Zoeken en Boeken: Cesky Krumlov

Vakantie in Cesky Krumlov, Tsjechië

  • Diverse Tenten Op Chvalsiny Bij Cesky Krumlov, Zuid Bohemen, Chvalsiny
  • village Golf Hotel Svachuv Dvur, Zuid Bohemen, Cesky Krumlov
  • Pension Maja, Zuid Bohemen, Cesky Krumlov
  • Pension Rosa, Zuid Bohemen, Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

Vakantie in Cesky Krumlov

Cesky Krumlov ligt aan de rivier de Moldau en niet ver van het Lipnomeer. De in 1240 gebouwde burcht springt meteen in het oog en is toonaangevend voor de rest van deze plaats. Het plaatsje beschikt namelijk over meer dan 300 historische gebouwen die voor een heel intiem en indrukwekkend stadsbeeld zorgen.

wandelen door Cesky Krumlov Dwaal eens zonder doel en kaart door de stad en u zal via vele kronkelende straatjes de mooiste plekjes en antieke huizen tegen het lijf lopen. Dit alles is er dan ook verantwoordelijk voor dat UNESCO Cesky Krumlov in 1992 op de werelderfgoedlijst plaatste.

Cesky Krumlov staat niet alleen bekend als een stad met een rijke historie, maar ook als centrum van cultuur en gezelligheid. U kunt bijvoorbeeld het Internationale muziekfestival bezoeken, of het festival van Renaissance muziek.

Ook een echte aanrader is een theatervoorstelling bezoeken in de kasteeltuin. Maar de bekendste festival is het Slavnosti petilisté ruže-festival. Dit wordt elk jaar gehouden in het Zonnewende-weekend in juni. Tijdens dit feest wordt er geen verkeer toegelaten in het centrum en verandert Cesky Krumlov in een middeleeuwse stad. Er vinden onder anderen in het kasteel en bij de rivier dans- en theatervoorstellingen plaats. Het festival eindigt met een vuurwerkshow boven het kasteel. Er zijn weinig plaatsjes te vinden waar cultuur en romantiek zo goed hand in hand gaan.

Cesky Krumlov

Voor u alvast uitgezocht

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Cesky Krumlov en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie