseum- Proeverij in biermuseum- Historie over Tsjechisch bier- 6 Tsjechische biertjes inclusief! Inclusief bezoek bierlokaal & een microbrouwerij, entree en rondleiding biermuseum, bierproeverij, verschillende Tsjechische biertjes
Prijs € 45,- p.p.
PR1038 De Biergartentour van 3 uur met NEDERLANDSE gids (zomereditie mei t/m augustus)
Prijs € 49,- p.p.
Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens De Zomerse Biertour ga je de Tsjechische biercultuur beleven. Het Tsjechische bier is niet alleen uitzonderlijk lekker, maar ook bekend over de hele wereld. Tsjechië en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het zit echt verweven in de cultuur. Tijdens De Zomerse Biergartentour ga je de Tsjechische biercultuur beleven. We nemen je eerst mee naar 2 prachtige biergartens, we zullen daar 2 Tsjechische biertjes proeven. Vervolgens nemen we je mee naar het biermuseum, waar we naast het proeven van verschillende soorten bier in 13e eeuwse kelders, ook een stukje over de geschiedenis van het bier in Tsjechië leren. De Zomerse Biertour kan natuurlijk niet ontbreken aan jouw bezoek aan de bierstad Praag! Inclusief: Inclusief bezoek 2 biergartens, entree en rondleiding biermuseum, bierproeverij, verschillende Tsjechische biertjes, OV-ticket.
Prijs € 49,- p.p.
PR1039 Ontdek Praag in 2 dagen arrangement
Prijs € 99,- p.p.
Op de tweede dag van uw verblijf in Praag gaat u een Grote Stadstour ondernemen. Om 10.00 uur maakt u in 3 uur tijd kennis met Praag. Deze tour brengt u naar het historische en moderne stadsgedeelte van Praag. We bezoeken de oude stad (Stare Mesto), het nieuwe stadsgedeelte (Nove Mesto) en de kleine stad (Mala Strana). U bezoekt o.a. het kasteel in Praag en de bekende St. Vitus Kathedraal. De tour is inclusief een bezoek aan de omgeving van het kasteel, entree van het Joods kwartier en een bezoek aan de toren op het oude stadsplein. Hier eindigt de tour waarna u de rest van de middag vrij heeft. Om 19.30 gaat u richting de folkloristische avond die tot 22.30 duurt. U beleeft dan een sfeervolle folkloristische show met professionele dansers, muzikanten en Tsjechen gekleed in traditionele kledij. Eveneens geniet u onder het genot van muziek van een heerlijk uitgebreid menu en… de drankjes zijn inclusief. Op dag 3 gaat u om 14.00 uur cruisen op de Vltava en genieten van de mooie uitzichten op o.a. het Praagse kasteel en de beroemde Karelsbrug. Aan boord krijgt u een heerlijk kopje koffie en een plakje cake om uw tour te veraangenamen. Na de cruise heeft u de rest van de middag vrij. Tot slot brengt u ’s avonds om 20.00 uur een bezoek aan het beroemde Black Light Theatre en ondergaat hier een lichtshow vol entertainment, creativiteit, poëzie en humor met daarbij een drankje. De prijs is exclusief het vervoer naar de activiteiten toe.
Prijs € 99,- p.p.
PR1041 Fietstour Praag compleet met Nederlande gids
Prijs € 30,- p.p.
Met deze ontspannen fietstour verken je het prachtige Praag zo compleet mogelijk, onder de begeleiding van een enthousiaste Nederlandse gids! Fietstour Praag Compleet is een heerlijke fietstour waarbij je alle hoogtepunten van Praag gaat zien! Geniet van de historie, architectuur, moderne kunst en al het andere wat deze prachtige stad te bieden heeft. We zullen je o.a. meenemen naar het historische oude stadsplein, de schitterende Burcht van Praag, de John Lennon wall en nog veel meer! Wij vertellen je de verhalen, legendes en anekdotes van Praag. Zo zal de stad écht tot leven komen en je een bijzondere ervaring geven. De groep bepaalt het tempo van de tour. Dus willen jullie ergens even uitrusten, een mooie foto maken of gezellig wat drinken op een terrasje dan kan dat gewoon! Deze drie uur durende fietstour is goed te doen voor iedereen (niet te grote inspanning) en wordt altijd onder leiding van een ervaren Nederlandssprekende gids gegeven!
Prijs € 30,- p.p.
PR1043 Privé fietstour in Praag met eigen NEDERLANDSE gids / min 4 pers.
Prijs € 45,- p.p.
Geen zin om deel uit te maken van een grote groep? Of wil je eigen tour op maat met een persoonlijke gids? Geen probleem! Wij kunnen je een privé fietstour bieden met een eigen gids. We zullen je een gegarandeerd een onvergetelijke dag in Praag bieden. Let op! De privégroep dient minimaal te bestaan uit 4 personen. Onze privé fietstour is altijd met een Nederlandse gids. Deze ontspannen fietstour leidt u op de fiets door het prachtige centrum van Praag, aan beide oevers van de Moldau (Vltava) waar de meest populaire bezienswaardigheden zich bevinden. Onze ervaren gids zal u de mooiste plekken van de stad laten zien: het mooie Oude Stadsplein, de historische Joodse wijk met de Oude Joodse Begraafplaats (Josefov), promenades langs de rivier, de geweldige Malá Strana (letterlijk: Kleine Zijde) en het prachtig begroeide Kampa-park, het Nationaal Theater, het drukke Wenceslausplein en nog veel meer!
Prijs € 45,- p.p.
PR1044 Halve dag Fiets huur met routekaarten
Prijs € 13,- p.p.
Als u op eigen houtje per fiets de stad wil verkennen dan is de huur van een fiets een echte aanrader. Een fiets is ook ideaal transportmiddel tijdens je Praag stedentrip. Hiermee bespaar je geld uit omdat je geen gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer en taxi’s.We verhuren dames- en herenfietsen. Natuurlijk hebben we ook passende fietsen voor kinderen van alle leeftijden. Zelfs hebben we een tag-on voor de allerjongste sportieve fietsers! Bij ons huur je de ideale stadscruiser (met versnellingen) voor in de stad. Natuurlijk geven wij je tips voor de leukste routes door de stad. Je fiets staat klaar samen met een flesje water en een stadskaart.
Prijs € 13,- p.p.
PR1045 Wijnproeverij in hartje Praag/ 2,5 uur
Prijs € 45,- p.p.
Na een wandeling met een van onze gidsen langs diverse schitterende plekjes in de oude stad van Praag, kun je tijdens deze excursie even lekker ontspannen van alle indrukken. We bezoeken een typisch Tsjechisch wijnlokaal, oftewel een "Vinoteka". Heerlijk wijn drinken in een mooie rustieke omgeving. De Tsjechische wijnen zijn buiten Tsjechië niet zo bekend en dat komt omdat Tsjechië niet zo’n grote wijnproducent is. De Tsjechen, die bekend staan als bierdrinkers, genieten zelf telkens meer van hun eigen wijnen. Hierdoor blijft er nauwelijks wijn over om naar het buitenland te exporteren. Met deze Wijnproeverij Tour bieden wij je de kans om van verschillende verrassend lekkere wijnen te proeven. Duur 2,5 uur Aanvang 16:00 uur Inclusief wijn & hapjes Bestseller 2016 Natuurlijk worden er tijdens de wijnproeverij lekkere hapjes geserveerd. Deze excursie gaat door bij een minimaal aantal deelname van 4 personen
Prijs € 45,- p.p.
PR1051 Transfer vliegveld - accommodatie v.v. 1-4 personen
Prijs € 79,-
Niets is gemakkelijker dat uw taxi chauffeur klaarstaat op Václav Havel Airport om u naar uw accommodatie te brengen. Uiteraard brengt de taxi u ook weer terug naar de luchthaven aan het einde van uw verblijf. Prijs is inclusief vervoer van 1 koffer en 1 stuks handbagage. Vervoer met VW Transporter (evt. worden andere aanwezige lege stoelen bezet).
Prijs € 79,-
PR1052 Transfer vliegveld - accommodatie v.v. 5-8 personen
Prijs € 79,-
Niets is gemakkelijker dat uw taxi chauffeur klaarstaat op Václav Havel Airport om u naar uw accommodatie te brengen. Uiteraard brengt de taxi u ook weer terug naar de luchthaven aan het einde van uw verblijf. Prijs is inclusief vervoer van 1 koffer en 1 stuks handbagage. Vervoer met VW Transporter (evt. worden andere aanwezige lege stoelen bezet).
Prijs € 79,-
PR1053 Hop On Hop Off bustours 24 uur incl. boottocht
Prijs € 39,- p.p.
Geniet het introductievoordeel van deze busexcursie. U komt met de bus bij de hotspots van Praag! De drie verschillende routes die de Hop On Hop Off bus maakt biedt de gelegenheid om op een comfortabele manier de stad te verkennen met een ticket die 24 uur geldig is. Een begeleider is altijd aanwezig in de bus om u te informeren. De bus is uitgevoerd met koptelefoons waar u in 22 verschillende talen uitleg en informatie van de stad verkrijgt. Bij dit ticket krijgt u een boottocht van een uur. Klik hier voor een routebeschrijving.
Prijs € 39,- p.p.
PR1054 Hop On Hop Off bustours 48 uur incl. boottocht
Prijs € 39,- p.p.
Geniet het introductievoordeel van deze busexcursie. U komt met de bus bij de hotspots van Praag! De twee verschillende routes die de Hop On Hop Off bus maakt biedt de gelegenheid om op een comfortabele manier de stad te verkennen met een ticket die 48 uur geldig is. Een begeleider is altijd aanwezig in de bus om u te informeren. De bus is uitgevoerd met koptelefoons waar u in 22 verschillende talen uitleg en informatie van de stad verkrijgt. Bij dit ticket krijgt u een boottocht van een uur. Klik hier voor een routebeschrijving.
Prijs € 39,- p.p.