Corona Dashboard Tsjecho Reizen

Op dit dashboard houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de Corona maatregelen in Tsjechië. 

Update 15 februari 2022

Er zijn geen inreisbeperkingen meer bij inreizen naar Tsjechië!

U bent zelf verantwoordelijk voor het in acht nemen van de maatregelen van de Tsjechische overheid, het kan van dag tot dag veranderen.  Ieder land heeft haar eigen regels en is vrij om zijn eigen inreisbeperkingen in te voeren. Goed oriënteren voor en tijdens de reis is daarom belangrijk. Wij adviseren de Reisapp van Buitenlandse zaken nauwlettend te volgen.  

Testlocaties kunt u vinden via https://testovani.uzis.cz

Kleuren hoeven niet automatisch een consequentie te hebben. Een land mag eigen regels bepalen. Goed oriënteren voor en tijdens de reis is daarom belangrijk.  Het is niet perse zo dat bij code rood direct andere voorwaarden gesteld worden door de Tsjechen. Delen van Spanje zijn bijvoorbeeld al een week rood op de kaart en toch zijn spanjaarden  nog welkom in Nederland. Elk land is vrij om zijn eigen inreisbeperkingen in te voeren

Momenteel kunnen wij, in samenwerking met het ANVR,  een PCR test of snel test aanbieden via https://www.vaccinatiesopreis.nl/tsjecho 

De regels vervallen als er gereisd wordt tussen twee lidstaten die groen kleuren. 

Het is wel uw verantwoording om de nodige bescheiden bij u te hebben die vereist zijn.  

Mocht u ter plaatse corona klachten krijgen meld u zich dan bij de lokale gezondheidsautoriteiten. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten.

Als u wilt checken of er voor Tsjechië bijzonderheden zijn, kijk dan op https://www.lcr.nl/

Meer informatie over de gezondheidssituatie in Tsjechië kunt u lezen op de SZÚ (szu.cz)

of via

Conditions for entry from the Netherlands to the Czech Republic due to the COVID-19 pandemic | Embassy of the Czech Republic in The Hague (mzv.cz)