Rondreis G - 8 dagen

Rondreis G - 8 dagen West Bohemen, Praag en Zuid Bohemen met eigen auto
vANAF € 229,- p.p.
  • 2 nachten
  • 3 nachten
  • 2 nachten
vANAF € 229,- p.p.

Per bestemming kunt u één accommodatie als voorkeur aanvinken. Wij zullen deze voorkeur als 1e voor u reserveren. Mocht deze onverhoopt niet beschikbaar zijn dan wordt automatisch één van de andere accommodaties voor u geboekt.

West Bohemen 2 nachten
Bij deze 8 daagse rondreis gaat u naar drie populaire streken. We beginnen met 2 nachten in de streek die rijk is aan kuuroorden: West-Bohemen. Een waar lusthof dat op slechts 600 kilometer van Arnhem ligt. Karlovy Vary is de bekendste plek vanwege haar kuuroorden. Daarnaast is het gebied een echt wandelparadijs. De volgende bestemming is de hoofdstad Praag. In Praag is zoveel te zien en bezoeken, zoals de Praagse Burcht, de Joodse begraafplaats en het Gouden Straatje. De reis vervolgt naar het noorden, naar het groene, heuvelachtig Zuid Bohemen wat rijk is aan rivierdalen, pittoreske dorpjes, mysterieuze burchten en prachtige kastelen. De parel en een ware toeristische trekpleister voor de waterliefhebbers is het bekende Lipno Meer. Bezoek voordat u weer naar Nederland afreist absoluut het romantische Cesky Krumlov op 29 km van het Lipno Meer. Dit stadje valt geheel onder monumentenzorg en is één van de meest bezienswaardige stadjes van Europa.


Accommodaties in West Bohemen;

In West-Bohemen heeft een keuze uit maar liefst zes accommodaties. De pensions Rainbow en Fan staan aan de rand van het beroemde kuuroord Karlovy Vary. Hotel Vitkova Hora ligt ook aan de rand van Karlovy Vary in het aangesloten dorpje Olsovy Vrata. Hotel Malta is gelegen in het centrum.

Toeslag bij boeking hotel Malta € 39,-- per persoon
Toeslag bij boeking hotel Vitkova Hora € 24,-- per persoon.


Van Jachymov/Karlovy Vary naar uw volgende bestemming Praag is het circa 130 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Praag 3 nachten
Een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië mag tijdens uw rondreis niet ontbreken. De ‘Gouden Stad’ heeft zoveel te bieden aan architectuur en historie. Wandel over de Karelsbrug, bezoek de Praagse burcht, maak een boottocht over de Donau en geniet van een ‘Pilsner’.


Accommodaties in Praag;

In Praag kunt u kiezen uit drie hotels/pensions. Hotel Kampa Garden is een hotel met een top ligging, midden in het centrum van Praag, direct naast de beroemde Karelsbrug. Het is gelegen op het bekende eiland Kampa, wat al eeuwen als rustplaats door de bewoners van Praag is gebruikt. Pension Zuzana is een prima pension wat enthousiast gerund wordt door familie Dousova. Gesitueerd in een rustig villawijkje, slechts op 8 minuten loopafstand van het metrostation. Binnen 10 minuten brengt de metro u naar het historische centrum. Het sfeervolle pension "Vetrny Mlyn" met eigen parkeerplaats is gesitueerd in een rustige groene wijk. U bereikt het centrum van Praag binnen 20 minuten met de bus.

Toeslag bij boeking pension Vetrny Mlyn € 9, -- per persoon.
Toeslag bij boeking hotel Kampa € 99,-- per persoon.

Van Praag naar uw volgende bestemming het Lipno Meer is het circa 190 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Zuid Bohemen 2 nachten
Op naar het zuiden! Zuid-Bohemen is een toeristisch gebied, waar veel leuke uitstapjes ondernomen kunnen worden. Bezoek het romantische Cesky Krumlov op 29 km van het Lipno Meer. Dit stadje valt geheel onder monumentenzorg en is één van de meest bezienswaardige stadjes van Europa. De zeer bos- en waterrijke omgeving biedt optimale mogelijkheden voor zwemmers, kanoërs, wandelaars en fietsers.


Accommodaties in Zuid Bohemen;

Er zijn vier accomodaties waaruit u kunt kiezen. Hotel Maxant en Pension Markus liggen op een schiereiland in het geliefde recreatieplaatsje Frymburk. Dit direct aan het Lipnomeer gelegen plaatsje ligt 25 km ten zuiden van het charmante Unesco beschermde Cesky Krumlov en 55 km ten zuiden van Ceske Budejovice . Pension Rosa staat in Cesky Krumlov. Hotel Barborka staat in het plaatsje Predni Vyton aan het Lipno meer.
Toeslag bij boeking hotel Barborka € 10 per persoon.

Toeslag bij boeking hotel Maxant € 32,-- per persoon.

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.