Informatie Corona Virus

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het coronavirus op uw reis. Wij willen benadrukken dat er met man en macht wordt gewerkt om u die duidelijkheid te geven, de gevolgen voor iedereen te beperken en tegelijkertijd de situatie goed onder controle te houden. Wij werken hierin nauw samen met autoriteiten, als ook met onze accommodatie verschaffers.

Het aantal besmettingen met het corona virus is in heel Tsjechië toegenomen. De kleurcode van het hele land is daarom aangepast van geel naar oranje. Na een verblijf in Tsjechië is het advies 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.Wat is er wanneer van toepassing;

Uiteraard is het belangrijk dat u zo veel mogelijk weet waar u aan toe bent en wat de voorwaarden zijn in een bepaalde situatie.


Als uw reis binnen een inreisverbod periode valt dan wordt uw reis geannuleerd als gevolg van het corona virus. U krijgt dan van Tsjecho Reizen de mogelijkheid om de reis te verplaatsen naar een later stadium of te kiezen voor een Corona-voucher. Lees hier meer over https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ De Corona-voucher is een speciale voucher die in het leven is geroepen door het SGR. Aangezien Tsjecho Reizen lid is van het SGR kunnen wij deze mogelijkheid aan de klant bieden. Door de voucher hoeft u niet bang te zijn dat u het reeds betaalde geld kwijt bent. De voucher zorgt ervoor dat u als klant tevens gedekt bent tegen financieel onvermogen van Tsjecho Reizen. De voucher welke 1 jaar geldig blijft na uitgiftedatum, geeft de mogelijkheid om later in het jaar of begin van het volgende jaar alsnog de geplande reis uit te voeren. De voucher mag met het besluit van 4 augustus tot 1 januari 2021 verstrekt worden.

Mocht u de reis buiten de periode van het inreisverbod willen annuleren dan zijn de algemene reisvoorwaarden van kracht. Houd er rekening mee dat quarantaine na een verblijf en de eis van een Corona test geen gratis annulering rechtvaardigen. Kosteloos annuleren is in principe niet mogelijk. Dit is alleen anders als de accommodatie je niet kan verwelkomen.


Allrisk annuleringsverzekering

Hoe kun je nog meer zekerheid inbouwen? Ook privé kunnen zich onverwachte omstandigheden voordoen waardoor je genoodzaakt bent je wintersportvakantie te annuleren. Dit kan met corona te maken hebben. Denk aan een verplichte quarantaine of wellicht krijg jij of, één van je reisgenoten, zelf corona? Om voor jezelf dan nog meer zekerheid in te bouwen, kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Hiervoor werken wij samen met Europeesche Verzekeringen. Mocht je een annuleringsverzekering af willen sluiten, doe dit dan wel binnen 7 dagen na boeking! Wij sluiten alleen de allrisk verzekering af voor onze klanten. Wanneer je de allrisk-annuleringsverzekering afsluit, kun je niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de standaard verzekering staan, maar mag je ook annuleren om andere persoonlijke onzekere gebeurtenissen. Dat zouden dus ook corona gerelateerde redenen kunnen zijn. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van je annuleringskosten vergoed. Annuleren omdat de bestemming op kleurcode oranje/rood staat kan alleen als de reis is geboekt op het moment dat de kleurcode groen/geel was. https://www.europeesche.nl/corona