Informatie Gratis annuleren omtrent Corona

Informatie gratis annuleren winter 2022-2023 omtrent Corona

Je krijgt van ons je geld terug als 30 dagen voor aankomst er een lockdown is op de plaats van bestemming en de accommodatie gesloten is

Tsjecho Reizen heeft haar algemene voorwaarden aangepast in verband met corona waardoor we alle klanten een Corona-Geld-Terug-Garantie kunnen bieden tot 30 dagen voor aankomst mocht de accommodatie niet betrokken kunnen worden vanwege een algehele lockdown. 

Hoe werkt het

Je krijgt van ons 30 dagen voor aankomst je geld terug bij een lockdown voor de regio waarin de door jou geboekte accommodatie gelegen is mits je niet kunt  inchecken en de dienst door de accommodatie niet geleverd kan worden. 30 dagen voor aankomst beoordelen we deze reissituatie. Dit doen we 30 dagen van te voren omdat de situatie nou eenmaal erg veranderlijk is. Als wij jouw vakantie hebben moeten annuleren op jouw verzoek in deze situatie dan krijg je binnen 3 weken je geld terug op je rekening.  Komt er een lockdown indien je al op je vakantiebestemming dan krijg je geen restitutie.

Je kunt dus zonder zorgen je vakantie bij ons vastleggen. Mocht Tsjecho Reizen wel de reis kunnen leveren maar je wilt zelf annuleren, dan gelden zoals altijd de standaard annuleringsvoorwaarden.

Heb je een verzekering via Tsjecho Reizen afgesloten?

Helaas betaald Europeesche de premie niet terug bij een annulering op basis van een negatief reis advies. Dus hou er rekening mee dat je van ons wel de huur en andere bijkomende kosten terug krijgt bij code rood 30 dagen voor aankomst mits de accommodatie niet te betrekken is maar niet de betaalde premie van de annuleringsverzekering. 

Is er dekking voor de annuleringskosten als ik mijn reis wil annuleren vanwege een aangepast reisadvies?

Uiteraard moet het wel onvoorzien zijn op het moment van boeken. Dus tijdens boeken geel en dan veranderd het advies naar oranje. Dan heeft u op dat moment reden om terug te vallen op de allrisk dekking. Dan vergoedt de Europeesche 75% van de annuleringskosten als u uw reis besluit zelf te annuleren vanwege een gewijzigd reisadvies als Tsjecho Reizen deze kosten niet vergoed 

Echter dient u op dat moment te besluiten om wel of niet te gaan. U kunt niet wachten tot een dag van tevoren om te zien of het advies weer geel wordt. Dan zal Europeesche niet meer uitkeren dan de annuleringskosten op het moment dat er zich een reden voor deed om te annuleren. Uiteraard heeft u met deze verzekering wel een eigen risico van 25%. 

Krijg ik de annuleringskosten vergoed als ik mijn reis vanwege (gewijzigde) inreisbeperkingen wil annuleren?

Nee, gezien de huidige situatie en ontwikkelingen zien we opgelegde inreisbeperkingen of andersoortige maatregelen om te kunnen en mogen reizen niet als onzeker en daarmee niet meer als onverwacht en onvoorzien.

Per 1 januari 2022 beschouwen wij inreisbeperkingen en maatregelen zoals: 

 • Een vaccinatieverplichting om te mogen reizen
 • Een verplichte quarantaine bij aankomst
 • (Zelf)testverplichting voor, tijdens of na de reis om te mogen reizen
 • Geen visum krijgen vanwege inreisbeperkingen

Niet als onverwacht en onvoorzien, ook niet als deze beperkingen of maatregelen op het moment van boeken voor uw specifieke reisbestemming nog niet bekend waren, gezien de toename aan maatregelen voor verschillende reisbestemmingen. 

Hierdoor kan er geen aanspraak gemaakt worden op de dekking van de (allrisk)annuleringsverzekering indien u uw reis hieromtrent wenst te annuleren.  

Heb je een reisverzekering via Tsjecho Reizen afgesloten? 

Vanaf 1 november 2021 bieden wij daarom op onze kortlopende reisverzekering dekking voor:

 • Extra reis- en verblijfskosten als een verzekerde en eventuele medeverzekerde(n) onverwacht langer op de reisbestemming moet(en) blijven omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming hen verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. Deze quarantainedekking is helemaal gratis. Een verzekerde betaalt hier niets extra’s voor.

Voorwaarden quarantainedekking:

 • De kortlopende reisverzekering wordt afgesloten tussen 1 november en 31 december 2021;
 • De vertrekdatum van de reis ligt in de periode van 1 november 2021 en 31 oktober 2022;
 • Op het moment van vertrek geldt er op de website nederlandwereldwijd.nl een reisadvies

‘groen/geel’ voor de reisbestemming;

Uit de boekingsdocumenten moet duidelijk blijken dat de clausule is afgesloten. 

Vanaf 22 september 2021 is onze dekking voor de kortlopende en doorlopende reisverzekering aangepast:

 • Op bestemmingen (veelal buiten de EU) die vanwege corona een oranje reisadvies hebben,

worden vanaf 22 september 2021 ook corona gerelateerde medische kosten door ons vergoed.

De reguliere medische kosten werden al vergoed.

Voorwaarden dekking corona gerelateerde medische kosten bij oranje reisadvies:

 • De aanpassing geldt alleen indien de medische kosten zijn meeverzekerd op de polis.
 • zowel nieuwe als eerder afgesloten reizen en reisverzekeringen vallen vanaf nu onder deze aanpassing. Is de schadedatum 22 september 2021 of later, dan is er dekking.

 

Informatie gratis annuleren lente - zomer - herfst 2022 omtrent Corona

Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor aankomst! Dit is geldig bij alle aankomsten tot 15 december 2022!
Bij Tsjecho Reizen garanderen wij, dat als 30 dagen voor aankomst blijkt dat wegens COVID-19, je de accommodatie niet kunt betrekken, je gegarandeerd je geld terugkrijgt. Uiteraard mag je dan de reis ook omboeken naar een andere periode of bestemming als je dit alsnog liever wilt!
Vermeldt tijdens het boeken GRATISANNULERENCOVID In het vakje bijzonderheden, zo wordt op de boekingsbevestiging voor je zichtbaar gemaakt dat je met deze actie hebt geboekt.
De reguliere ANVR betalingsvoorwaarden zijn wel van toepassing.

Deze actie is geldig voor alle nieuwe lente-zomer en herfst boekingen gemaakt vanaf 1 november 2021 met aankomsten van 1 april tot 15 december 2022.

Financiële zekerheid door SGR dekking


Financiële zekerheid door SGR dekking

In deze onzekere tijden is het fijn om te weten dat Tsjecho Reizen lid is van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Mocht Tsjecho Reizen failliet gaan dan krijg je van de SGR je geld terug. Naast onze Corona-Geld-Terug-Garantie dus nog meer financiële zekerheid!