Zoeken en Boeken: Plzen

Vakantie in Plzen, Tsjechië

Ga direct naar:

Plzen

Vakantie in Plzen

Plzen is de hoofdstad van West-Bohemenen en is met zijn 170.000 inwoners de vierde stad van Tsjechië. Plzen is gebouwd op een voormalig wachtburcht uit de 10e eeuw, de plaats van deze burcht is nu de wijk Starý Pluzenec. Vele monumenten herinneren nog aan deze tijd en stuk voor stuk zijn deze een bezichtiging waardig, 1 van de bekendste is de Sint-Peterrotonde.

Plzen-Urquell

Noordelijk v/d burcht is de nieuwe koninklijke stad gesticht, deze stad heeft een schaakbord-vormige plattegrond. Deze stad wordt gedomineerd door de kerktoren van de Sint-Barthelomeus kathedraal die met zijn 103 de hoogste kerktoren is in Tsjechië. Het plein waar deze kathedraal aan ligt heeft nog een interessant en bezichtigingswaardig gebouw namelijk het 16e eeuwse raadhuis. Dit gebouw is ontworpen door de Italiaanse architect Giovanni van Statio en is een prachtig voorbeeld van de renaissance architectuur.Plzen beschikt verder over 1 v/d grootste ondergrondse netwerken waar vanaf de middeleeuwen eeuwenlang aan gewerkt is. Deze gaan soms wel 12 meter diep en zijn te bezichtigen met een gids.

Aan het einde van de 19e eeuw is in Plzen de derde grootste synagoge van de wereld gebouwd, in de Moors-romaanse stijl. In die tijd is ook op de plaats van de gesloopte middeleeuwse wallen een aaneengesloten strook van stadsparken gemaakt.

Plzen-Urquell

Maar de meeste mensen zullen Plzen toch kennen van het biermerk Prazdroj (Pilsner Urquell)! Het eerste pilsener bier ter wereld uit 1842. Dit eerste, heldere gouden bier ter wereld heeft voor altijd de geschiedenis van bier veranderd. Pils is niet meer weg te denken in onze samenleving, en er zijn wel honderden merken en soorten verkrijgbaar. Maar er kan er maar één de eerste zijn: Pilsner Urquell. Ambachtelijk en met liefde gebrouwen uit dezelfde pure ingrediënten als toen, en met het zuiverste kristalheldere water uit de originele bron.

Plzen is een aaneenschakeling van prachtige gebouwen en monumenten deze ervaringen kunt u na een lange tocht door de stad verwerken onder het genot van de plaatsnaam, een pilsje.


Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Plzen en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie