Zoeken en Boeken: Stupna

Vakantie in Stupna, Tsjechië

Stupna

Vakantie in Stupná

Het kleine dorpje Stupná bevindt zich op een fantastische locatie. Het dorpje ligt namelijk tussen het prachtige Reuzengebergte en het Boheems Paradijs. Het is hier een groen walhalla voor iedere natuurliefhebber. Tijdens uw verblijf in Stupná bent u omringd door mysterieuze bossen en glooiende bergen. Het dorpje is een uitstekend vertrekpunt om op ontdekkingstocht in de omgeving te gaan. Naast km’s aan wonderschone ruige natuur stuit u tijdens uw vakantie in Stupná ook op gemoedelijke stadjes, die u uitnodigen om een kijkje te nemen. Zo liggen het leuke stadje Nová Paka en het interessanter dorpje Pecka slechts op enkele kilometers van Stupná. En van Nová Paka is het maar een kwartiertje rijden tot Jičin, dat ook wel het stadje van de sprookjes wordt genoemd. Altijd al een keertje de “Gouden Stad” Praag willen bezoeken? Vanuit Stupná kunt u gemakkelijk een dagje Praag plannen. Met de auto bent u al in 1,5 uur in één van de mooiste steden van Europa. Stupná zelf is overigens ook makkelijk met de auto to bereiken, het plaatsje ligt ongeveer 950 km van Utrecht. Neem een goedgevulde tas met lekkernijen mee, knal de radio aan en u rijdt binnen no time de Tsjechische grens over.

 

Activiteiten in Stupná

We gaven hierboven al even aan dat vanuit Stupná tal van leuke steden en dorpjes te bereiken zijn. De bekendste is natuurlijk de Tsjechische hoofdstad Praag. De romantische stad die ieder jaar weer miljoenen toeristen trekt. “De stad met de Honderd torens”, waar in elk klein hoekje wel iets moois is te zien. Iedereen heeft wel eens van Praag gehoord. Minder bekend is Jičin, een stadje dat misschien niet zo machtig en prachtig is als Praag, maar dat zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens het verblijf in Stupná. Jičin is bekend van populaire sprookjesboeken, en wanneer u door het schattige stadje wandelt proeft u ook echt de sfeer van een sprookje. Het mooiste plekje van de stad is misschien wel het vierkante Wallenstein plein, waar het mooie paleis van Wallenstein aan ligt. Het is mogelijk het slot van binnen te bekijken, er zijn onder andere een museum en galerie gevestigd. Naast het paleis van Wallenstein bevindt zich een barokke kerk, genaamd de St.Jacobskerk. Jičin heeft een leuk levendig centrum met leuke winkeltjes en gezellige terrassen en restaurantjes. Net buiten het centrum bevindt zich een mooi meer, het Kníže meer. Heerlijk om in de zomer een duik te nemen. Naast het meer is echter een nieuw aquacentrum gebouwd, aan waterpret dus geen gebrek.

Prachovské skály en de Adrspach rotsformaties,

Slechts een paar kilometer verwijdert van Jičin ligt de rotsenstad prachovské skály, deze mag u als natuurliefhebber echt niet overslaan. In dit sprookjesachtige gebied loopt u over en tussen de rotsen van het Boheems Paradijs. U voelt zich net eventjes een kaboutertje tussen al die reusachtige rotsen. Het is ook leuk om met de kids prachovské skály te bezoeken, wat zullen de kleintjes onder de indruk zijn van al die torenhoge rotsen. Nog zo’n bijzondere plek met indrukwekkende grillige zandstenen rotsformaties is Adrspach. Naast het wandelen tussen de immense rotsen kunt u er ook voor kiezen ze te beklimmen! Wat een bijzondere en onvergetelijke ervaring is dat. Bovenop een top kijkt u uit over een waanzinnig landschap van rotsformaties in allerlei bizarre vormen. Ook bijzonder is het om  de rotsstad Adrspach vanaf het water te aanschouwen. Peddelend met een bootje op het heldere water het mooie natuurreservaat bekijken is toch wel heel speciaal.

Dierentuin Dvůr Králové 

Een bezoekje brengen aan de mooiste dierentuin van Tsjechië? Dat kan tijdens uw verblijf in Stupná. Dichtbij bevindt zich namelijk de dierentuin van Dvůr Králové. Deze dierentuin is erg bijzonder, alhoewel hij daadwerkelijk in Tsjechië staat, lijkt het wel eventjes alsof u zich op een geheel ander continent bevindt. De dierentuin heeft namelijk een Afrikaans thema, met alleen maar Afrikaanse dieren, een Afrikaanse aankleding en zelfs met Afrikaans eten. Tsjechië is een ontzettend veelzijdig land, dat zult u zeker merken wanneer u hier op vakantie bent. Zo ook tijdens de vakantie in Stupná is er genoeg leuks te doen. Vervelen zult u hier nooit!

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Stupna en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie