Corona Dashboard Tsjecho Reizen

Op dit dashboard houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen omtrent de Corona maatregelen in Tsjechië. 

Corona virus update 22 oktober 2021

De kleurcode voor Tsjechië is geel. Bij terugkeer vanuit Tsjechië naar Nederland moet u vanaf 24 oktober een coronabewijs laten zien, negatief testbewijs of herstelbewijs kunnen laten zien. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten terugreizen.  U kunt naar Tsjechië reizen met uw corona bewijs als u het Passenger Locater Form invult.  (zie app. BUZA = plf.uzis.cz) en;  U 14 dagen of langer geleden uw 2e vaccinatie heeft gekregen of  Janssen vaccin heeft gekregen of u kunt laten zien dat u hersteld bent van Covid in de afgelopen 180 dagen. 

Indien u niet gevaccineerd bent  dan geldt het volgende. U dient het Passenger Locater Form in te vullen. Een negatieve PCR / Naat - testuitslag kunnen laten zien (afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek) of;  een  negatieve antigeentest (afgenomen maximaal 48 uur voor vertrek of; u laat zich testen binnen 5 dagen na aankomst in Tsjechië (PCR/ Naat of antigeen test). Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven niet getest te worden. 

Testlocaties kunt u vinden via https://testovani.uzis.cz

Wij adviseren de Reisapp van Buitenlandse zaken nauwlettend te volgen. 

Kleuren hoeven niet automatisch een consequentie te hebben. Een land mag eigen regels bepalen. Goed oriënteren voor en tijdens de reis is daarom belangrijk.  Het is niet perse zo dat bij code rood direct andere voorwaarden gesteld worden door de Tsjechen. Delen van Spanje zijn bijvoorbeeld al een week rood op de kaart en toch zijn spanjaarden  nog welkom in Nederland. Elk land is vrij om zijn eigen inreisbeperkingen in te voeren

Momenteel kunnen wij, in samenwerking met het ANVR,  een PCR test of snel test aanbieden via https://www.vaccinatiesopreis.nl/tsjecho 

Bezienswaardigheden en restaurants zijn geopend.  Aangeraden wordt om bij bezoek aan een restaurant, het vaccinatiebewijs of een test mee te nemen. Mondkapjes FF52 zijn verplicht in openbare binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Na terugkomst uit Tsjechië is een quarantaine niet verplicht. 

De regels vervallen als er gereisd wordt tussen twee lidstaten die groen kleuren. Reizigers kunnen vanaf 1 juli in de EU met een QR code aantonen dat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus, negatief hebben getest of al een besmetting achter de rug hebben en daardoor zijn beschermd het zogenoemde Europese Covid Reiscertificaat. 

Het is wel uw verantwoording om de nodige bescheiden bij u te hebben die vereist zijn.  

Wat zijn uw plannen deze zomer? Lekker relaxen aan het Lipnomeer? Genieten van het zonnetje terwijl u met een electro of zeilbootje de mooie omgeving van het stuwmeer verkent. Voor een vakantie vol waterpret zit u hier helemaal goed. Na de lockdown en het daarmee stille stadsleven, weer toe aan reuring? Bezoek de “Gouden Stad” Praag of het mooie Brno met zijn middeleeuwse straatjes en gezellige wijnbars. Bent u naast wijn ook gek op fietsen? Combineer de twee in het romantische Zuid-Moravië met prachtige uitgestrekte wijnvelden. Of toch op avontuur in het Reuzengeberte, waar u na zo’n lange periode gebonden te zijn aan de strenge corona regels het ultieme gevoel van vrijheid ervaart tijdens het paragliden over de prachtige ruige natuur. Wat u ook kiest, genieten zult u zeker. En wat zijn wij ontzettend blij u weer naar het mooie Tsjechië te kunnen sturen. Hooray!

Mocht u ter plaatse corona klachten krijgen meld u zich dan bij de lokale gezondheidsautoriteiten. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten.

Als u wilt checken of er voor Tsjechië bijzonderheden zijn, kijk dan op https://www.lcr.nl/

Meer informatie over de gezondheidssituatie in Tsjechië kunt u lezen op de SZÚ (szu.cz)

of via

Conditions for entry from the Netherlands to the Czech Republic due to the COVID-19 pandemic | Embassy of the Czech Republic in The Hague (mzv.cz)