Praag wordt vaak één van de mooiste steden ter wereld genoemd wordt en dat is niet voor niets!

Deze sfeervolle schatkamer van Europa is gelegen aan de rivier de Moldau midden in Tsjechië en biedt een onvergetelijk schone aanblik. Het is de plaats waar zich door de eeuwen heen verschillende volkeren vermengden en verschillende culturen hun oorsprong hadden. Daardoor heeft deze veelzijdige stad veel interessante bezienswaardigheden te bieden en is het één van de mooiste en oudste steden van de wereld. Het Praag van de honderd torens zegt iets van de schat aan architectuur. Tientallen kunstenaars uit vooral Italië en Duitsland, gaven Praag het barokke aanzicht. Praag is niet alleen het hart van Europa maar ook het hart van de Europese architectuur.

Praag is sinds het ontstaan meer dan duizend jaar geleden gevuld met prachtige gedenkwaardige bouwwerken. Talrijke bezienswaardigheden sieren de stad waaronder de Praagse burcht met de St. Vitus kathedraal, de Karelsbrug, de gotische Tynkerk, het raadhuis met de astronomische klok en het bekende"gouden straatje". Beklim eens de heuvels in de stad of de uitkijktoren bij Petrin want geen stad in Europa heeft zulke prachtige vergezichten.

Praag is tevens de stad met een grote concentratie van theaters, concertzalen, musea, galeries en tentoonstellingen, kortom …er is veel te beleven en te zien tijdens uw verblijf in Praag.

Deze bijzondere hoofdstad laat zich het beste bezichtigen in een kalm tempo. De hoofdattracties zijn lopend goed bereikbaar.

Een groot deel van het centrum van Praag is vrij van verkeer en op elke hoek vindt u een gezellig café. Ook veel winkelstraten zijn autovrij en nodigen uit tot uitgebreid rondkijken en flaneren.

Wat te doen in Praag?

Hieronder treft u een overzicht van een paar interessante wetens- en bezienswaardigheden op een rij:

Wat te doen in Praag

Wat te doen in Praag

Praag verkennen
Praag verkennen
Praag is een stad met vele bezienswaardigheden! Al wandelend door de stad ontdekt u de vele schatten en bezienswaardigheden die Praag te bieden heeft. Neem vast een kijkje.
Uitgaan in Praag
Uitgaan in Praag
Naast het genieten van een kopje koffie op een gezellig terras zijn er vele uitgaansmogelijkheden in Praag. Er zijn vele disco's, bars en uitgaansgelegenheden. Neem vast een voorproefje!
Restaurants in Praag
Restaurants in Praag
Praag telt meer dan 1200 restaurants. Er is een gevarieerd aanbod van restaurants van Chinees, Thais, Indiaas, Frans, Noord-Afrikaans tot Italiaans aan toe. Vergeet tijdens uw bezoek aan Praag de traditionele Tsjechische keuken absoluut niet!
Winkelen in Praag
Winkelen in Praag
Tijdens een citytrip naar Praag kan je heerlijk winkelen! Naast de grote winkels met modemerken zoals Zara, Hugo Boss en Lacoste zijn er ook vele kleine winkeltjes met keramiek, houten speelgoed, Swarovski kristal, mooi glaswerk, porselein en meer.
Openbaar vervoer in Praag
Openbaar vervoer in Praag
Praag heeft een uitgebreid openbaar vervoer netwerk. Alle delen van de stad zijn makkelijk bereikbaar door de goede voorzieningen van het openbaar vervoer. De metro en tramlijnen zorgen voor een goede bereikbaarheid van het centrum. Wilt u meer weten over het openbaar vervoer in Praag?
Excursies in Praag
Excursies in Praag
Tsjecho Reizen heeft een uitgebreid aanbod in excursies en activiteiten in Praag. Wat dacht u bijvoorbeeld van een boottocht over de rivier Vltava of een avond black light theatre? Tsjecho Reizen heeft vele leuke en attractieve excursies en activiteiten in haar aanbod. Neem eens een kijkje!
Naar Praag met uw kinderen
Naar Praag met uw kinderen
Praag is juist met de kinderen geweldig! Ook voor uw kinderen valt er veel te beleven! Ga bijvoorbeeld eens met uw kinderen een dagje naar de Zoo of doe eens een tocht met de kabelbaan vanuit Mala Strana naar de Petrin Heuvel. Ontdek wat Praag te bieden heeft voor uw kinderen.
Met de feestdagen naar Praag
Met de feestdagen naar Praag
Bezoek Praag eens tijdens de feestdagen! Speciaal tijdens de feestdagen is Praag bijzonder. Ga bijvoorbeeld eens met de kerst, oud en nieuw of pasen naar Praag en proef de bijzondere sfeer. Ontdek de feestdagen in Praag!

Favoriete accommodaties

Favoriete accommodaties