Informatie Corona Virus

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de mogelijke invloed van het coronavirus op uw reis. Wij willen benadrukken dat er met man en macht wordt gewerkt om u die duidelijkheid te geven, de gevolgen voor iedereen te beperken en tegelijkertijd de situatie goed onder controle te houden. Wij werken hierin nauw samen met autoriteiten, als ook met onze accommodatie verschaffers.

Nieuws over het coronavirus in Tsjechië en overige belangrijke informatie:

18.04.2020
Transavia (vanaf Eindhoven) en Easyjet (vanaf Amsterdam) bieden reeds vluchten aan tot en met maart 2021

De Tsjechische grenzen blijven tot 15.6.2020 dicht voor buitenlanders. Inwoners van Tsjechië mogen onder bepaalde condities naar het buitenland reizen.

Versoepelende maatregelen besluit 23.04.2020

Vanaf 20.04 geopend
 • boerenmarkten
 • autobazaars en autoshowrooms
 • kleine reparatiewerkplaatsen
 • buitentraining van topsporters
 • bruiloften tot 10 personen

vanaf 27.04 geopend
 • winkels met oppervlakte tot 2500 m2
 • rijscholen
 • sportscholen en fitnesscentra (zonder gebruik van badkamers en kleedkamers)

vanaf 11.mei geopend
 • restaurants, kroegen, buffets, cafés met buitenverkoop (verkoop door raam) of zomer terras. Kapper
 • musea, galerijen en dierentuinen (alleen buiten ruimtes)
 • kastelen en burchten
 • winkels met oppervlakte boven 2500 m2

vanaf 25.05 geopend
 • alle winkels in winkelcentra
 • restaurants, kroegen, buffets, cafés
 • hotels en accommodaties
 • taxi
 • dierent2uinen
 • kastelen
 • natuurlijke en kunstmatige zwembaden
 • sauna's en wellness centra
 • piercing, tatoo diensten
 • evenementen max. 300 personen
 • culturele en sportevenementen tot 300 personen

vanaf 01.09. maatregel
 • gebruik mondkapje in openbaar vervoer (streekvervoer, taxidiensten)
 • binnenruimtes van gezondheidsdiensten zoals o.a. ziekenhuizen en bejaardenhuizen.
 • interne evenementen met meer dan 100 personen

vanaf 09.09. maatregel
 • gebruik mondkapjes in de winkels en winkelcentra in Praag. Horecagelegenheden in Praag zijn van middernacht tot zes uur in de ochtend gesloten.

vanaf 15.09. maatregel
 • Het aantal besmettingen in de stad Praag is gestegen daarom veranderd de kleurcode voor de stad van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Na een verblijf in Praag gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Buiten Praag blijft de kleurcode geel gehandhaafd. U kunt, met uitzondering van Praag naar Tsjechië op vakantieToelaten toeristen besluit 15.06.2020


Per 15 juni kunnen we naar Tsjechië op vakantie (let wel m.u.v. nieuw besluit Praag 15.09.)! De Tsjechen heten ons weer welkom in hun prachtige land. Europa is weer een stukje open gegaan en wat zijn we daar blij mee! Nu kunnen we weer onze prachtige vakantiehuizen, appartementen, hotels en pensions aanbieden in de mooiste streken van Tsjechië. Uiteraard volgen we daarbij de lokale en Nederlandse corona regels zodat we waakzaam blijven….. maar als het goed is ben je dat op vakantie altijd!


Wat is er wanneer van toepassing;Uiteraard is het belangrijk dat u zo veel mogelijk weet waar u aan toe bent en wat de voorwaarden zijn in een bepaalde situatie.

Als uw reis binnen een inreisverbod periode valt dan wordt uw reis geannuleerd als gevolg van het corona virus. U krijgt dan van Tsjecho Reizen de mogelijkheid om de reis te verplaatsen naar een later stadium of te kiezen voor een Corona-voucher. Lees hier meer over https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ De Corona-voucher is een speciale voucher die in het leven is geroepen door het SGR. Aangezien Tsjecho Reizen lid is van het SGR kunnen wij deze mogelijkheid aan de klant bieden. Door de voucher hoeft u niet bang te zijn dat u het reeds betaalde geld kwijt bent. De voucher zorgt ervoor dat u als klant tevens gedekt bent tegen financieel onvermogen van Tsjecho Reizen. De voucher welke 1 jaar geldig blijft na uitgiftedatum, geeft de mogelijkheid om later in het jaar of begin van het volgende jaar alsnog de geplande reis uit te voeren. De voucher mag met het besluit van 4 augustus tot 1 januari 2021 verstrekt worden.

Mocht u de reis buiten de periode van het inreisverbod willen annuleren dan zijn de algemene reisvoorwaarden van kracht.

