Pasen in Tsjechië

Veel klanten van Tsjecho Reizen willen in de Paasvakantie naar Tsjechië. Dat is niet zo gek, want Pasen is een traditionele feestdag en 7 zondagen vóór Pasen vinden er al diverse tradities plaats. De belangrijkste zondag is vijf weken voor Pasen, de zogenoemde Zwarte Zondag, die het einde van de winter inluidt. Vaak wandelen alle inwoners met poppen van stro door het dorp om deze vervolgens te verdrinken of verbranden.

Een heel merkwaardig schouwspel vindt plaats op tweede paasdag, wanneer de mannen van het dorp met wilgenzweepjes langs de huizen van de vrouwen gaan om hen op het achterwerk te slaan in ruil voor een beschilderd ei. Deze symbolen hebben te maken met de komst van het voorjaar en het leven dat de lente met zich meebrengt.

Kortom, Tsjechië is een bijzonder land met zijn eigen tradities, waardoor vele mensen maar al te graag met Pasen naar Tsjechië op vakantie gaan!

Paasvakantie Tsjechië

Wilt u ook uw Paasvakantie in Tsjechië vieren? Bij Tsjecho Reizen heeft u keuze uit diverse gezellige accommodaties en kunt u de tradities van dichtbij meemaken. Kijk hieronder naar een beschikbare accommodatie voor tijdens de Pasen.

App. Hotel Poustevnik Pec, Reuzengebergte, Pec pod Snezkou
App. Hotel Kovarna Residence, Reuzengebergte, Pec pod Snezkou
App.hotel Snezka Residence, Reuzengebergte, Pec pod Snezkou
Family Hotel Lesana, Reuzengebergte, Spindleruv Mlyn
Wellness Pension Rainbow, West Bohemen, Karlovy Vary
6 Pers. Bungalows Lipno Residence Lipno Ba, Zuid Bohemen, Lipnomeer