Informatie Gratis annuleren omtrent Corona

Informatie gratis annuleren winter 2021-2022 omtrent Corona

Je krijgt van ons je geld terug als 30 dagen voor aankomst de status is dat je door Corona niet af kunt reizen en kunt arriveren op plaats van bestemming. Boek nu veilig en vertrouwd zonder “Corona” zorgen bij Tsjecho Reizen en de voorpret kan beginnen!

Tsjecho Reizen heeft haar algemene voorwaarden aangepast in verband met corona waardoor we alle klanten een Corona-Geld-Terug-Garantie kunnen bieden tot 30 dagen voor aankomst mocht de accommodatie niet betrokken kunnen worden. 

Hoe werkt het


Je krijgt van ons 30 dagen voor aankomst je geld terug bij een negatief reisadvies (code rood) voor de regio waarin de door jou geboekte accommodatie gelegen is mits je niet kunt  inchecken en arriveren op je bestemming. 30 dagen voor aankomst beoordelen we deze reissituatie. Dit doen we 30 dagen van te voren omdat de situatie nou eenmaal erg veranderlijk is. Als wij jouw vakantie hebben moeten annuleren op jouw verzoek in deze situatie dan krijg je binnen 3 weken je geld terug op je rekening.  Wordt je bestemming code rood indien je al op je vakantiebestemming bent en je zelf besluit om direct naar huis te gaan dan krijg je geen restitutie voor je niet genoten reisdagen.

Je kunt dus zonder zorgen je vakantie bij ons vastleggen. Mocht Tsjecho Reizen wel de reis kunnen leveren maar je wilt zelf annuleren, dan gelden zoals altijd de standaard annuleringsvoorwaarden.

Heb je een annuleringsverzekering via Tsjecho Reizen afgesloten? 

Helaas betaald Europeesche de premie niet terug bij een annulering op basis van een negatief reis advies. Dus hou er rekening mee dat je van ons wel de huur en andere bijkomende kosten terug krijgt bij code oranje of rood 30 dagen voor aankomst maar niet de betaalde premie van de annuleringsverzekering.

Heb je een reisverzekering via Tsjecho Reizen afgesloten? 

Per 22 september 2021 is besloten de dekking voor de reisverzekering aan te passen m.b.t. corona gerelateerde medische kosten. Op bestemmingen die vanwege corona een oranje reisadvies hebben, worden vanaf 22 september ook corona gerelateerde medische kosten vergoed. De reguliere medische kosten werden al vergoed. Let wel! de aanpassing geldt alleen indien de medische kosten zijn meeverzekerd op de polis. 

Deze actie is geldig voor alle nieuwe boekingen gemaakt vanaf 28 mei 2021 met aankomsten tot 26 maart 2022.

Informatie gratis annuleren lente - zomer - herfst 2021 omtrent Corona


Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor aankomst! Dit is geldig bij alle aankomsten tot 15 december 2021!
Bij Tsjecho Reizen garanderen wij, dat als het reisadvies voor je bestemming tot 30 dagen voor aankomst wegens COVID-19 op code rood of oranje staat, je gegarandeerd je geld terugkrijgt.
Uiteraard mag je dan de reis ook omboeken naar een andere periode of bestemming als je dit alsnog liever wilt!
Vermeldt tijdens het boeken GRATISANNULERENCOVID In het vakje bijzonderheden, zo wordt op de boekingsbevestiging voor je zichtbaar gemaakt dat je met deze actie hebt geboekt.
De reguliere ANVR betalingsvoorwaarden zijn wel van toepassing.

Deze actie is geldig voor alle nieuwe boekingen gemaakt vanaf 15 december 2020 met aankomsten tot 15 december 2021.

Financiële zekerheid door SGR dekking


Financiële zekerheid door SGR dekking

In deze onzekere tijden is het fijn om te weten dat Tsjecho Reizen lid is van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mocht Tsjecho Reizen failliet gaan dan krijg je van de SGR je geld terug. Naast onze Corona-Geld-Terug-Garantie dus nog meer financiële zekerheid!