Lipnomeer

vakantie aan het Lipnomeer Het Lipnomeer, of Lipno Meer zoals sommige het schrijven, in Tsjechië is ieder jaar 1 van de top bestemmingen. Dit heeft mede te maken met het zonnige & warme karakter van Zuid Bohemen (het gebied waar het Lipnomeer in ligt) en het landklimaat dat Tsjechië heeft.

De omgeving van het Lipnomeer is waterrijk en heuvelachtig en daardoor zeer aantrekkelijk voor watersport- fiets- en wandelliefhebbers.
Daarnaast is er geen gebrek aan cultuur, terrasjes, watersport, prachtige vergezichten en zelfs een rodelbaan.
Cesky Krumlov

Populaire locatie

Sinds 1960 is Tsjechië in bezit van dit prachtig stukje natuurschoon, destijds is het stuwmeer dat Cesky Krumlov moest beschermen tegen overstromingen afgerond en zo ontstond het nu populaire vakantiegebied rond het Lipnomeer.

Dankzij de ligging middenin de heuvels en bossen is het een aantrekkelijk gebied voor vakantiegangers. In de zomer kunt u er heerlijk wandelen en fietsen, er zijn namelijk prachtige fietsroutes en wandelpaden rond het meer. Ook de watersport zoals zwemmen, zeilen en surfen worden in ruime mate beoefend op het meer. Via de boot- en busverbindingen tussen de plaatsen kunt u zich snel en eenvoudig verplaatsen, het gebied is ook zeer goed per trein bereikbaar.
zonsondergang Lipnomeer

Wat is er te doen?

De prachtige omgeving en het verkoelende water zijn goed te combineren met activiteiten als een dagje cultuur naar bijvoorbeeld kasteel Rozmberk en/of de oude stadjes Ceské Budejovice (bierstad) en het Unesco beschermde Cesky Krumlov. Verder zijn er rond het Lipnomeer zwembaden, strandjes met sportmogelijkheden en diverse kinderclubs. (o.a. de kinderclub Bollo in Lipno nad Vltavou) te vinden.

Bij de jachthaven in Lipno nad Vltavou zijn o.a. zeilboten, skates en fietsen te huur en zijn er mooie fiets- en wandelpaden uitgezet die ook geschikt zijn om te inline skaten. In de jachthaven zelf kunt u, onder het genot van een heerlijk Tsjechisch biertje, op het terras genieten van een prachtig uitzicht over het meer. De jachthaven grenst aan een mooi, schoon strand en een gezellige boulevard met veel horecagelegenheden, verschillende winkeltjes en een informatiecentrum.
Een echte aanrader is een raft- en/of kanotocht door de kronkelende, en soms kolkende, uitlopers van het Lipnomeer. Een overzicht van deze raft- en kanotochten is te vinden op onze website.
appartementen aan het Lipnomeer

Winters Lipnomeer (Kramolin - Lipno nad Vltavou)

In de wintermaanden is het Lipnomeer vaak dichtgevroren en kan er geschaatst worden door winter wonderland. Dit is ook de tijd dat er veel schaatswedstrijden plaatsvinden. Er wordt 's winters ook gelanglauft rond het meer en veel Tsjechische skigebieden liggen in de nabijheid.
Rondom het Lipnomeer kunt u uitstekend langlaufen! In totaal is er 39 km aan langlauf routes, op verschillende hoogte's en in verschillende niveaus. Het Lipno Ski-areal is een modern skicentrum en ideaal voor zowel gezinnen als beginners. De verlengde en tot wel 60 meter brede skipistes staan garant voor goed en veilig skiplezier.
In het gebied zitten veel skischolen dus een skiles is snel gevonden en geboekt.
Ook een aanrader is het Fox Park, een modern oefenterrein in Tsjechië met een sneeuw- en ijspretpark speciaal voor kinderen.
Perfect voor gezinnen en mensen die een dagje wat anders willen dan de piste.
appartementen aan het Lipnomeer

Aanbod

Tsjecho Reizen is de plek waar uw vakantie naar het Lipnomeer begint, wij hebben een breed aanbod pensions, appartementen, hotels en vakantiehuizen rond het Lipnomeer.

Klik hier voor ons complete aanbod en aanbiedingen naar het Lipnomeer.