Zoeken en Boeken: Karlovy Vary

Vakantie in Karlovy Vary, Tsjechië

Karlovy Vary

Vakantie in Karlovy Vary

Karlovy Vary is grotendeels 19e eeuws en straalt nog steeds de allure uit van het trefpunt dat het destijds was. Dit is te danken aan de Roomse keizer en Tsjechische koning Karel IV die van dit plaatsje een stad maakte. Tijdens een hertenjacht ontdekte deze keizer de bronnen en hun heilzame werking, dit was te danken aan zijn hond die tijdens de jacht verwondingen opliep. Nadat het dier met het water in aanraking was gekomen genazen deze opvallend snel. Een beeld (niet van de hond maar van een gems) op een rots buiten de stad herinnert aan deze gebeurtenis.

Karlovy Vary De belangrijke monumenten in de stad zijn de: Sint-Ondrejkerk, orthodoxe Sint-Peter en Pauluskerk, Mlýnská colonnade, Stadstheater en de Sint-Maria Magdalenakathedraal. Naast deze historische kenmerken is Karlovy Vary natuurlijk ook bekend als kuuroord, er zijn namelijk twaalf geneeskrachtige bronnen. De bronnen worden gebruikt voor genezing maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden om alleen in te baden. Waar de temperatuur van de meeste bronnen rond de 40 ºC ligt is dit bij de krachtigste (en meest bekende) bron "Vrídlo" 73 ºC, deze bron welt op uit een diepte van meer dan 2000m. Het gebied wordt omsloten door een uitgestrekt bergachtig landschap van het Ertsgebergte. De hellingen vol bossen verbergen kilometers paden die uitstekende geschikt zijn voor wandelingen, fietstochten en panoramische vergezichten over het dal.

Karlovy Vary heeft nog meer te bieden, in het centrum staat bijvoorbeeld de beroemde stokerij van Jan Becher waar de bekende Becherovka likeur wordt gestookt. De apotheker Joseph Becher maakte in 1805 volgens een geheim recept deze kruidenbitter. Meer dan 20 verschillende kruiden en planten zijn erin verwerkt maar het meest belangrijke ingrediënt is natuurlijk het helende water van Karlovy Vary. Een andere smaakvolle aanrader zijn de Oplatky, een smakelijke "dunne wafel" met vanille of chocolade crème. Ook het schilderijenmuseum in Karlovy Vary, het casino (in het voormalige badhuis) en firma Moser (van het wereldberoemde glaswerk) zijn het bezichtigen meer dan waard.

Ervaar net als Mozart en Napoleon Bonaparte de schoonheid en helende werking van Karlovy Vary om het daarna net als deze beroemdheden in uw hart te sluiten.

Wellness in Karlovy Vary

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Karlovy Vary en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie