Zoeken en Boeken: Lipnomeer

Vakantie in Lipnomeer, Tsjechië

Lipnomeer

Voor u alvast uitgezocht

Vakantie aan het Lipnomeer, een aangename, ongerepte sfeervolle vakantieregio!

Mogen wij u als eerst attenderen op het feit dat wij op het moment veel vakantiehuizen aan het Lipnomeer in de aanbiedingen hebben!?

Het Lipnomeer (40 km) ligt in het Sumava gebergte, niet ver van het drielandenpunt met Oostenrijk en Duitsland. U geniet hier van heerlijk ongerepte natuur.

Waterrijk en heuvelachtig


vakantie aan het Lipnomeer

Het grootste deel van het vakantieseizoen is het bij het Lipnomeer warm en zonnig. Het gebied kent duidelijk een landklimaat. De omgeving van het Lipnomeer is vooral waterrijk en heuvelachtig en daardoor zeer aantrekkelijk voor watersport- fiets- en wandelliefhebbers. Ook de rafters en kanoërs zijn hier actief te vinden. Uiteraard kunt u hier op nog veel meer manieren genieten van het landschap en de cultuur die deze streek te bieden heeft. Bezoekt u bijvoorbeeld kasteel Rozmberk en de oude stadjes Ceské Budejovice (bierstad) en het Unesco beschermde Cesky Krumlov.

Ontspannen en genieten aan het Lipnomeer

Bij het Lipnomeer kunt u op diverse manieren ontspanning zoeken. Er zijn zwembaden te vinden, strandjes met sportmogelijkheden en diverse kinderclubs. (o.a. de kinderclub Bollo in Lipno nad Vltavou). Bij de jachthaven in Lipno nad Vltavou zijn o.a. zeilboten, skates en fietsen te huur en zijn er mooie fiets en wandelpaden uitgezet ook geschikt om inline te skaten.

Jachthaven LipnomeerBij de jachthaven in Lipno nad Vltavou kunt u eveneens op het terras genieten van een prachtig uitzicht over het meer onder het genot van een heerlijk Tsjechisch biertje. De jachthaven grenst aan het mooie, schone strand en een gezellige promenade met horecagelegenheden, verschillende winkeltjes en een informatiecentrum.

In het gezellige historische plaatsje Frymburk aan het Lipnomeer is een groot wellness centrum gevestigd met binnenzwembad (grote glijbaan) sauna's en kristalgrotten. Massages zijn in dit Wellness centrum ook verkrijgbaar. Rond het marktplein in Frymburk vindt u gezellige restaurants met terrasjes waar u goed en voordelig kunt eten.

Natuur en cultuur

Cesky KrumlovUiteraard kunt u ook op een rustige manier genieten van het vele moois dat Tsjechië te bieden heeft. Zo zijn er tal van schitterende wandelroutes in de omgeving van het Lipno Meer. En vanuit het nabijgelegen Studansky kan men paardrijden door de vrije natuur. Bezoekt u ook het indrukwekkende woud Boubin met zijn oeroude bomen in het Boheemse woud. Een dag uitstapje wat zeer de moeite waard is.

Boomkroonpad Lipno


Boomkroonpad Lipno

Nieuw is het boomkroonpad in Lipno. Naast de 40 meter hoge boomtoppen zijn er op het 675 lange pad vele avontuurlijke dingen te beleven. Vanuit de uitzichttoren heeft u een prachtig uitzicht op het Lipno meer en het Boheemse Woud. Hoogtepunt is de 52 meter lange glijbaan vanaf de uitzichttoren. Het pad bevindt zich op de berg Kramolin, bij de uitstapplaats van de stoeltjeslift. Ook is er in juni 2013 een Indoor speelparadijs Lipno geopend.

Het Lipnomeer en de omgeving bieden tal van uitdagingen voor actievelingen

  • kano- en raftmogelijkheden op de rivier de Moldau
  • zeilen op het Lipnomeer
  • 18-holes golfbaan op heuvelachtig terrein in Lipno nad Vltavou
  • verhuur van fietsen, skates en bolderkarren
  • paardrijden
  • wandelen
  • verhuur van waterfietsen, roeiboten, kano's en kajaks
  • tennissen
  • Boloclub: dagelijks kinderactiviteiten tijdens de schoolvakanties
  • rodelbaan in Lipno nad Vltavou


Voor aanbiedingen aan het Lipnomeer of meer informatie

Voor u alvast uitgezocht

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Lipnomeer en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie