Goedkope wintersport Tsjechië populair door recessie

Aanbieders van wintersportvakanties lijden onder de recessie. Toch levert de kredietcrisis ook kansen op. Bijvoorbeeld voor het in verhouding goedkopere wintersportland Tsjechië. Aanbieder van wintersportvakanties in Tsjechië, Tsjecho Reizen, rekent op een groei.

Minder mensen op wintersport

Volgens een onderzoek van NBTC-Nipo en een rondgang langs reisorganisaties gaan steeds minder mensen op wintersport. De reiswereld vreest dat Nederlanders die voorheen twee of drie keer per jaar naar de sneeuw gingen - bijna tien procent van de wintersporters - dit jaar een sneeuwvakantie overslaan. Bovendien besparen vakantiegangers zoveel mogelijk op eten, drinken en accommodatie. Volgens de commercieel directeur Ter Haar van OAD kamt de hele branche met een min van 10 tot 20 procent. (Bron: AD van 04.09.2009)

Goedkope wintersport in trek?

De reisbranche hoopt dat de schade uiteindelijk beperkt blijft. Naar verwachting boeken veel Nederlanders dit jaar door de onzekere economie pas op het laatste moment hun wintersport. Volgens Tsjecho Reizen gaan mensen juist nu op zoek naar goedkopere wintersportvakanties.

Vermeulen van Tsjecho Reizen: “Wij rekenen en hopen op een groei, juist omdat wij wintersportreizen aanbieden in een goedkoop segment. In Tsjechë ben je immers veel voordeliger uit door alleen al de prijzen van het eten en de skipassen. Wij vertrouwen erop dat de wintersportvakantie, ondanks de omstandigheden, blijft lokken en de mensen zullen uitwijken naar een goedkoper alternatief.”

Over Tsjecho Reizen

Tsjecho Reizen is de reisspecialist voor Tsjechië en Slowakije en biedt goedkope wintersportvakanties naar Tsjechi? Per auto, royal class bus of vliegtuig. Voor meer informatie zie www.tsjechoreizen.nl/wintersport-tsjechie/.