Wintersport busreis naar Tsjechië

Boek uw busreis in stap 1 tijdens het boeken. Vertrekdata 24 december, 31 december 2021 en 18 februari en 25 februari 2022

Gemakkelijk, comfortabel en betaalbaar op vakantie naar Tsjechië. Vele opstapmogelijkheden in Nederland

U zoekt een comfortabele en betaalbare manier om een reisbestemming in Tsjechië te bereiken? Voor ons geen probleem! Met de bus reizen naar Tsjechië betekent snel, gemakkelijk én voordelig naar uw wintersportbestemming.

Zorgeloos op reis in corona tijd

In samenwerking met Busvervoer Nederland en de ANVR zijn er richtlijnen opgesteld die het touringcarvervoer zo veilig en aangenaam mogelijk maken. Via deze weg willen jullie informeren over welke maatregelen er nu van kracht zijn en zullen gelden bij al onze busreizen. Het is heel goed mogelijk dat deze richtlijnen worden bijgesteld in de komende periode. Wij zullen dat via deze weg communiceren. Uiteraard ontvang je uiterlijk een week voor vertrek je voucher en daarbij onze reistips. Hierin tref je de meest up-to-date informatie. Voor vertrek worden alle touringcars grondig schoongemaakt en worden de meest aangeraakte onderdelen gedesinfecteerd. Denk hierbij aan de handgrepen en leuningen. Ook wordt de touringcar voor en na de rit extra lang geventileerd. Ventilatie in de touringcar Iedere touringcar is uitgerust met een verwarmings-, ventilatie- en koelingssysteem om het jou als passagier zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de reis. De verse lucht wordt van bovenaf ingeblazen en bij het voetengedeelte afgezogen. Naast algemene ventilatieroosters bevindt zich boven iedere stoel een regelbaar luchtventiel, zodat je zelf de toestroom hiervan kunt regelen. Sinds de uitbraak van pandemie Covid-19 zijn er zowel in de software dan wel mechanische aanpassingen gedaan om verspreiding van het virus tot het minimum te beperken. Het gevolg hiervan is dat er 100% aanzuiging van de buitenlucht is en dat deze via het passagiersgedeelte direct naar buiten wordt afgevoerd. In de praktijk zal het cabinevolume van bijvoorbeeld een 60-persoons touringcar zo’n 25 a 75 keer per uur wordt ververst. Door deze aanpassingen wordt de recirculatie van lucht tot het minimum beperkt en hiermee ook een mogelijke verspreiding van het virus via de luchtkanalen. Ter voorbereiding van je reis vooraf ontvang je per mail een gezondheidsverklaring. Deze dien bij het inchecken af te geven aan de chauffeur. Reizigers van 13 jaar en ouder dienen bij het instappen, tijdens de reis en bij het uitstappen een mondkapje te dragen. Je dient zelf voor voldoende mondkapjes te zorgen voor zowel de heen- als terugreis. Sommige papieren mondkapjes moet je na 4 uur gebruik al vervangen.

Corona regels tijdens je reis

Je dient plaats te nemen op de stoel welke je door de chauffeur wordt toegewezen.
Het toilet is alleen in uiterste geval van nood te gebruiken.
Lopen door de bus is niet toegestaan.
Tijdens de reis dien je het mondkapje te dragen.
De stoelen mogen uitsluitend tijdens de nacht in de ruststand.
Om het lopen en contact onderling tot het minimum te beperken is er geen catering aan boord.
De bestuurdersplek is afgesloten van het passagiersgedeelte. Als je een vraag hebt aan de bestuurders dan kan deze tijdens een pauze worden gesteld.

Minimale deelname busreis

Bij de bezetting van een bus geldt een minimum aantal passagiers. Als dit minimum aantal niet wordt gehaald en wij om die reden besluiten een reis niet door te laten gaan, word u uiterlijk vijf weken voor vertrek op de hoogte gebracht.

Rookvrije bussen
Voor alle busreizen bij Tsjecho Reizen geldt: Volledig rookvrije touringcars, dus ook de chauffeur rookt niet.

Het Keurmerk bus: veiligheid en comfort!
KEMA Keurmerk busbedrijfUw busreis moet een onvergetelijk succes worden. Daarom werkt Tsjecho Reizen met een busbedrijf die het Keurmerk Busbedrijf heeft. Dit kwaliteitslabel wordt elk jaar na strenge controles verleend door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Busbedrijf. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Rijksdienst voor het wegverkeer, de Rijksverkeersinspectie en de stichting STO voor de controle van de sociale voorschriften.

Keurmerksticker
Het Keurmerk Busbedrijf is steeds maar voor één jaar geldig. Naast de entreedeur van uw touringcar zit de keurmerksticker met vermelding van het geldende jaartal. Ook voor Tsjecho Reizen geldt: Met vertrouwen op weg!

 

Chauffeurs/reisleider

Onze chauffeur is meer dan alleen uw bestuurder, hij/zij is namelijk ook uw gastheer/gastvrouw. Dit houd in dat hij/zij u op alle mogelijke manieren van dienst zal proberen te zijn. Maar bovenal zorgen onze chauffeurs ervoor dat u veilig aankomt op uw wintersport bestemming in Tsjechië. U kunt daarom altijd rekenen op goed uitgeruste en alerte chauffeurs.

Touringcar

Luxe touringcar / Royal Class

Het paradepaardje in de luxe tourbussen, dat houd in: dubbele beglazing, stereo geluidsinstallatie, luchtvering, airconditioning, toilet, koelkast/koffie- en theezetfaciliteiten en extra service-deur. Het verschil zit in de stoelen en stoelruimte: comfortabele, verstelbare stoelen (hoek 45°/steek* minimaal 94 cm).*) Onder steek wordt verstaan de afstand tussen de voorkant van de zitting tot de voorkant van de zitting van de volgende stoel. Kortom, een busreis naar Tsjechië met beenruimte.Met de pendelbus op skivakantie naar Tsjechië

U stapt op in de door u gekozen opstapplaats en wij brengen u via het centrale wisselpunt Weert naar uw wintersport bestemming in Tsjechië. Wist u dat de touringcar per passagier het meest energiezuinige en uitstootarme vervoermiddel is? Het is dus niet alleen heel ontspannen en goedkoop reizen maar ook nog eens erg milieubewust.

Reizen via wisselplaats Weert met Royal Class stoel en met extra service!

Bij de busreizen naar Tsjechië gaat u vanaf de door u gekozen opstapplaats via het wisselpunt Weert naar uw vakantieplaats. U reist in Royal Class touringcars.
Het adres van de wisselplaats is ; La Place restaurant Nederweert Zuid (Rijksweg A 2, 75Z).

Stoelindeling

De buschauffeurs wijzen de stoelen toe aan de passagiers, zodat iedereen van één reserveringsnummer bij elkaar kan zitten.

De nachtbus

Het kan niet mooier: vrijdag-(na)middag stapt u in de bus naar Tsjechië, de volgende morgen bent u op de plaats van bestemming en kan de vakantie in het Reuzengebergte beginnen. Mits de weg en het weer dat toelaten natuurlijk. De terugreis vindt plaats op zaterdagavond, zodat u zondagmorgen weer terug bent in eigen land. De geplande aankomsttijd op wisselplaats Weert is 08.30 uur op zondagmorgen. Tsjecho reizen doet er alles aan om u optimaal te laten genieten van uw verblijf.

Vertrek- en aankomsttijden

De vertrek- en aankomsttijden treft u in het schema aan. Deze tijden dienen slechts als indicatie. Gepubliceerde tijden zijn altijd onder voorbehoud, de juiste tijden treft u in uw reisbescheiden aan. Opstaplokaties in Nederland kunnen wijzigen door beleidswijzigingen van lokale overheden. Eventuele wijzigingen in vertrektijden vanuit uw vakantiebestemming naar Nederland zullen u worden doorgegeven door uw accommodatieverschaffer


bus bagage

Bagage

Alle bussen hebben beperkte bagageruimte. Er is per persoon plaats voor één tas of koffer, één paar ski's (met stokken en schoenen) of één snowboard (met schoenen) en handbagage (max. 2 kg). Dit alles mag bij elkaar max. 20 kg wegen. In een snowboardhoes mag niet méér zitten dan 1 snowboard (dus ook géén overige bagage als snowboardschoenen, kleding e.d.). Indien mogelijk, de bindingen van het snowboard afhalen. Om te zorgen dat alle bagage mee kan is het ten strengste verboden om levensmiddelenpakketten mee te nemen. Indien u te veel bagage heeft, is de chauffeur verplicht deze te weigeren. Zorg altijd voor labels aan uw bagage. U blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

Huisdieren

In verband met de overlast die huisdieren eventueel kunnen opleverenvoor andere passagiers is het niet mogelijk deze in de bus mee te nemen.

Noodnummer

Mocht u onverhoopt vertraging hebben of mocht de touringcar niet tijdig aanwezig zijn op een opstapplaats, belt u dan alstublieft naar het telefoonnummer dat in uw reispapieren staat (24 uur per dag bereikbaar).

Waar kan ik opstappen?

Wij werken in de winter met opstapschema's. Uiteraard brengt de bus u na afloop van de reis ook weer naar uw opstapplaats terug.

Opstapgarantie!

Alle opstapplaatsen zijn gegarandeerd bij reservering tot 5 weken voor vertrek. Reserveert u binnen 5 weken voor vertrek, dan bestaat de mogelijkheid dat uw keuze niet meer gehonoreerd kan worden en u naar een andere instapplaats moet reizen (op eigen kosten), omdat wij dan de routes al efficiënt hebben ingedeeld.

Hoe ziet het opstapschema eruit?

Op deze pagina treft u het opstapschema aan. Bovendien wordt op uw reispapieren de juiste instapplaats en -tijd aangegeven. Om vertragingen en misverstanden te voorkomen vragen wij u vriendelijk niet op het laatste moment, zonder ons te informeren, uw opstapplaats te wijzigen.

Aankomst- en vertrektijden

Gepland vertrek vanaf de wisselplaats is vrijdagavond ca. 20.00 uur.
Geplande aankomsttijd in Tsjechië is tussen 08.30 - 10.00 uur.
Geplande vertrektijd uit Tsjechië is tussen 19.00 - 22.30 uur.
Geplande aankomst op de wisselplaats is zondagmorgen 08.30 uur.

Vertrektijd en -plaats Nederland:

Opstaptijd Opstapplaats Locatie
14.30 uur Leeuwarden Station Leeuwarden, busplatform, nieuw busstation
15.00 uur Heerenveen Mc. Donald Heerenveen, Stadionweg 11 (8448 EA)
16.00 uur Zwolle Station NS, Hanzelaan
16.30 uur Apeldoorn La Place restaurant (Rijksweg A50)
17.10 uur Arnhem Parkeerplaats Rijnhal (Olympus 1)
16.00 uur Amsterdam Meibergdreef, station Holendrecht
16.45 uur Utrecht Reactorweg 1, Bushalte bij restaurant meat and eat
17.45 uur Den Bosch Station Oost bushalte Bruistensingel 8
15.45 uur Den Haag Centraal Station , busplatform boven
16.45 uur Rotterdam Metrostation Capelse brug, Abraham Rijckevorselplein 48
17.45 uur Prinsenbeek NS Prinsenbeek parkeerterrein de Elleboog (bij internationale bushalte)
18.30 uur Eindhoven P+ R Meerhoven , Sliffertsestraat 304
20.00 uur Weert La Place restaurant Nederweert Zuid (Rijksweg A2, 75Z
21.00 uur Heerlen Station NS achterzijde (Spoorsingel 46, bushalte)

 

Bestemmingsplaats en vertrektijd Tsjechië:

Opstaptijd Opstapplaats Locatie
22.30 uur Liberec Hotel Babylon
21.45 uur Harrachov Hotel Karolina
21.30 uur Harrachov Hotel Svornost en Hotel Sklar (stop randweg op circa 150m)
21.20 uur Harrachov Hotel Bily Horec
21.15 uur Harrachov Hotel Centrum
21.00 uur Harrachov Busstation (uitstap Hotel Ryzoviste en Hotel Fit & Fun)
20.45 uur Rokytnice Hotel Krakonos
20.50 uur Rokytnice App. Horni Rokytnice
20.15 uur Vrchlabi Busstation
20.00 uur Spindleruv Mlyn Centrale parkeerplaats aan begin van het dorp
19.40 uur Cista *** Villapark Happy Hill
19.30 uur Cerny Dul *** Hotel Post
19.20 uur Janske Lazne *** Centrale parking
19.15 uur Svoboda*** Hotel Prom
19.05 uur Velka Upa*** Pension Relax
19.00 uur Pec pod Snezkou *** Kovarna en Snezka Residence / Busstation Pec pod Snezkou
Prijzen en vertrekdata: Route W14 Tsjechië Winter 2021 – 2022
Het tarief is op basis van Royal Class(!) € 215 retour op 18- en 24 december en € 205 pp 18- en 25 februari 2022

*** Bestemmingstoeslag € 35,- per persoon

U kunt ons ook bellen Tel: 010 278 15 00
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 en helpen u graag.

Tsjecho Reizen Zeker op reis
Aangesloten bij SGR, SGRZ, ANVR en Calamiteitenfonds.