Zoeken en Boeken

Hotel Praag

Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag wordt gezien als een van de mooiste steden van Europa. De bijnaam De Gouden Stad is dan ook zeker niet misplaatst. Sinds 1992 staat zelfs het gehele historische stadscentrum van Praag op de Unesco Wereld erfgoedlijst! Honderdduizenden mensen brengen ieder jaar een bezoek aan de prachtige stad en voor iedereen is de reden van het bezoek anders. Sommigen komen speciaal voor de prachtige bouwwerken of de talloze bezienswaardigheden in Praag. Anderen komen voor het lekkere Tsjechische bier of de lage prijzen. Het maakt eigenlijk niet uit met wat voor reden u naar Praag komt. Als u er eenmaal bent, vindt u vanzelf genoeg redenen om langer te willen blijven!

Tsjecho Reizen biedt al sinds 1995 reizen aan naar Praag. Omdat de stad zo dichtbij Nederland ligt is het gemakkelijk om er met zowel de auto, trein, bus of vliegtuig te komen. Door onze jarenlange ervaring met deze bijzondere stad kunnen we u uitgebreid vertellen waar u beslist geweest moet zijn tijdens uw vakantie. Op die manier zorgen we er graag voor dat uw stedentrip naar Praag een onvergetelijke ervaring wordt!

Hotels, pensions en appartementen in Praag

Na 21 jaar hebben we een goed beeld gekregen van het aanbod aan hotels, pensions en appartementen in Praag. Dit komt mede door onze eigen vestiging in Praag waardoor we alleen met de beste accommodaties contracten afsluiten.

Excursies en Rondleidingen in Praag

Praag is een stad met tientallen bezienswaardigheden en unieke activiteiten. Door ons uitgebreide aanbod aan excursies en rondleidingen kunt u de stedentrip naar Praag nĆ³g leuker maken. Tijdens het boeken van uw accommodatie is het mogelijk om voor een of meerdere van deze activiteiten te kiezen. Uiteraard krijgt u ook een persoonlijke prijsopgaaf te zien. Zo kunt u voordat u boekt nog even zien hoe voordelig u op reis gaat!

Heeft u een bijzonder verzoek of vragen over een hotel, pension of appartement? Wij helpen u graag verder op 010-2781500

Reisinfo

Reisinformatie Tsjechiƫ

Klimaat en geografische gegevens Tsjechiƫ

Tsjechiƫ ligt in het hart van Europa en wordt begrensd door Duitsland, Slowakije, Polen en Oostenrijk. Ongeveer een derde van het land wordt bedekt met bossen. Dit vakantieland is gastvrij, goedkoop en nu nog niet door het massatoerisme ontdekt. Tsjechiƫ is het synoniem voor: heerlijk relaxen in de prachtige natuur, het bezichtigen van historische stadjes en een gastvrij onthaal door haar gemoedelijke bevolking. Bergen vormen in een deel van het land een natuurlijke grens met de buurlanden. Op 1 mei 2004 is Tsjechiƫ toegetreden tot de Europese Unie.

TsjechiĆ« heeft een landklimaat dus een duidelijk continentaal karakter; typerend zijn de warmere zomers dan bij ons en de strenge winters, dat wil zeggen dat het land uitermate geschikt is voor een aangename, zonnige zomer en voor u ook een passende winterbestemming is. Er valt minder neerslag dan in Nederland. TsjechiĆ« is twee maal zo groot als Nederland. De oppervlakte van het land is 78.864 kmĀ². TsjechiĆ« telt ongeveer 10 miljoen inwoners.

Informatie voor automobilisten Tsjechiƫ

Tsjechiƫ heeft een netwerk van wegen en snelwegen van goede kwaliteit met een zichtbare markering. De verkeersvoorschriften in Tsjechiƫ vertonen geen belangrijke verschillen ten opzichte van verkeersvoorschriften in andere Europese landen. Het is verplicht een autogordel op de voorbank te gebruiken en de lichten altijd aan te doen. In Tsjechiƫ geldt een volledig alcoholverbod voor verkeersdeelnemers. Bij de benzinestations kunt u alle soorten loodvrije benzine, gas en diesel verkrijgen.

