Zoeken en Boeken: Vrchlabi - Herlikovice

Vakantie in Vrchlabi - Herlikovice, Tsjechië

Vrchlabi - Herlikovice

Vakantie in Vrchablí

In het noorden van Tsjechië ligt het pittoreske bergstadje Vrchablí, het ideale startpunt voor uitstapjes naar het centrale deel van het Reuzengebergte. Het stadje zelf is echter ook erg leuk en het zeker waard om te ontdekken. Alhoewel er genoeg te zien valt, wordt Vrchablí gekenmerkt door een relaxte sfeer. Door de stad kabbelt de romantische rivier de Elbe, een rivier die twee tegenstrijdige landschappen met elkaar verbindt, namelijk het Reuzengebergte en de Noordzee. Dominant in de stad is een mooi 16e eeuws kasteel, dat behoort tot de vroegste gebouwen  van de Renaissance-architectuur in Bohemen. Vroeger was het imposante kasteel omringd door een 12 meter brede gracht, deze werd overgestoken door drie bruggen.

Vrchablí heeft een erg leuke stadskern, naast het kasteel vindt u hier ook een mooi botanisch park, leuke winkeltjes en het Krkonoše museum. Natuurlijk zijn er ook gezellige terrasjes en restaurantjes aanwezig. Een specialiteit in Vrchablí, die u echt eens moet proberen als u een echte zoetekauw bent is de Tredelnik, een zoetig kaneelbroodje. Vrchablí en de omgeving van het Reuzengebergte bieden veel mogelijkheden voor een vakantie vol actie. Wandelen, fietsen, tennis, paardrijden, paragliden, bobsleeën, watersporten, het kan hier allemaal.

Activiteiten in Vrchablí

Er valt in Vrchablí en de omgeving genoeg te beleven, een bijzondere activiteit die men aan de rand van het stadje kunt doen is zorben. Dit is het in een kunststof bal van een helling rollen. Klinkt misschien een beetje gek, maar wedden dat het gieren van plezier wordt. Ook tof om te doen is paragliden, hiervoor moet u alleen geen last van hoogtevrees hebben, anders kan dit nog wel eens een helse vlucht worden. Maar hoe tof is het om langzaam en geruisloos over het Reuzengebergte te zweven? Al dat moois van bovenaf kunnen bekijken is echt een unieke ervaring, die men nooit zult doen vergeten. Nog zo’n adrenaline vullende activiteit is een ritje met de bobslee. Aan coole activiteiten dus geen gebrek!

Vrchablí is een ideale plek voor wandel- en fietstochten. Met kilometers aan zowel wandel als fietspaden, kan er hier volop gewandeld en gefietst worden. Het is dan ook wel echt een must om het Reuzengebergte te verkennen. U komt van alles tegen tijdens de ontdekkingstocht. Het prachtige Reuzengebergte zult u keer op keer doen verrassen. Het is een echt paradijs voor natuurliefhebbers. Hier voelt u zich één met Moeder Natuur. Niet lopen of fietsen, maar het Reuzengebergte vanaf een paardenzadel zien? Tussen Vrchablí en Benecko ligt Knezice Chalet, waar een paard van stal kan worden gehaald. Er bevinden zich paarden voor beginners en ervaren ruiters, iedereen kan deze toffe ervaring dus meemaken. Voor kids zijn er pony’s en ezels.

Bent u nou toevallig in augustus in Vrchablí en houdt u wel van een biertje? Dan heeft u geluk, want de tweede zaterdag van augustus wordt The Giant Mountains Beerfest gehouden. Daar worden heel wat biertjes weggetikt. Doet u gezellig mee met de Tsjechen?

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Vrchlabi - Herlikovice en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie