Rondreis L - 15 dagen

Familie Rondreis L - 15 dagen Reuzengebergte en Zuid Bohemen met eigen auto
v.a. € 429,- p.p.
  • 5 nachten
  • 2 nachten
  • 7 nachten
v.a. € 429,- p.p.

Per bestemming kunt u één accommodatie als voorkeur aanvinken. Wij zullen deze voorkeur als 1e voor u reserveren. Mocht deze onverhoopt niet beschikbaar zijn dan wordt automatisch één van de andere accommodaties voor u geboekt.

Reuzengebergte 5 nachten
FAMILIERONDREIS VOOR 4 PERSONEN!
Deze familie rondreis begint in het Reuzengebergte, het toeristisch meest bezochte grensgebergte. Deze streek grenst aan Polen, 125 km ten noorden van Praag. Het landklimaat in het Reuzengebergte voelt in de zomer zeer behaaglijk aan. Het hoogste punt is de Snezka in Pec pod Snezkou (1602 m hoog) en het laagste punt ligt op 263 m. In Pec pod Snezkou is een relaxpark voor de kids, een zomer rodelbaan en monkeypark!

Het Reuzengebergte heeft perfecte mogelijkheden om leuke activiteiten te ondernemen. Een ongewoon dicht net van gemarkeerde wandelwegen maakt het Reuzengebergte een echt Mekka voor wandeltoeristen. Het is heel leuk met de kids te wandelen op de vele gemarkeerde routes die langs klaterende beekjes en prachtige watervallen voeren. Ook het mountainbiken is in het Reuzengebergte zeer populair. Overal zijn dan ook mountainbikes te huur dus familiefietstochten kunnen makkelijk gemaakt worden. Er zijn 27 fietsroutes uitgezet met een totale lengte van 400 km.

Leuke uitstapjes zijn te maken naar de schitterende zandsteenformaties “Adrspach”. U kunt er heerlijk wandelen op diverse gemarkeerde routes of bootje varen tussen de rotsen. In “de toegangspoort tot het Reuzengebergte” Vrchlabi bevindt zich het Krkonosske museum en een regionaal informatiecentrum. De dierentuin in Dvur Kralove en het openlucht- en binnenzwembad in de historische stad Trutnov (met glijbanen, beach volley, mini golf en kinderspeeltuin) zijn leuke trekpleisters voor u en uw gezin. Een optimaal dagje uit kunt u beleven in de stad Liberec, gelegen aan de westelijke kant van het Reuzengebergte. In Liberec is het bekende centrum “Babylon” voorzien van een thematisch aquapark met zwembaden, glijbanen en andere waterattracties in een romantische spa-atmosfeer.


U verblijft 5 nachten in een type 4 persoons appartement (tegen meerprijs groter type mogelijk) op basis van logies

Let wel! De appartementen in het Reuzengebergte kennen vaste kosten die ter plaatse in rekening worden gebracht, raadpleeg daarom even bij deze accommodatie de rubriek ter plaatse. Deze rondreis is gedurende het hoogseizoen alleen mogelijk met aankomstdag zaterdag


Pec pod Snezkou - Praag 150 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Praag 2 nachten
Een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië mag tijdens uw verblijf natuurlijk niet ontbreken. Zoveel schoonheid en historie ziet u in geen enkele andere Europese stad. Tijdens een rit in een klassieke rode tram kriskras door de historische stad, kijken de kinderen hun ogen uit. De prachtige oude gebouwen van Praag laten zich ook heel goed bewonderen vanaf het water. De Moldau stroomt door de stad heen en is te overbruggen met de beroemde Karelsbrug. Maak een boottocht of flaneer tussen de kunstenaars door en geniet samen van een prachtig uitzicht over het Praagse Kasteel. Op de Karelsbrug kunt u een tekening laten maken van uw kinderen door een van de vele aanwezige kunstenaars of ga met de kabelbaan de Petri Heuvel op of bezoek de dierentuin. U overnacht op een familiekamer of een 4 pers. kamer in ons aanbevolen pension Vetrny Mlyn, gelegen in een gezellig villawijkje met bushalte voor de deur (verbinding met centrum)

Praag - Lipno Meer 190 km

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.

Zuid Bohemen 7 nachten
De laatste streek die we aandoen in deze rondreis wordt ook wel betiteld als een echte familiestreek. Er zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen in Zuid Bohemen. Het natuurbeschermde gebied “Sumava” is zeer gevarieerd en bestaat afwisselend uit een ruig landschap met bossen, velden, rivieren, meertjes, heuvels en bergen. De rivier Moldau ontspringt hier en verbreedt zich tot het prachtig gelegen Lipno meer.

Zuid Bohemen is vooral dé bestemming voor waterliefhebbers. Het telt ongeveer 5000 meertjes. Ook fietsers en wandelaars kunnen in deze streek hun hart ophalen want het is heerlijk vertoeven op de gemarkeerde fiets- of wandelroutes.

Het Lipno meer heeft een lengte van circa 45 km en is op sommige plaatsen wel 16 km breed. U kunt hier bij uitstek zonnen op diverse strandjes, zeilen, vissen, waterfietsen en bootje varen. In Lipno nad Vltavou is een rodelbaan, overdekt aquapark, stoeltjeslift en leuke boulevard met winkeltjes en restaurantjes te vinden. Karten kunt u in Frymburk. Wit u het water op per kano of raft? Dan kunt u in het gezellige plaatsje Vyssi Brod instappen en één van de populaire kano- of raft tochten maken naar o.a. Rozmberk nad Vltavou of Cesky Krumlov. De trajecten zijn geschikt voor gezinnen en fanatiekelingen. De rivier baant zijn weg door prachtige natuur en historische stadjes.


U verblijft één week in ZA 222 type 4 pers. Uiteraard is het mogelijk een ander appartementtype te reserveren. Het verschil in prijs wordt dan verrekend op uw factuur. Deze rondreis is op basis van logies.

In het hoogseizoen kunt u deze rondreis alleen boeken indien het verblijf van vij/vrij of zo/zo is!

Klik op een foto voor uitgebreide informatie van de accommodatie.
U kunt uw voorkeur kenbaar maken middels het keuzerondje onder de foto's.