Ceský Krumlov

Ceský Krumlov

Vanuit Praag nemen wij u graag mee naar het Zuid Boheemse bijzondere stadje ?eský Krumlov gesitueerd aan de oever van de Vltava. Veel pittoreske straatjes en historische gebouwen die dateren uit de 13e eeuw zult u hier treffen. Daarnaast is het ook een belangrijke cultureel centrum, waar veel evenementen plaatsvinden.

Ceský Krumlov

Ceský Krumlov

Het Kasteel van Ceský Krumlov
Het Kasteel van Ceský Krumlov
Het kasteel van Ceský Krumlov is na het Kasteel in Praag het grootste kasteel van Bohemen. Het werd in de 13e eeuw gebouwd door de heren van Krumlov, die behoorden tot de adellijke familie Vítkovci. In 1302 kwam de burcht in het bezit van de familie Rosenbergs. Italiaanse bouwkundigen verbouwden het kasteel tot een renaissancistisch verblijf tijdens het bewind van Vilém van Rosenberg. In de 17e eeuw volgden nog enkele verbouwingen in de barokstijl, waarbij ook een barokke kasteeltuin werd aangelegd. In dit park bij het kasteel van ?eský Krumlov kunt u een uniek 18e eeuws theater bewonderen. Wij nemen u mee om een wandeling door het historische centrum te maken en uit te rusten in een van de vele stijlvolle gezellige cafeetjes.
In dit park bij het kasteel van Ceský Krumlov kunt u een uniek 18e eeuws theater bewonderen. Wij nemen u mee om een wandeling door het historische centrum te maken en uit te rusten in een van de vele stijlvolle gezellige cafeetjes. Ziet u uzelf ook al rondlopen in het bijzondere stadje ?eský Krumlov? Boek dan vandaag nog uw hotel in Praag.
Lees meer over excursies in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag!