Zoeken en Boeken

Wintersport in het Ertsgebergte, Tsjechië slechts 600 km van Arnhem!

Het Ertsgebergte is de langste bergketen (130 km) en ligt in het noordwesten van Tsjechië. Met zijn 1244 meter hoogte is Klinovec de hoogste berg van het gebied. Vooral door de snelle bereikbaarheid vanuit Nederland is dit een geliefde vakantiebestemming ..

Ertsgebergte

Het Ertsgebergte: slechts 600 km van Arnhem!

Het Ertsgebergte is de langste bergketen (130 km) en ligt in het noordwesten van Tsjechië. Met zijn 1244 meter hoogte is Klinovec de hoogste berg van het gebied. Vooral door de snelle bereikbaarheid vanuit Nederland is dit een geliefde vakantiebestemming. De afstand vanaf Arnhem bedraagt slechts 600 km.

Steeds meer wintersporters ontdekken het Ertsgebergte

Dit skigebied trekt de laatste tijd steeds meer Nederlandse wintersportgangers en groeit in populariteit. Ook de voorzieningen zijn de laatste jaren flink uitgebreid.
De best uitgeruste centra in deze streek
Bozi Dar – Klinovec en Jachymov - Naprava - Plesivec
zijn gelegen in het westelijke gedeelte.


Ertsgebergte

Het Ertsgebergte heeft een geheel eigen karakter

De dicht beboste bergtoppen en het uitgestrekte landschap geven de streek een geheel eigen karakter. In de nabijgelegen kleinschalige skicentra zoals Pernink, Nove Hamry, Kraslice en Bublava kunnen ook heerlijke afdalingen gemaakt worden. Pernink is na Bozi Dar het grootste skicentrum en heeft in totaal 4 skiliften. Uiteraard is daar ook een skihuur en skischool faciliteit. Bublava telt 3 skiliften en 5 pistes. In deze skidorpen kunt u profiteren van nog lagere prijzen voor het gebruik van skiliften en het krijgen van skiles. Tevens kent dit gebergte goede langlauf mogelijkheden door de aanwezigheid van veel gemarkeerde loipes (65 km).

Favorieten

Een greep uit ons aanbod in Ertsgebergte!

Boek nu uw favoriete vakantie bestemming in Ertsgebergte en geniet van een heerlijke vakantie!

Locatie