Over ons

Over ons

Graag stellen wij ons even voor

Tsjecho Reizen verzorgt al sinds 1995 vakanties naar Tsjechië, Slowakije en Praag. Bent u op zoek naar een wintersportvakantie in Tsjechië, actieve vakantie, rondreis of zomervakantie? Beide landen zijn veelzijdig, uitdagend en ontvangen avonturiers met open armen. Nog onaangetast door massatoerisme, herbergen Tsjechië en Slowakije schitterende plekken die erom vragen ontdekt te worden. Wij zijn de afgelopen vijfentwintig jaar overal geweest en delen graag onze kennis over de plekken die u beslist moet zien tijdens uw vakantie. Zo leert u het land écht kennen en zorgen we ervoor dat uw vakantie een onvergetelijke ervaring wordt. Iedere reis die u boekt is in eigen beheer en wordt samengesteld door de Tsjecho Reizen kantoren in Berkel en Rodenrijs, Ostrava en Praag. Door het rechtstreeks inkopen van de reizen waarborgen we de kwaliteit en kunt u voor een gunstige prijs genieten van uw vakantie. Uiteraard snappen we dat u ook zekerheid wilt hebben vóórdat u op reis gaat. Daarom zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en het calamiteitenfonds. Komt u er online niet helemaal uit, heeft u een vraag over een bestemming of wilt u inspiratie opdoen? Bel ons gerust of stuur een mail met uw wensen dan voorzien wij u van een uitgebreid advies die naadloos aansluit op uw criteria binnen 24 uur!

Tijdens Corona en na Corona

Wat hebben we een ongelooflijk turbulente en rare tijd achter de rug. Toen het coronavirus begin 2020 aan de deur klopte, wist niemand wat ons de komende maanden te wachten stond. Het werd echter al snel duidelijk dat reizen en corona niet samen gingen. Om het coronavirus buiten de deur te houden, moesten wij juist binnen blijven. Dichtgegooide grenzen en negatieve reisadviezen brachten een stroom van annuleringen teweeg. Ja, het coronavirus heeft een hevige storm veroorzaakt. En de impact van die storm hebben we goed gevoeld. Met verdriet konden wij niet meer doen waar we zo enorm gek op zijn, en dat is u helpen met het beleven van een onvergetelijke reis. In dit jaar vol tegenslagen die het reisverkeer tot een stop hebben gezet, hebben wij echter zeker niet stil gezeten. Daarentegen zelfs, wij zijn gemotiveerder dan ooit om u weer te kunnen laten genieten van het reizen. Elk nadeel heeft immers zijn voordeel zelfs de verschrikkelijke pandemie waarin we verkeren. Het heeft ons met een frisse blik naar ons bedrijf doen kijken en de tijd doen benutten in zaken waardoor we u in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn dan voorheen. Zo hebben we tal van nieuwe accommodaties, afgestemd op uw behoeften, ingekocht. Wij kunnen niet wachten tot u de comfort van de nieuwe verblijven zelf kunt ervaren. Ook heeft deze periode ons met een kritisch oog naar de website doen kijken en hebben we deze eventjes goed onder handen genomen. Onze website is immers ons visitekaartje. Positief en gemotiveerd zijn we er klaar voor een nieuwe fase in te gaan. We staan te popelen om, zodra het weer mogelijk is, u een heerlijke en vooral zorgeloze reis te bezorgen. Want dat hebben we na deze hectische periode wel verdient, vind u ook niet?

Onze producten

Al sinds 1995 boekt u bij Tsjecho Reizen:

 • Vakantiehuizen
 • Hotels
 • Pensions
 • Appartementen
 • Golfreizen (www.golfenintsjechie.nl)
 • Rondreizen
 • Busreizen
 • Actieve vakanties
 • Actieve dagarrangementen
 • Excursies
 • Vliegreizen
 • Autoreizen Praag

Wintersport naar Tsjechië

De populariteit van wintersport naar Tsjechië is de laatste jaren enorm toegenomen. Naast dat   u tijdens de wintersport in Tsjechië geniet van voordelige prijzen, zijn er in het land tal van prachtige skigebieden te vinden. Vooral voor de beginnende wintersporter en families met kinderen is Tsjechië dé ideale wintersportbestemming. Op de vele brede pistes kunnen de kids prima de eerste meters op lange latten afleggen. Er zijn natuurlijk ook meer uitdagende pistes, waar de ervaren wintersporters zich kunnen uitleven. Voor langlauf liefhebbers is Tsjechië een paradijs, zij genieten van vele kilometers aan loipes terwijl ze ritmisch door het besneeuwde landschap glijden. En ook Snowboarders zijn meer dan welkom op de Tsjechische hellingen. De reis van Nederland naar Tsjechië is prima met de auto af te leggen, u kunt er ook voor kiezen om per royal class bus, of met het vliegtuig naar het land te reizen. Naast de keuze uit een ruim aanbod van comfortabele accommodaties kunt u vooraf voordelig skipakketten reserveren en profiteert u van de "geen skimogelijkheden ski pakketgeld terug" garantie.