Enkele afstanden gerekend vanaf Utrecht:
Praag875 km
Centraal Bohemen875 km
Zuid Bohemen925 km
West Bohemen700 km
Noord Bohemen800 km
Reuzengebergte900 km
Oost Bohemen950 km
Moraviƫ1100 km

Snelheidslimieten in Tsjechiƫ

Snelheidslimieten in Tsjechiƫ zijn

 • binnen de bebouwde kom 50 km per uur
 • buiten de bebouwde kom 90 km per uur
 • op de snelwegen 130 km per uur

Verplichte documenten in Tsjechiƫ voor automobilisten

 • kentekenbewijs
 • een geldig rijbewijs
 • een goede autoverzekering (groene kaart) die minimaal geldig is voor de periode van uw verblijf in TsjechiĆ«
 • een tolvignet TsjechiĆ« (zie toelichting)

Een tolvignet behoeft u alleen aan te schaffen indien u gebruik maakt van de snelweg. Deze is te koop bij de Tsjechische grens en benzinestations. Een vignet voor 7 dagen kost 220,-- CZK (ca. ā‚¬ 8,50). Een vignet voor 3 maanden kost 330,-- CZK (ca. ā‚¬ 13,--). De controle door de Tsjechische politie is streng. Vergeet niet een evt. oud tolvignet te verwijderen en het kenteken op het vignet te vermelden.

Snelwegen
Autosnelwegen en hoofdwegen zijn goed in Tsjechiƫ. De belangrijkste autosnelweg loopt van de Duits-Tsjechische grens bij Waidhaus via Praag en Brno naar Bratislava. Hierdoor rijdt u vanaf Arnhem in 7 uur naar Praag. Files komen in Tsjechiƫ zelden voor. Wel kan het op de rondweg van Praag in het weekeinde soms erg druk zijn.

Reisdocumenten Tsjechiƫ

Sinds 1 mei 2004 is Tsjechiƫ lid van de Europese Unie. Hierdoor is het voor Nederlanders mogelijk te reizen met een identiteitskaart naar Tsjechiƫ. Een paspoort is niet langer noodzakelijk. Deelnemers die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten moeten zich voor informatie betreffende benodigde grensdocumenten wenden tot de ambassade van hun land. Tsjecho Reizen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen voortvloeiend uit ontbrekende of ongeldige grensdocumenten. Uitvoerige informatie kunt u krijgen bij de ambassade van de Tsjechische Republiek in Den Haag tel.nr. is: 070-3130031.

De taal in Tsjechiƫ

De officiƫle taal in Tsjechiƫ is het Tsjechisch. De oudere generatie spreekt aardig Duits, de jongeren spreken Engels, Duits of andere talen.

Officiele feestdagen in Tsjechiƫ

01.01. Nieuwjaarsdag
08. en 09.04. Pasen
01.05. Dag van de Arbeid
08.05. Bevrijdingsdag
05.07. Dag van de Slavische apostelen
06.07. Jan Hus
28.09. Feestdag sv. Vaclav
28.10. Nationale Feestdag / Onafhankelijkheidsdag
17.11. Dag van de vrijheid en democratie
24., 25. en 26.12. Kerstmis

Geld en cheques

Geld wisselen kunt u bij de grens, bij banken en wisselkantoren in het land. Invoer van Tsjechisch geld is toegestaan. Pinautomaten vindt u in alle grotere plaatsen en steden. Eurocheques en creditkaarten worden op dit moment bijna overal geaccepteerd. De gemiddelde koers is: 100,-- CZK = ā‚¬ 4,00.

Telefoneren van en naar Tsjechiƫ

Het netnummer van Tsjechiƫ is 00420. Het abonnee nummer dient u te kiezen zonder de eerste nul. Belt u vanuit Tsjechiƫ naar Nederland dan dient u het netnummer 0031 te kiezen en het abonnee nummer wederom zonder de eerste 0. U kunt het voordeligst telefoneren vanuit het postkantoor of de openbare telefooncel.

Belangrijke telefoonnummers Tsjechiƫ

Belangrijke telefoonnummers in Tsjechiƫ zijn
Alarm Centrale 112
Politie 158
Ambulance 155
Brandweer 150

Nederlandse ambassade in Tsjechiƫ

Het adres van de Nederlandse ambassade in Praag is:
Nederlandse Ambassade
Gotthartska 6/27
160 00 PRAHA 6
tel.: 00420 ā€“ 233 015 200
fax: 00420 ā€“ 233 015 254
web: www.netherlandsembassy.cz
e-mail: nlgovpra@ti.cz

Tsjechische Ambassade in Nederland

Tsjechische Ambassade
Paleisstraat 4
2514 JA DEN HAAG
tel.: 070 ā€“ 3130031
fax: 070 ā€“ 3563349
web : www.mzv.cz/hague
e-mail: hague@embassy.mzv.cz

Het Tsjechisch bureau voor Toerisme

Gatwickstraat 11
1043 GL Amsterdam
web: www.czechtourism.com

Openingstijden winkels in Tsjechiƫ

Postkantoren: 08.00ā€“18.00 uur
Banken: 08.00ā€“16.00 uur
Winkels: 08.00ā€“18.00 uur
(ā€˜s zaterdags 08.00ā€“12.00 uur)
Grotere supermarkten zijn vaak dagelijks geopend tot 20.00 of 22.00 uur.

Thuisblijvers

Laat bij familieleden, vrienden of buren het adres en telefoonnummer van uw vakantieverblijf in Tsjechiƫ achter, zodat men u altijd weet te vinden indien dit nodig mocht zijn. Laat tevens het telefoonnummer achter van Tsjecho Reizen, wij weten precies waar u bent.

Grote Auto Atlas Tsjechiƫ

Voor een goede route beschrijving naar uw vakantiebestemming in Tsjechiƫ adviseren wij u om de Grote Auto Atlas aan te schaffen (1:200 000). Deze atlas geeft aan waar kastelen en benzinepompen te vinden zijn. Ook zijn in het boek grove plattegronden van een aantal steden opgenomen. De atlas is op aanvraag gratis verkrijgbaar bij een boeking bij Tsjecho Reizen.

Visvergunning in Tsjechiƫ

In TsjechiĆ« en Slowakije dient u in het bezit te zijn van een visvergunning. Om deze te kunnen verkrijgen dient u in het bezit te zijn van een geldige nationale visvergunning en dient u uw paspoort te tonen. Een visvergunning is bij de plaatselijke VVV-kantoren verkrijgbaar. Let er wel op dat in niet alle meren gevist mag worden. Informeert u daarom goed ter plaatse. Uiteraard is onze organisatie bereid de visvergunning voor u aan te vragen bij de accommodatieverschaffer. Wij rekenen hiervoor ā‚¬ 10,-- per aanvraag. U dient dit echter wel gelijk bij reservering op te geven. Wel willen wij u erop wijzen dat de tarieven van visvergunningen sterk kunnen verschillen per bestemming in TsjechiĆ«.

Het eten in Tsjechiƫ

In vrijwel ieder restaurant in Tsjechiƫ staan schnitzel en biefstuk op het menu. Ook zult u overal goulash tegenkomen. Als bijgerecht kunt u altijd knedliky (aardappel/meel knoedels), patat frites of gekookte aardappels verkrijgen. Iedere streek heeft zijn specialiteiten. Gebakken kaas is een veelvoorkomend en smakelijk gerecht en in de visrijke gebieden zijn forel en karper volop verkrijgbaar. In de bergen van Tsjechiƫ treft u in de menukaart diverse wildgerechten in de menukaart aan. Verse groenten zijn schaars echter een gemengde salade kunt u overal bestellen.

Voordelig Tsjechiƫ

Tsjechiƫ is nog steeds voordelig!
Voor een pilsje (halve liter) betaalt u ongeveer 25 CZK (= ā‚¬ 0,95). Ook voor de prijs van het eten hoeft u geen moeite te doen en zelf te gaan koken. Voor 200 CZK (= ā‚¬ 7,50) geniet u al een drie gangen menu. Het is in TsjechiĆ« wel gebruikelijk fooi te geven. Wij adviseren een percentage van 10% te handhaven.

Voorwaarden kortingen en toeslagen

Onderstaande punten maken onverbrekelijk deel uit van onze reserveringsvoorwaarden vermeldt op deze site:

Veel hotels en pensions in TsjechiĆ« geven speciale kinderkortingen. Deze staan vermeldt in de prijstabellen. Kinderkorting is niet mogelijk in combinatie met andere kortingen en is van toepassing, als kinderen op de kamer met 2 volwassenen verblijven. Er wordt bij de berekening ervan uitgegaan dat kinderen de e.v.t. extra bedden benutten. Korting op korting is niet van toepassing. Kinderen tot 2 jaar verblijven in de meeste gevallen gratis. Over het algemeen dient u het kinderbedje zelf mee te nemen. Indien kinderen ouder als 2 jaar geheel gratis verblijven dan hebben ze geen recht op een eigen bed. Kinderen tot 10 jaar genieten meestal kinderkorting. De leeftijd op de dag van aankomst is bepalend. Kortingen die gegeven worden aan volwassenen (b.v. extra bed) en kinderen zijn niet van toepassing op halfpension toeslag. Sommige bestemmingen in TsjechiĆ« rekenen een aparte halfpension toeslag voor kinderen. Kinderkorting bij appartementen (m.u.v. de appartementen in hotels en pensions) is van toepassing indien per kind 1 volwassene betaalt. Bij reservering van een Ć©Ć©npersoonskamer is meestal een toeslag van toepassing. Indien niet de maximale capaciteit bedden op een kamer bezet worden gedurende het hoogseizoen, dan kan hiervoor een toeslag verlangd worden (toeslag leeg bed), indien dit het geval is dan wordt u hierover geĆÆnformeerd door onze medewerkers.

Parkeerkosten in Tsjechiƫ

Diverse accommodaties beschikken over betaalde parkeergelegenheid voor de auto. Wij kunnen u echter geen exacte (c.q. bindende) informatie verstrekken met betrekking tot het bedrag, dat u dient te betalen voor het gebruik van een parkeerplaats in Tsjechiƫ. Deze kosten worden vastgesteld door de accommodatieverschaffer of gemeente en hierop hebben wij geen invloed. Parkeren geschiedt altijd op eigen risico.

Wijzigingen

Om uw vakantie goed te laten verlopen moeten wij bepaalde zaken voor u bij de verhuurder vast laten leggen. Daarom vragen wij u bij uw reservering op te geven of u een bepaalde voorkeur heeft, een huisdier meeneemt, een kinderbedje wenst of andere specifieke vragen heeft. Besluit u in een later stadium dat er nog iets geregeld moet worden dan zullen wij ons uiterste best doen om dit te realiseren. Voor een dergelijke wijziging berekenen wij ā‚¬ 20,-- wijzigingskosten. Wijzigingen in de overeenkomst met vertrek binnen 1 week worden door onze organisatie niet gerealiseerd.

Wenst u over te boeken naar een andere vakantiewoning, dan is dit mogelijk tot 6 weken voor aanvang van de huurperiode van de eerder gereserveerde accommodatie.

LET WEL: De hieraan verbonden kosten bedragen ā‚¬ 50,--. Indien u later dan deze voornoemde termijn wenst over te boeken, dan wordt dit als annulering beschouwd en zijn de annuleringsvoorwaarden onverminderd van kracht.

Ligging vakantiehuizen Tsjechiƫ

Veel van onze vakantiewoningen zijn geselecteerd op een landelijke ligging en zijn nogal eens gevestigd in de vrije natuur. In Tsjechiƫ is het een normaal verschijnsel dat een dorp bestaat uit soms maar 5 of 10 huizen. Tevens dient u er rekening mee te houden dat uw mobiele telefoon niet overal werkt en dat de winkels niet altijd op loopafstand bereikbaar zijn. Indien niet anders vermeld kunt u direct bij de woning parkeren.

Interieur woningen/appartementen Tsjechiƫ

Alle woningen en appartementen in TsjechiĆ« zijn eigendom van particulieren en volledig naar hun smaak ingericht en in de stijl van het land. Realiseert u zich dat u in het huis van ā€œeen anderā€ woont die niet dezelfde smaak als u heeft. Immers: thuis is het toch anders. De bedden zijn in TsjechiĆ« vaak iets harder en kunnen korter zijn dan wij gewend zijn. Ook overgordijnen kunnen af te toe ontbreken. Over het algemeen zijn de woningen goed ingericht. Indien er gesproken wordt over bewoning van een verdieping of gedeelte van een huis dan kan het overige gedeelte bewoond zijn door de eigenaar. Het komt wel eens voor dat woningen voor westerse maatstaven nog wat eenvoudig zijn. Voor dergelijke woningen hanteren wij in de beschrijving het woord standaard. Hanteren wij in de omschrijving smaakvol dan betreft het een leuke inrichting met spulletjes van de eigenaar. En wordt er gesproken over een luxe (top) bestemming dan kan men een volledig, naar westerse maatstaven, ingericht huis verwachten. In het algemeen is het aantal gemakkelijke stoelen dat aanwezig is in de woning niet toereikend voor het maximaal aantal personen waarvoor de woning in TsjechiĆ« geschikt is. Basisbenodigdheden zijn aanwezig om in de woning te kunnen verblijven. Toch dient u er rekening mee te houden dat interieur en gebruiksartikelen nog niet altijd de westerse kwaliteit hebben zoals u gewend bent. In sommige gebieden is het kraanwater geen drinkwater. De eigenaar zorgt er dan meestal zelf voor dat er genoeg drinkwater in het huis aanwezig is. Wij adviseren dan ook water in flessen aan te schaffen, dat is in TsjechiĆ« heel goedkoop. Als er een TV aanwezig is, dan betekent dit dat u alleen Tsjechische zenders zult kunnen ontvangen. Alleen op een TV met satelliet ontvangst kunnen ook programmaā€™s van Duitse en Oostenrijkse zenders ontvangen worden. Een sauna, indien deze bij een accommodatie aanwezig is, kan men meestal tegen een kleine vergoeding gebruiken. De accommodaties beschikken over normale sanitaire voorzieningen: toilet, douche en/of bad, wastafel koud en warm water. Een douche kan een handdouche zijn, een wastafel heeft niet altijd warm stromend water.

De keukenbenodigdheden zijn in het algemeen eenvoudiger dan bij u thuis, maar de keuken is altijd compleet ingericht. Het kan voorkomen dat men in de accommodatie een tweepits kookstel aantreft in plaats van een vierpits. Een koelkast, gas- of elektrisch fornuis en voldoende serviesgoed e.d. zijn natuurlijk wel aanwezig. In Tsjechiƫ is het ook nog niet gebruikelijk dat er overal een koffiezetapparaat, waterkoker of magnetron aanwezig is. Deze benodigdheden zijn altijd extra vermeld. Het komt weleens voor dat appartementen zijn uitgerust met een keukenblokje of kitchenette. Ze bieden geen gelegenheid om uitgebreid te kunnen koken maar volstaan voor een eenvoudige bereiding. Als u iets mist meldt dit dan meteen bij de verhuurder of het sleutel adres. Hiermee voorkomt u dat een klein gemis uitgroeit tot een grote ergernis. Dekbedden/dekens zijn overal aanwezig evenals bedlinnen. Bij een verblijf in een vakantiehuis, chalet of bungalow dient u handlinnen en keukenlinnen zelf mee te nemen. In de teksten bij de woningen komt u o.a. de volgende omschrijvingen tegen: woonkeuken: de woonruimte en keuken zijn gecombineerd. Woon/slaapkamer: de woonruimte en slaapruimte is gecombineerd. Indien bij de woning staat b.v. 5-7 personen betekent dit dat de woning ideaal is voor 5 personen maar slaapplaatsen heeft voor 7 personen.

Hotels en Pensions in Tsjechiƫ

Bij een verblijf in een hotel of pension in Tsjechiƫ zijn handdoeken aanwezig. Het kan voorkomen dat de wisseling van handdoeken niet iedere dag plaatsvindt. Wij adviseren u daarom enkele handdoeken zelf mee te nemen. De bedden zijn in Tsjechiƫ vaak iets harder dan wij gewend zijn en ook overgordijnen kunnen af te toe ontbreken. Bedverschoning vindt in principe ƩƩn keer per week plaats. Bij de wat duurdere hotels is de bedverschoning vaker. Restaurant- of gezamenlijke ruimtes zijn niet 24 uur per dag geopend. U kunt bij de receptie of eigenaar informatie verkrijgen over de exacte openingstijden.

Verzorging

Logies - Verzorging van alleen logies.
Logies en ontbijt - De verzorging begint met het ontbijt op de tweede dag in uw hotel en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag.
Halfpension - U geniet ontbijt en diner. Deze begint met het diner op de aankomstdag en eindigt met het ontbijt op de vertrekdag. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van een keuzemenu.

Gebruik faciliteiten accommodaties Tsjechiƫ

Bij veel accommodaties in Tsjechiƫ kunt u gebruik maken van bepaalde faciliteiten zoals b.v. een zwembad, sauna, stoombad, fitnessruimte e.d. Dit wil echter niet zeggen dat deze faciliteiten 24 uur per dag geopend zijn en gratis beschikbaar zijn. Informeer altijd ter plaatse naar de mogelijkheden en openingstijden. Bovendien is het doorgaan ervan afhankelijk van belangstelling.

Kindvriendelijk Tsjechiƫ

Bij het contracteren van onze accommodaties houden wij rekening met de kindvriendelijkheid van deze bestemming in Tsjechiƫ. Uiteraard blijft u uiteindelijk verantwoordelijk voor uw (kleine) kinderen, denk hieraan als u bijvoorbeeld een huis met zwembad in Tsjechiƫ boekt of een huis met ligging bij water.

Kinderbedje in accommodatie Tsjechiƫ

In de beschrijvingen van de accommodaties staat aangegeven of er een kinderbedje aanwezig is of dat er een kinderbedje aangevraagd kan worden. Indien mogelijk zal de eigenaar voor u een kinderbedje (meestal tegen een kleine vergoeding) plaatsen. Het bedlinnen voor een kinderbedje dient u zelf mee te nemen.

Favorieten

Een greep uit ons aanbod in Praag!

Boek nu uw favoriete vakantie bestemming in Praag en geniet van een heerlijke vakantie!

Populair

Uitgaan in Praag
Uitgaan in Praag
Naast het genieten van een kopje koffie op een gezellig terras zijn er vele uitgaansmogelijkheden in Praag. Er zijn vele disco's, bars en uitgaansgelegenheden. Neem vast een voorproefje!
Uit eten in Praag
Uit eten in Praag
Praag telt meer dan 1200 restaurants. Er is een gevarieerd aanbod van restaurants van Chinees, Thais, Indiaas, Frans, Noord-Afrikaans tot Italiaans aan toe. Vergeet tijdens uw bezoek aan Praag de traditionele Tsjechische keuken absoluut niet!
Winkelen in Praag
Winkelen in Praag
Praag telt meer dan 1200 restaurants. Er is een gevarieerd aanbod van restaurants van Chinees, Thais, Indiaas, Frans, Noord-Afrikaans tot Italiaans aan toe. Vergeet tijdens uw bezoek aan Praag de traditionele Tsjechische keuken absoluut niet!
Kerst in Praag
Kerst in Praag
Praag telt meer dan 1200 restaurants. Er is een gevarieerd aanbod van restaurants van Chinees, Thais, Indiaas, Frans, Noord-Afrikaans tot Italiaans aan toe. Vergeet tijdens uw bezoek aan Praag de traditionele Tsjechische keuken absoluut niet!
Oud en Nieuw in Praag
Oud en Nieuw in Praag
Praag telt meer dan 1200 restaurants. Er is een gevarieerd aanbod van restaurants van Chinees, Thais, Indiaas, Frans, Noord-Afrikaans tot Italiaans aan toe. Vergeet tijdens uw bezoek aan Praag de traditionele Tsjechische keuken absoluut niet!

Voorreserveren

Voorreserveren volgend seizoen!

Vroeg boeken zomervakantie Tsjechiƫ

Wilt u al vroeg uw zomervakantie voor volgend jaar boeken? Bij ons is dat altijd mogelijk!

Zelfs als de huidige zomerseizoen nog in volle vaart actief is kunt u uw favoriete bestemming voor het volgende zomerseizoen al reserveren. Het vroeg boeken van uw zomervakantie is een onderdeel van ons standaard service productenpakket. Het voordeel van het maken van een zogenaamde voorboeking is dat u keuze heeft uit het volledige aanbod. Maak daarom nu al uw keuze en maak gebruik van de dienst vroeg boeken zomervakantie. U kunt ter indicatie de prijzen van het huidige seizoen aanhouden. De prijzen van het nieuwe seizoen verschijnen eind december op de site. Op basis van deze gegevens besluit u eind december of de reservering definitief kan worden gemaakt.

Hoe boek ik mijn zomervakantie voor volgend jaar?

