Winkelen in Praag

Tijdens een citytrip naar Praag kan je heerlijk winkelen! Je treft o.a. leuke winkels met muziek. Keramiek, houten speelgoed, Swarovski kristal, mooi glaswerk, porselein en de grote modemerken zoals Zara, Hugo Boss en Lacoste! Wat je ook zoekt in Praag, er zit altijd wel ergens een leuk winkeltje waar het te verkrijgen is. Af en toe tref je een Tsjechisch designboetiekje maar voornamelijk wordt het winkelbeeld bepaald door de internationale winkelketens. Voor antiek en curiosa kan je hier uitstekend shoppen, met name in de Oude Stad (Staré Mesto) zijn veel antiekwinkeltjes. In de bekende Joodse buurt kun je met name authentieke producten uit Tsjechië kopen.

Openingstijden winkels in Praag


De openingstijden van de winkels variëren. De meeste winkels zijn op werkdagen open van 8.30 tot 18.00. In Praag echter, zijn de winkels de hele dag open. Kruidenierswinkels en supermarkten openen in de grote steden meestal al om 6.00 en sluiten pas laat.

Er komen steeds meer winkels bij die ook op zondag open zijn. De openingstijden van banken en wisselkantoren zijn gelijk aan die van de winkels. In Praag zijn de meeste winkels elke dag geopend van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Winkelen in Praag

Winkelen in Praag


Klik hier voor het boeken van uw accommodatie in Praag.

Winkelcentrum Palladium
Winkelcentrum Palladium
Het mooiste winkelcentrum van Praag
Dit winkelcentrum is gesitueerd in het centrum van Praag, direct boven metro station Namesti Republiky en biedt veel keus uit Tsjechische en internationale winkelketens. Er is gelukkig ook plaats voor eigentijdse en specialistische winkeltjes.

In totaal zijn er ruim 170 winkels en 30 restaurants en/of cafés in het winkelcentrum te vinden en is de ultieme winkelplek in Praag. Het winkelcentrum heeft een bijzondere uitstraling omdat nieuwbouw en historische elementen mooi in elkaar overlopen. De oudste delen van het gebouw staan er al sinds 1900.

Website: www.palladiumpraha.cz

Winkelcentrum Chodov
Winkelcentrum Chodov
Winkelcentrum Chodov staat bekend als één van de bekendste van Praag
Het winkelcentrum Chodov is een van de grootste en bekendste winkelcentra van Praag. Niet alleen kunt u hier uitstekend shoppen, u wordt ook nog op allerlei andere manieren vermaakt. Zo kunt u hier lekker uit eten of een drankje drinken, sporten en ontspannen.
Winkelcentrum Letnany
Winkelcentrum Letnany
Het grootste winkelcentrum van Tsjechië!
Winkelcentrum Letnany is het grootste winkelcentrum van Praag. U kunt hier werkelijk voor alles terecht. Uiteraard kunt u hier uitgebreid winkelen in winkels als de C&A, Esprit, Miss Etam, Guess, H&M, Levi's Store, Marks & Spencer, Only, Time Out, Yes, Zara en vele andere. Maar ook als het gaat om sportartikelen, cadeauwinkels, elektronica, schoenen en sieraden vindt u hier zeker wat u zoekt.
Winkelcentrum Metropole
Winkelcentrum Metropole
Winkelcentrum Metropole is tot 24:00 uur open.
Hier kan je behalve winkelen ook heerlijk uitgaan. Er is Cinema City, waar 10 filmtheaters zijn en je kunt zelfs de Gama Zone, waar je kunt lasergamen, biljarten, in een golfsimulator oefenen of naar het internetcafé. Ook is er een bowlingbaan en een kinderpark.

Leuk detail van dit winkelcentrum is de fontein waar ieder uur een muziekstuk speelt met lichteffecten erbij.

Website: www.metropole.cz/en/

Havelska Market Praag
Havelska Market Praag
De officiële naam van de Praagse markt is de Staré Mêsto markt.
Maar de inwoners van Praag noemen de markt naar de locatie. De Havelská Market is de beste markt van heel Praag.

Je kunt hier terecht voor vers fruit en verse groenten, speelgoed, meubels, souvenirs en veel meer. Ook in de bloemenstalletjes kan je voor een weinig een mooie bos bloemen meenemen! Leuke bijkomstigheid is dat het allemaal heel goedkoop is. Straat; Havelská.

Parizka en Vodickova
Parizka en Vodickova
Parizka en Vodickova zijn de "P.C. Hoofdstraten" van Praag
In deze straten vind je de beroemde merken, zoals Hugo Boss en Louis Vuitton.
Antikvariát Valentinská
Antikvariát Valentinská
Ben je op zoek naar iets anders, ga dan naar de antikvariát winkels in Praag.
Deze zijn gespecialiseerd in antieke boeken en andere, oude zaken. Antikvariát Valentinská aan de Valentinská 8 is een goudmijntje.

Ze verkopen er onder meer oude ansichtkaarten en zeldzame, antieke boeken.

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties

Onze aanbevelingen in Praag!

Boek nu één van uw favoriete bestemmingen in Praag en geniet van deze mooie stad!