Rondreis A - 15 dagen

Rondreis A - 15 dagen Bohemen, Reuzengebergte en Moravië met eigen auto
vANAF € 489,- p.p.
  • 3 nachten
  • 3 nachten
  • 3 nachten
  • 3 nachten
  • 2 nachten
vANAF € 489,- p.p.

Per bestemming kunt u één accommodatie als voorkeur aanvinken. Wij zullen deze voorkeur als 1e voor u reserveren. Mocht deze onverhoopt niet beschikbaar zijn dan wordt automatisch één van de andere accommodaties voor u geboekt.

West Bohemen 3 nachten
Deze 15-daagse rondreis laat u alle gebieden in Tsjechië zien. De reis is ideaal voor de sportieve en actieve toerist, die van de natuur wil genieten en ook culturele bezichtigingen leuk vindt. De reis begint in West-Bohemen, een waar lusthof op 600 km van Arnhem. Een gebied dat bekend is geworden vanwege haar kuuroorden en waar al vele bekendheden zijn gekomen in de 18de eeuw zoals Beethoven, Goethe en Chopin om volledig tot rust te komen. Naast de warmwaterbronnen is de natuur ook prachtig. In de bosrijke omgeving kunt u goed wandelen en fietsen. Na West Bohemen vervolgt u de reis naar Zuid-Bohemen. Een waterrijk gebied met veel burchten en kastelen. Een heerlijke plek om te ontspannen, lekker te wandelen of te struinen door het UNESCO stadje Cesky Krumlov. Vervolgens gaat de reis verder naar Moravië. Zuid-Moravië heeft veelal een glooiend landschap met wijngaarden, kortom een romantisch sfeertje hangt hier. Het volgende gebied waar u heen gaat is het Reuzengebergte. Dit grote nationale park is zeer geliefd bij wandelaars en fietsers, maar ook avontuurlijke sporten als rotsklimmen en raften kan hier. De laatste bestemming is Noord-Bohemen, waar u de bizarre rotsformaties kunt bewonderen in het Tsjechisch Zwiterse paradijs.


Accommodaties in West Bohemen;

Pension Rainbow staat in een rustig villawijkje aan de rand van het beroemde kuuroord Karlovy Vary. Hotel Vitkova Hora ligt ook aan de rand van Karlovy Vary in het aangesloten dorpje Olsovy Vrata. Hotel Malta staat midden in het centrum van Karlovy Vary. Wilt u in een natuurlijke omgeving vertoeven dan is hotel Zeleny Dum uw reisdoel….omgeven door bergen en met een goede bereikbaarheid naar Karlovy Vary

Toeslag bij boeking hotel Malta € 45,-- per persoon
Toeslag bij boeking hotel Vitkova Hora en Pension Rainbow € 29,-- per persoon.


Van Karlovy Vary naar uw volgende bestemming in Cesky Krumlov is circa 250 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Zuid Bohemen 3 nachten
Zuid-Bohemen is een toeristisch gebied, waar veel leuke uitstapjes ondernomen kunnen worden. Bezoek het romantische Cesky Krumlov op 29 km van het Lipno Meer. Dit stadje valt geheel onder monumentenzorg en is één van de meest bezienswaardige stadjes van Europa. De zeer bos- en waterrijke omgeving biedt optimale mogelijkheden voor zwemmers, kanoërs, wandelaars en fietsers.


Accommodaties in Zuid Bohemen;

Er zijn diverse accomodaties waaruit u kunt kiezen. Hotel Maxant en Hotel Narnia liggen op een schiereiland in het geliefde recreatieplaatsje Frymburk. Dit direct aan het Lipnomeer gelegen plaatsje ligt 25 km ten zuiden van het charmante Unesco beschermde Cesky Krumlov en 55 km ten zuiden van Ceske Budejovice . Pension Rosa is gelegen in Cesky Krumlov zelf als ook het luxe hotel Bellevue. Hotelsl Barborka en Albatros zijn gesitueerd in het dorpje Predni Vyton, direct aan het Lipnomeer

Toeslag bij boeking hotel Maxant en hotel Mala Narnia € 49,--
Toeslag bij boeking hotel Barborka en hotel Albatros € 15 per persoon.

Kiest u voor hotel Bellevue dan informeren wij u over de van toepassing zijnde toeslag op de rondreisprijs voordat wij de rondreis aan u bevestigen. (indicatief is de toeslag voor dit hotel € 79 p.p. ).