Zomervakantie naar Tsjechië & Slowakije

Tsjechië en Slowakije behoren wat betreft cultuur en natuurschoon tot de interessantste en boeiendste landen van Europa. Juist daarom kunt u een diversiteit aan reizen bij Tsjecho Reizen reserveren. De landen kennen een wonderschone ongerepte natuur, die erom smeekt ontdekt te worden en zich perfect uitleent voor allerlei outdoor activiteiten. U kunt hier de meest indrukwekkende wandeltochten maken langs glooiende bergen, uitgestrekte bossen, stromende watervallen en imposante rotsformaties. Tsjechië en Slowakije zijn ook rijk aan kastelen en charmante stadjes met prachtige historische centra. Of u nu op zoek bent naar een actieve of relaxte zonvakantie, in deze twee landen in Centraal Europa kunt u uw hart ophalen.

Stedentripjes naar Praag

Praag is èèn van de mooiste hoofdsteden van Europa, deze prachtige stad moet u echt van uw bucket list kunnen af kruizen. In de historische stad vol met bezienswaardigheden kijkt u de ogen uit. De levendige wijken nodigen u uit tot een wandeling langs al het moois. Het hartje van foodies zal in Praag harder gaan kloppen, de stad zit namelijk vol met eettentjes en restaurants waar heerlijk gegeten kan worden, van street food tot culinaire hoogstandjes, hier vindt u het allemaal. Als de zon onder gaat is het feest in Praag nog niet voorbij, de stad beschikt namelijk over een bruisend uitgaansleven. Hippe cocktailbars en populaire clubs staan garant voor urenlang nachtelijk vertier. Tsjecho Reizen is "thuis" in de Gouden stad Praag. Door onze vestiging in Praag zijn wij in de gelegenheid de meest sfeervolle hotels, leuke pensions en zelfstandige appartementen te contracteren. U kunt vlieg-, trein- en autoreizen naar Praag reserveren. Met het uitgebreide aanbod aan extra' s, zoals autohuur, excursies en rondleidingen maken wij uw Praag reis graag compleet. 

Onze samenwerking met Stichting Reis met je Hart

Heel veel mensen gaan graag op vakantie, maar lang niet iedereen kan zich deze luxe permitteren. Door financiële problemen kunnen zij zich een vakantie vaak niet betalen Tsjecho Reizen weet hoe belangrijk het is om er even tussenuit te kunnen gaan. Daarom hebben wij een samenwerkingsverband met stichting Reis met je hart. Deze stichting zet zich in voor deze mensen om dit stuk geluk te kunnen geven zodat ze beter met hun zorgelijke realiteit om kunnen gaan.

Reis met je hart is een online platform waar vakantiegangers en mensen in financiële nood elkaar ‘ontmoeten’ volgens de principes 'Nomineer', 'Doneer' en 'Inspireer'.

Nomineer; Op de website van Reis met je hart worden verhalen gedeeld van mensen die zich zelf geen vakantie kunnen veroorloven, maar het wel gegund wordt. Veel verhalen blijven vaak verborgen voor de buitenwereld. Pech, verdriet, eenzaamheid, financiële tegenslag: er zijn vele redenen te bedenken waarom iemand niet op vakantie kan. Ken jij iemand die een vakantie verdient? Nomineer een kennis, vriend of familielid of buur, en vertel het persoonlijke verhaal en motiveer daarbij waarom deze persoon een verzorgde vakantie verdient.

Doneer; Op de site van Reis met je hart vind je veel voorbeelden en verhalen van mensen die om uiteenlopende redenen niet op vakantie kunnen. Jij kunt geld doneren aan je eigen genomineerde(n) of aan andere kanjers die je een vakantie gunt. Natuurlijk bepaal jij waar jouw bijdrage terechtkomt.

Inspireer; Deel een stukje geluk en laat je inspireren door verhalen die je raken. Zij kregen een vakantie via Reis met je hart en vertellen wat het voor hen heeft betekend. Lees en deel de verhalen in je eigen netwerk, inspireer anderen om te nomineren en te doneren en vergroot de gunfactor. We weten allemaal hoe leuk en ontspannen het kan zijn om op vakantie te gaan. Gun jij dit ook aan een ander? En wil jij graag iemand nomineren? Of graag anderen in financiële nood steunen door te doneren of inspireren? Kijk dan snel op Reismetjehart.nl!

ANVR consumentenvoorwaarden

Tsjecho Reizen B.V., KvK 29047657 is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Reisvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Reisvoorwaarden) en overige ANVR-informatie.

SGR garantieregeling

Tsjecho Reizen B.V., KvK 29047657 is aangesloten bij SGR (deelnemer nummer 2326). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

SGRZ garantieregeling

Tsjecho Reizen B.V, KvK nr. 29047657 is aangesloten bij SGRZ (deelnemer nr. 17.167). Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. De SGRZ Garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.”

Calamiteitenfonds

Tsjecho Reizen B.V, KvK nr. 29047657 is aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in dit programma / op deze internetsite ( vetgedrukte naar keuze ) gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; - de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.” Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.