Rondreis F - 12 dagen

Rondreis F - 12 dagen Noord Bohemen, Praag, Zuid en West Bohemen met eigen auto
vANAF € 299,- p.p.
  • 2 nachten
  • 3 nachten
  • Boheemse woud 3 nachten
  • 3 nachten
vANAF € 299,- p.p.

Per bestemming kunt u één accommodatie als voorkeur aanvinken. Wij zullen deze voorkeur als 1e voor u reserveren. Mocht deze onverhoopt niet beschikbaar zijn dan wordt automatisch één van de andere accommodaties voor u geboekt.

Noord Bohemen 2 nachten
Deze 12-daagse rondreis laat u vier indrukwekkende streken van Tsjechië zien. De reis is ideaal voor de natuur- cultuur en wandel liefhebber die het ook leuk vind om in gezellige stadjes te vertoeven. De reis begint in Noord Bohemen waar bizarre rotsformaties te bewonderen zijn in het Tsjechisch Zwiters paradijs. Vertoeven aan het populaire Machovo meer is in deze streek ook een optie of vier vakantie net aan de grens van Noord Bohemen met het Reuzengebergte. Na de indrukwekkende dagen van Noord Bohmene trekt u door naar de hoofdstad Praag. In Praag is zoveel te zien en bezoeken, zoals de Praagse Burcht, de Joodse begraafplaats en het Gouden Straatje. Vervolgens naar de parel Zuid Bohemen . Het gebied is groen, heuvelachtig en rijk aan rivierdalen, pittoreske dorpjes, mysterieuze burchten en prachtige kastelen. De parel en een ware toeristische trekpleister voor de waterliefhebbers is het bekende Lipno Meer. Bezoek het romantische Cesky Krumlov op 29 km van het Lipno Meer. Dit stadje valt geheel onder monumentenzorg en is één van de meest bezienswaardige stadjes van Europa. De zeer bos- en waterrijke omgeving biedt optimale mogelijkheden voor zwemmers, kanoërs, wandelaars en fietsers. Rondreis F eindigt in West-Bohemen; Een waar lusthof dat op slechts 600 kilometer van Arnhem ligt. Karlovy Vary is de bekendste plek m.b.t. de kuuroorden.


Accommodaties in Noord Bohemen;

Deze zijn een beetje over de streek verspreid. Hotel Mezni Louka is in 1892 gebouwd door graaf Edmond Clary en staat 17 km ten oosten van Decin in een schilderachtige en romantische streek wat de natuurlijke grens vormt Duitsland en Tsjechië. Dit wordt ook wel Tsjechisch Zwitserland genoemd en 25 ten oosten van Decin en slechts 20 km van de Duitse grens (Hrensko) staat Hotel Zamecek. Liever wat meer water om u heen? Dan is Hotel Grand uw reisdoel! Dit hotel staat midden in het centrum van het schilderachtige stadje Doksy, slechts 700 m van de stranden van het Machovo meer. Hotel Pod Zvicinou staat op de grens van Noord Bohemen en het Reuzengebergte bovenop de berg en kijkt uit op bergen en bossen. In de directe omgeving treft u tal van historische bezienswaardigheden zoals kastelen, sloten en burchten.

Toeslag bij boeking Hotel Zamecek is € 66 p.p.
Toeslag bij hotel Grand is € 19 p.p.
Toeslag bij hotel Mezni Louka is € 39 p.p.
Toeslag bij kasteel Bynovecki Zamecek is € 55 p.p.

Van Noord Bohemen naar uw volgende bestemming in Praag is het circa 120 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Praag 3 nachten
Het is tijd voor wat cultuur en daarom gaan we naar Praag. Een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië mag tijdens uw rondreis niet ontbreken. De ‘Gouden Stad’ heeft zoveel te bieden aan architectuur en historie. Wandel over de Karelsbrug, bezoek de Praagse burcht, maak een boottocht over de Donau en geniet van een ‘Pilsner’.


Accommodaties in Praag;

In Praag kunt u kiezen uit drie hotels/pensions. Hotel Kampa is een hotel met een top ligging, midden in het centrum van Praag, direct naast de beroemde Karelsbrug. Het is gelegen op het bekende eiland Kampa, wat al eeuwen als rustplaats door de bewoners van Praag is gebruikt. Pension Zuzana is een prima pension wat enthousiast gerund wordt door familie Dousova. Gesitueerd in een rustig villawijkje, slechts op 8 minuten loopafstand van het metrostation. Binnen 10 minuten brengt de metro u naar het historische centrum. Het sfeervolle pension "Vetrny Mlyn" is gesitueerd in een rustige groene wijk. U bereikt het centrum van Praag binnen 20 minuten met de bus.

Toeslag bij boeking pension Vetrny Mlyn € 9, -- per persoon.
Toeslag bij boeking hotel Kampa / hotel Kampa Garden € 99,-- per persoon.

Van Praag naar uw volgende bestemming Lipno is het circa 150 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Zuid Bohemen 3 nachten
Uw derde reisdoel Zuid-Bohemen is een toeristisch gebied, waar veel leuke uitstapjes ondernomen kunnen worden. Bezoek het romantische Cesky Krumlov op 29 km van het Lipno Meer. Dit stadje valt geheel onder monumentenzorg en is één van de meest bezienswaardige stadjes van Europa. De zeer bos- en waterrijke omgeving biedt optimale mogelijkheden voor zwemmers, kanoërs, wandelaars en fietsers.


Accommodaties in Zuid Bohemen;

Er zijn vier accomodaties waaruit u kunt kiezen. Hotel Maxant en Pension Markus liggen op een schiereiland in het geliefde recreatieplaatsje Frymburk. Dit direct aan het Lipnomeer gelegen plaatsje ligt 25 km ten zuiden van het charmante Unesco beschermde Cesky Krumlov en 55 km ten zuiden van Ceske Budejovice . Pension Rosa ligt in Cesky Krumlov en Hotel Barborka staat in het plaatsje Predni Vyton aan het Lipnomeer.

Toeslag bij boeking hotel Maxant en hotel Mala Narnia € 49,--
Toeslag bij boeking hotel Barborka en hotel Albatros € 15 per persoon.

van Lipno naar uw eindbestemming Jachymov/Karlovy Vary is het circa 170 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

West Bohemen 3 nachten
We sluiten de reis af in West-Bohemen, een waar lusthof op 600 km van Arnhem. Een gebied dat bekend is geworden vanwege haar kuuroorden en waar al vele bekendheden zijn gekomen in de 18de eeuw zoals Beethoven, Goethe en Chopin om volledig tot rust te komen. Naast de warmwaterbronnen is de natuur ook prachtig. In de bosrijke omgeving kunt u, voordat u naar huis afreist nog even goed wandelen en fietsen of flaneren in het gezellige kuuroord Karlovy Vary.


Accommodaties in West Bohemen;

Pension Rainbow staat in een gezellig villawijkje aan de rand van het beroemde kuuroord Karlovy Vary. Hotel Vitkova Hora ligt ook aan de rand van Karlovy Vary in het aangesloten dorpje Olsovy Vrata. Hotel Malta staat in het centrum van Karlovy Vary. Verblijft u liever nabij de kuuroorden in een natuurlijke en rustige omgeving boek dan de hotel Petr en Zeleny Dum, ze zijn gelegen in een bergachtige omgeving (Ertsgebergte) met goede bereikbaarheid naar de kuuroorden

Toeslag bij boeking hotel Malta € 69 per persoon
Toeslag bij boeking hotel Vitkova Hora € 49 per persoon.
Toeslag bij boeking pension Rainbow € 40 per persoon.
Toeslag bij boeking Zeleny Dum € 30 p.p.

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.