Heel eenvoudig, u vult in het ZOEK en BOEK menu uw wensen in (bijv. periode, streek etc.). U ziet dan alle bestemmingen die aan uw criteria voldoen. Vervolgens maakt u een keuze uit het aanbod. Zo kunt u heel eenvoudig uw zomervakantie vroeg online boeken. Meer is het niet en uw favoriete bestemming is op dat moment vastgelegd! Uiteraard kunt u uw voorboeking ook telefonisch doen via 010-2781500

Welke spelregels zijn van toepassing bij het vroeg boeken van een zomervakantie?

 • U voldoet, in plaats van de gebruikelijke 30%, een aanbetaling van slechts ā‚¬ 50,- per 15 personen met daarbij de reserveringskosten.
 • Mocht u uw voorboeking tussentijds willen wijzigen (huis, periode), dan bedragen de wijzigingskosten ā‚¬ 15,-.
 • U zet de voorreservering om in een definitieve reservering op het moment dat de nieuwe prijzen eind december online verschijnen. U krijgt hierover bericht met het verzoek contact op te nemen met onze organisatie. Bij het definitief maken kunnen evt. verzekeringen en gewenste diensten afgesloten worden.
 • Indien u de voorreservering definitief maakt, dan ontvangt u van ons de definitieve boekingsbevestiging met de datum waarop u het resterende deel van de aanbetaling dient te voldoen. Mocht u van de boeking wensen af te zien, dan zullen wij de door u voldane aanbetaling direct restitueren.
 • U maakt een voorreservering onder voorbehoud van prijs en programma wijziging

Groepen

Groepsreizen naar Praag


Wilt u met een grote groep vrienden, de school, collegaā€™s, familie, personeel of uw bedrijf een geheel op uw wensen afgestemde reis?
Tsjecho Reizen is al sinds 1995 dƩ specialist voor groepsreizen naar Praag. De Gouden stad Praag is zakelijk, met uw sportclub, school of met vrienden dƩ ideale groepsbestemming. De Gouden stad is rijk aan cultuur, uitgaansmogelijkheden, historie, kunst, mooie winkelstraten, parken en sfeervolle restaurantjes. Voor elk wat wils! Wij verzorgen een stedentrip naar Praag die naadloos aansluit op uw wensen en laten indien gewenst ook ruimte om naast het programma er zelf even op uit te gaan. Met het verzorgen van ludieke activiteiten, rondleidingen, vervoer en transfers hebben wij ruimschoots ervaring. De organisatie is bij ons in goede handen. Een greep van diverse activiteiten die in Praag ondernomen kunnen kunt u terugvinden in onze rubriek excursies Praag.

Mede vanwege het goedkope en culturele karakter van Tsjechiƫ is het ook vooral een ideale bestemming om aan te doen voor scholen. Al diverse malen hebben wij voor scholen reizen naar Praag mogen verzorgen bijvoorbeeld gecombineerd met een bezoek aan Terezin, Kutna Hora of met activiteiten in het Reuzengebergte. Veel van onze accommodaties bieden aantrekkelijke groepskortingen, zelfs gedurende de hoogseizoenweken.

Vanzelfsprekend maken wij een groepsreis op maat die naadloos aansluit op uw wensen. Neem dan ook gerust contact op met onze afdeling groepsreizen via e-mail groepsreizen@tsjechoreizen.nl of per telefoon 010-2781500. Wij hebben de ervaring en deskundigheid in huis om voor u en uw groep een geweldige groepsreis naar Tsjechiƫ, Praag en of Slowakije samen te stellen en een scherpe aanbieding uit te brengen

Middels het offerteaanvraag groepsreizen formulier kunt u een vrijblijvende offerte aanvraag bij ons doen wanneer u van plan bent een vakantie te organiseren voor een groep van minimaal 15 personen.

M.b.v. dit formulier kunt u vrij nauwkeurig uw wensen kenbaar maken. Uitzonderingen en/of overige vragen kunt u in dit formulier bij de opmerkingen/suggesties vermelden. Wij zullen binnen 5 werkdagen de vrijblijvende offerte per e-mail aan u verzenden.

LET OP:


 • Voor vakantiehuizen brengen wij geen offerte uit. Een vakantiehuis heeft doorgaans een vaste prijs per week ongeacht het aantal personen. De prijs hiervan vind u altijd terug op de website.
 • Voor het volgende seizoen kunnen wij nog geen offerte uitbrengen. De nieuwe tarieven komen medio december. Een voorboeking op basis van de huidige tarieven kunt u uiteraard wel maken.

Nu doen: offerteaanvraag groepsreizen