Luxe vakantie in Tsjechië populair in crisistijd

Ondanks de kredietcrisis willen Nederlanders wel graag uitgebreid op vakantie. Uit gegevens van reisorganisatie Tsjecho Reizen blijkt dat vooral luxe vakantiewoningen en hotels met veel faciliteiten in Tsjechië erg in trek zijn bij de Nederlandse consument.

Vakantie in Tsjechië relatief voordelig

Dit is volgens de reisorganisatie niet opmerkelijk, omdat een luxe vakantie in Tsjechië relatief voordeliger is dan een soortgelijke vakantie in Spanje of Italië. Deze luxe accommodaties in Tsjechië zijn dan ook als eerste volgeboekt, volgens Tsjecho Reizen.

Niet alleen zijn deze accommodaties relatief goedkoop, de koers van de Tsjechische munteenheid, de kroon, is momenteel heel gunstig, waardoor het vieren van een vakantie in Tsjechië nog voordeliger wordt.

Met de auto of bus op vakantie naar Tsjechië

Op verzoek van ANVR deed NBTC-NIPO onderzoek naar de vakantieplannen van consumenten voor 2009. Uit dit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen niet bezuinigen op een voorgenomen vakantie. Mensen die wel willen bezuinigen, doen dit niet door helemaal niet op vakantie te gaan, maar door een goedkopere vakantie te boeken.

“De potentiële reiziger die wel wil bezuinigen, doet dat bijvoorbeeld door te kiezen voor een minder verre bestemming, een goedkopere accommodatie of voor een ander vakantievervoermiddel.” ANVR persbericht 12-01-2009

Over Tsjecho Reizen

Tsjecho Reizen is de reisspecialist voor Tsjechië en Slowakije en biedt voordelige vakanties naar Tsjechië per auto en royal class bus. Voor meer informatie zie (//www.tsjechoreizen.nl/vakantie-tsjechie/).