Praag is juist met de kinderen geweldig!

Tijdens een rit in een klassieke rode tram kriskras door de historische stad, kijken de kinderen hun ogen uit. De prachtige oude gebouwen van Praag laten zich het beste bewonderen vanaf het water. De Moldau stroomt door de stad heen en is te overbruggen met de beroemde Karelsbrug. U en de kids maken een rondvaart en zullen zich op en top vermaken op de boot. Praag vanaf het water is écht anders.


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Praag met de kinderen

Praag met de kinderen


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Het Speelgoedmuseum
Het Speelgoedmuseum
Als de kinderen het even hebben gehad met de vele culturele indrukken dan is het speelgoedmuseum een welkome aanrader!
Het museum beslaat twee etages van het voormalige burggraafschap van de Praagse Burcht en er is veel uniek Europees en Amerikaans speelgoed tentoongesteld waaronder houten en tinnen dieren, treintjes, auto’s, boten, boerderijen en kastelen. Enige zijn wel 150 jaar oud! Ook zijn er honderden teddyberen, Barbiepoppen en speelgoedtreintjes te vinden. Boerderijen zijn bevolkt met dieren uit landerijen en bossen. Exotische wilde dieren zijn neergezet in een dierentuin. Swingende tinnen clowns hangend in de ringen maken het circus letterlijk compleet.
Met de kabelbaan naar de Petrin heuvel
Met de kabelbaan naar de Petrin heuvel
Een leuk uitstapje…
van Mala Strana is met het tandradbaantje (Lanova draha) vanuit de Ujezd straat omhoog naar de Petrin Heuvel. Het ritje is alleen al de moeite waard wegens het prachtige, weidse uitzicht over het centrum. Boven op de heuvel kun je spannend de zogenaamde Praagse Eiffeltoren beklimmen; 60 meter hoog en gebouwd in 1891 in het kader van een tentoonstelling. De toren is te voet via een trap te beklimmen. Bij mooi weer kun je van een panorama tot ver voorbij de stadsgrenzen genieten.
Dierentuin in Praag (zoo Praha)
Dierentuin in Praag (zoo Praha)
Een dierentuin doet het altijd goed…bij zowel jong en oud.
Praag heeft ook een mooie dierentuin met favorieten zoals leeuwen, tijgers, olifanten maar ook minder bekende en net zo interessante diersoorten. Aan de rand van Praag gelegen. Geopend van april tot en met oktober.
Karelsbrug
Karelsbrug
Één van de meest sfeervolle bezienswaardigheden van de stad!
Het wandelen alleen al over deze brug is zeer indrukwekkend te noemen. Met de beelden aan weerszijden, flaneert u tussen de kunstenaars door en geniet u van een prachtig uitzicht over het Praagse Kasteel. U kunt hier een tekening laten maken van uw kinderen door een van de vele aanwezige kunstenaars!
Praagse Miniatuurmuseum
Praagse Miniatuurmuseum
U kunt uw kinderen meenemen naar het Praagse Miniatuurmuseum.
Het kleinste boek ter wereld met afmetingen 0,9 mm x 0,9 mm dat 30 pagina’s heeft is er te zien alsmede miniaturen van bekende schilderijen en meer. Een andere aanrader is het Kleine Koninkrijk in Praag waar mini versies staan van kastelen, burchten en andere bouwkundige monumenten in Tsjechië.
Technisch museum
Technisch museum
Vooral favoriet onder jongens!
Die vinden dit museum geweldig. Er zijn veel oude en moderne auto’s te zien en ook fietsen, vliegtuigen en machines. Vaak mogen de kinderen ze nog aanraken ook!
Boeken

Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu uw favoriete bestemming in Praag en geniet van deze mooie stad!