Van Cesky Krumlov naar uw volgende bestemming in Moravië is het circa 220 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Moravië 3 nachten
De derde etappe leidt naar Zuid-Moravië: Dé romantische streek van ronde, volle wijnen, verschillende landschappen, diverse schilderachtige plaatsjes en ontelbare burchten. Proeft u naast de heerlijke Tsjechische specialiteiten in de restaurantjes ook eens de bekende Moravische wijnen tijdens een toer langs de wijngaarden. De omgeving is rijk aan historische steden, burchten, kastelen, kloosters en culturele bezienswaardigheden. De streek heeft een levendige volkstraditie wat zich uitdrukt in de architectuur, in tradities en levensgewoontes en in een reeks moderne festivals en culturele activiteiten


Accommodaties in Moravië;

Een heerlijke accommodatie is het Wellness Hotel Panorama dat 35 km van Brno ligt. Het ligt in het hart van de heuvelachtige en bosrijke omgeving van de Moravische karst, een regio wereldberoemd om zijn prachtige grotten. Hotel Na Trojáku ligt op het drielandenpunt tussen de steden Vsetín, Zlín en Kromeríz en heeft sportfaciliteiten en een gezellig restaurant. Hotel Galant bevindt zich in de historische stad Mikulov, 50 km ten zuiden van Brno. Hotel Octarna ligt 65 ten oosten van Brno in het Unescho beschermde Kromeríž. Wellness Spa Hotel Horal ligt aan de rand van de stad Roznov pod Radhostem, slechts 500 m van het bekende openluchtmuseum. Dit toeristisch aantrekkelijke plaatsje is een ideaal uitgangspunt om Noord Moravië te verkennen. Deze vakantiebestemming is bij uitstek geschikt voor wandelaars en mountainbikers

Toeslag bij boeking hotel Panorama en hotel Horal € 21,-- per persoon
Halfpension is bij hotel Panorama vereist gedurende de hoogseizoenweken ( toeslag € 9 pp per nacht).

Kiest u voor hotels Galant, Octarna en Passage dan informeren wij u over de van toepassing zijnde toeslag op de rondreisprijs voordat wij de rondreis aan u bevestigen. (indicatief is de toeslag voor deze hotels € 60 p.p. )

Van Moravië naar uw volgende bestemming Spindleruv Mlyn is het circa 200 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Reuzengebergte 3 nachten
Het Reuzengebergte is een beschermd nationale park gelegen ten noorden van Praag. Het is één van de grootste parken in Midden-Europa en het meest bezochte gebergte van Tsjechië. De toeristencentra zijn genesteld tussen de bergkammen. Het schilderachtige Spindleruv Mlyn is uw eindbestemming. Dit bergplaatsje biedt met name goede wandel- en mountainbikemogelijkheden in de ongerepte natuur. Tevens worden hier veel sportactiviteiten ondernomen waaronder rodelen, paragliden en vissen. In het centrum zijn er tal van uitgaansmogelijkheden en restaurantjes aanwezig.


Accommodaties in Spindleruv Mlyn;

U kunt kiezen uit vijf hotels, die gelegen zijn aan de voet van het Reuzengebergte. De hotels Zatisi en Windsor zijn gelegen in het gezellige dorpscentrum. Hotel Lesana aan de bosrand en de overige hotels staan in een groene omgeving waar u kunt genieten van de rust en de ruimte.

Toeslag bij boeking hotel Zatisi, Adam, Olympie of Windsor € 27,-- per persoon.

Van Spindleruv Mlyn naar uw volgende bestemming in Noord Bohemen is circa 150 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Noord Bohemen 2 nachten
De laatste bestemming is Noord-Bohemen, ten westen van het Reuzengebergte. Uitstapjes van uw accommodatie naar het prachtige natuurgebied “Tsjechisch Zwitserland” zijn van harte aan te bevelen. Dit gebied nodigt u uit tot het maken van heerlijke wandel- en/of fietstochten. In het befaamde Boheems Paradijs bestaand uit twintig kleine natuurreservaten, waar smalle zandsteenrotsen indrukwekkend de lucht in steken, zijn er ideale wandel - mountainbike mogelijkheden. Een bezoek aan het mooie recreatieve Machovo meer maakt uw verblijf in Noord Bohemen compleet


Accommodaties in Noord Bohemen;

Hotel Grand staat midden in het centrum van het schilderachtige stadje Doksy, slechts 700 m van de stranden van het Machovo meer. In de directe omgeving treft u tal van historische bezienswaardigheden zoals kastelen, sloten en burchten.

Toeslag bij boeking Hotel Zamecek en Bynovecky Zamecek € 59,--
Toeslag bij boeking hotel Mezni Louka € 35 p.p.

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.