ANVR blij: Uitbreiding SGR garantie reisvouchers op 4 augustus 2020 biedt klant vertrouwenDe ANVR heeft met instemming kennis genomen van de uitbreiding van de SGR-regeling die ANVR reisondernemingen de mogelijkheid biedt bij annuleringen vanwege Covid19 een reisvoucher met SGR-dekking uit te geven. Door het besluit van SGR van 4 augustus vallen alle reisvouchers die door SGR-deelnemers in heel 2020 worden uitgegeven vanwege annuleringen door de corona-pandemie onder de garantie van SGR. Daarmee speelt het moment van boeken van een reis niet langer een rol! ​Volgens Frank Oostdam de voorzitter van de ANVR is er de afgelopen dagen door berichtgeving in de pers heel veel onduidelijkheid en ongerustheid ontstaan bij reizigers, reisorganisaties en ACM over welke uitgegeven reisvouchers nu wel en welke niet onder de garantieregeling vielen. ANVR heeft daarom het verzoek gedaan aan SGR om ook boekingen gedaan na 16 maart 2020 onder de regeling te laten vallen en het SGR heeft gehoor gegeven aan dit verzoek. Tegelijkertijd is door het SGR besloten de mogelijkheid tot uitgifte van de Reisvoucher met 4 maanden te verlengen tot 1 januari 2021. Dat biedt zekerheid en vertrouwen voor de komende periode".

"We merkten door alle onrust de laatste tijd ook enige terughoudendheid bij de consument als het gaat over het boeken van een nieuwe reis. Hopelijk is de zekerheid van terugbetaling van de reissom bij het aanvaarden van een reisvoucher met SGR-dekking – in het onverhoopte geval dat een geboekte reis toch geen doorgang kan vinden – het laatste zetje dat de klant nodig heeft vol vertrouwen zijn pakketreis te boeken voor de komende periode bij een ANVR reisonderneming", aldus Oostdam.

Extra Service Tsjecho Reizen; Kosteloos annuleren tot 15 dagen voor aankomstDit is geldig bij alle aankomsten tot 15 december 2020! Nadat je de boeking hebt gemaakt, kun je tot 15 dagen voor aankomst je reis weer kosteloos bij ons annuleren! Uiteraard mag je dan de reis ook omboeken naar een andere periode of bestemming als je dit alsnog liever wilt! Vermeldt tijdens het boeken GRATISANNULEREN In het vakje bijzonderheden, zo wordt op de boekingsbevestiging voor je zichtbaar gemaakt dat je met deze actie hebt geboekt. De reguliere betalingsvoorwaarden zijn wel van toepassing. Deze actie is geldig voor alle nieuwe boekingen gemaakt van 24 augustus t/m 15 december 2020 met aankomsten tot 15 december. Zowel Tsjecho Reizen als de Tsjechen zien u graag komen in het onvergetelijke land vol rijke historie, cultuur en een schitterende natuur.


Informatie gratis annuleren wintersportKosteloos annuleren tot 30 dagen voor aankomst! Dit is geldig bij alle aankomsten vanaf 19 december 2020 tot 27 maart 2021
Nadat je de boeking hebt gemaakt, kun je tot 30 dagen voor aankomst je reis kosteloos annuleren. Annuleren is alleen schriftelijk mogelijk onder vermelding van het reserveringsnummer. De annulering dient uiterlijk 30 dagen voor aankomst schriftelijk door ons aan je bevestigd te zijn
Uiteraard mag je dan de reis ook omboeken naar een andere periode of bestemming als je dit alsnog liever wilt!
Vermeldt tijdens het online boeken GRATISANNULEREN30 In het vakje bijzonderheden, zo wordt op de boekingsbevestiging voor je zichtbaar gemaakt dat je met deze actie hebt geboekt.
De reguliere ANVR betalingsvoorwaarden zijn van toepassing.
Deze actie is alleen geldig voor alle boekingen gemaakt vanaf 1 september voor aankomsten vanaf 15 december tot en met 27 maart
Zowel Tsjecho Reizen als de Tsjechen zien u graag komen in de voordelige en gezinsvriendelijke wintersportgebieden.


Allrisk annuleringsverzekeringIndien je bij Tsjecho Reizen boekt en een allrisk annuleringsverzekering hebt afgesloten tijdens een groen/geel reisadvies, bekijk dan via onderstaande link de impact op je dekking. Indien je zelf binnen 30 dagen voor aankomst moet annuleren vanwege het Corona Virus dan kun je mogelijk een beroep doen op de allrisk verzekering. Er is dan volgens de polisvoorwaarden van de allrisk verzekering een teruggave van toepassing van 75% van de reissom. https://www.europeesche.nl/corona