De hoogste berg van Tsjechië de Snezka

De hoogste berg van Tsjechië de Snezka
Met haar indrukwekkende lengte van 1603 meter en een top die boven alle anderen in het land uitstijgt is de Sněžka de hoogste berg van Tsjechië. Ze was al kort benoemd in onze blog post Roadtrippen door Tsjechië met 3 op reis (die overigens ook erg leuk is om te lezen) maar wij vinden dat deze majestueuze berg het verdient om wat uitgebreider toegelicht te worden.
De reus van het Reuzengebergte
Op de grens tussen Polen en Tsjechië bevindt zich één van de mooiste nationale parken van Europa, namelijk; het Reuzengebergte. Het gebied dat maar liefst zo’n 40 kilometer lang is telt vele uitgestrekte bossen, rotsachtige bergkammen, bruisende watervallen en pittoreske valleien. Boven al deze ruige schoonheid torent de koningin der Tsjechische bergen, de Sněžka, uit, die vanaf een hoogte van ruim anderhalf kilometer op het unieke landschap neerkijkt.

Oké de Sněžka zelf zal met haar kale top niet gekroond worden tot winnares van de schoonheidsverkiezing, maar het uitzicht dat vanaf de berg te zien is, is daarentegen wel fenomenaal. En ook de trip naar de top van de berg zal er één zijn om niet te vergeten. Bereid je wel goed voor want de dag vullende wandeltocht is best pittig. Trek dan ook je beste wandelschoenen aan en neem een goedgevulde rugzak met boterhammen mee. Wij raden aan om de wandeling halverwege te onderbreken voor het houden van een picknick pauze, want hoe gaaf is het om op zulke hoogte te lunchen.

Bovenop de Sněžka staat een rond houten kapelletje, genaamd St. Vavřinec, dat in het jaar 1681 is gebouwd. Verder bevinden zich er een restaurant, een souvenirshop, een groot weerstation en een postkantoor, waar men een ansichtkaartje kan versturen of een houten “medaille” kan kopen, die je jezelf eigenlijk wel mag toekennen na de intensieve klim.

Beschik je niet over zo’n goede conditie of wil je liever van het wonderschone uitzicht genieten zonder daar een gehele dag voor onderweg te zijn dan kan je er ook voor kiezen om met de kabelbaan de top te bereiken, stap de gondel in en geniet in alle comfort van het uitzicht terwijl je binnen 15 minuten naar het hoogste punt van Tsjechië wordt gebracht.

Hoe je de top ook bereikt, eenmaal aangekomen zul je even stil zijn van wat er zich voor je ogen afspeelt, Tsjechië en het Reuzengebergte in vol ornaat. Een bezoek aan de Sněžka is het meer dan waard en dat zal ieder die boven op de top heeft gestaan beamen.

Voordelig skiën in Pec pod Sněžkou
Aan de voet van de Sněžka ligt het geliefde wintersport dorpje Pec pod Sněžkou. Een dorpje waar je tegen een lage prijs een heerlijke skivakantie in Tsjechië kunt beleven. Naast dat accommodatie en skilessen over het algemeen een stuk goedkoper zijn dan in andere wintersportlanden, is het eten ook nog eens voordeliger. En bierliefhebbers opgelet, voor een halve liter bier hoef je ongeveer maar twee euro neer te leggen. Dat belooft een gezellige Après-Ski te worden.

Naast skiën en Après-skiën is er nog heel wat meer te beleven in Pec pod Sněžkou. Zo kan er in het levendige dorpje lekker gegeten worden in één van de gezellige restaurantjes, zijn er een aantal winkeltjes en maken de aanwezige speeltuin, rodelbaan een bowlingbanen de bestemming voor de kinderen een groot speelparadijs. Wintersporten in Pec pod Sněžkou is dus voor zowel jong als oud een feest.

Tsjecho Reizen heeft een uitgebreid aanbod aan accommodaties in het Reuzengebergte, waaronder verblijven in Pec pod Sněžkou. Ben je enthousiast geworden? Neem dan even een kijkje op de website en wie weet sta je binnenkort zelf op de top van de koningin der Tsjechische bergen.

Bekijk ons aanbod

Laat een reactie achter